tiistai 20. syyskuuta 2016

20.9.2016: TURHA VERRYTTELYVAELLUS

Vaeltaa 17 kilometriä eikä edes ruokaa saa.


Oli aikomus tehdä vain lyhyt verryttelyvaellus eilisen ennätysnousun jäkeen. Oltiin tallusteltu noin kuusi kilometriä ja olimme risteyksessä. Ajattelimme kääntyä jo takaisin. Viitta osoitti, tiesinkin hüten olemassa olon, että hütelle olisi enää 50 minuutin kävely. Vesi herahti kielelle, kun ajatteli maukasta ruokaa. Meillä ei edes aamupalalla ollut leipää syödä. Puurot, joihin lisätään vain kiehuva vesi, ja kahvit oltiin aamulla suihimme laittaneet. Eikä meillä ollut mukanakaan kuin vain jotain pientä naposteltavaa, kun ei ollut edes ajatus näin pitkälle tulla. Niin jatkettiin tallustelua. Hütte ei tuntunut tulevan millään näkökenttään. Vihdoin pelastava keidas tuli, mutta se olikin suljettu. Aivan turhaan oli tultu pitkä matka ja vielä tehty turha mutka hütelle. Eikä leirintäalueenkaan ravintolasta ruokaa saatu, kun heillä oli tänään "Ruhetag" eli vapaapäivä.


Mulla on tapana kaiken iloitsemisen ja nautiskelun lomassa pohtia jos millaisia asioita Miehelleni. Täällä Dolomiiteilla erityisesti aina ihmettelen tällaista asiaa. On kauniita pyöreän muodokkaita vuoria ja niiden ympärillä erikokoisia kiviä, jopa tosi suuria. Ne ei ole voinut irrota ja tippua tuolta pyöreistä vuorenseinämistä. Kuka niitä on tähänkin viskonut ja mistä, ihmettelen.

Tänään ihmettelin ylösnoustessa ja alaslaskiessa jyrkässä serpentiinipolulla vuorenseinämässä sitä kuinka taitavia ovat täkäläiset lehmät, kun nekin kulkevat samoja polkuja irtokivikossa, kalliolla ja portaikossa. Sen huomasi liukastelujäljistä sekä, kun olivat runsaasti jättäneet läjiä tuohon jyrkkään osuuteen.


 Lehmät ovat kyllä aika mestareita vaeltajia. Osaakohan ne kulkea kivien päällä.



Verryttelyvaellukselle tuli pituutta 17 kilometriä ja nousu- ja laskumetrejä 660. Eilen tarkasti 17,3km ja 1100 nousu- ja laskumetriä. Kolmen päivän aikana on siis kävelty noin 43 kilometriä.

Ei päivän vaellus turha ollut, kun saimme paljon ihastella kauniita maisemia ja minä räpsiä muutaman kauniin maisemakuvan.

Soleil

Ei kommentteja: