sunnuntai 26. helmikuuta 2017

25.2.2017: NELJÄNNEN KERRAN BUNDESLIIGAN PELISSÄ

SUPER BAYERN! Laulaa mylvien kotiyleisö.

Kuvasta klikkaamalla näkee kuvat suurempana. 

Menimme katsomaan kolmannen kerran FC Bayern Münchenin kotipeliä. Vastassa oli kotijoukkueella HSV Hamburg.


Ennen ottelua tuli sähköpostilla viestiä mitkä ovat turvaohjeet. Esim. reppua ei saa otteluun viedä, laukku ei saa olla A4:sta suurempi, eikä saa olla hedelmiä, veitsiä, kynsiviilaa, työkaluja, ammattikameroita, selfietikkua, jne. Lista on pitkä mitä ei saa ottelussa olla mukana. Turvatarkastuspaikkoja on riittävästi. Naiset tarkastaa nainen ja miehet mies.

Ihailen tätä systeemiä, kuinka tämä systeemi on tehty ja toimii hyvin. Vaikka 75 tuhatta ihmistä on liikkeellä niin ei ole vielä koskaan ole tullut valtavan ruuhkan tunnetta. Fanituotteiden myymälöitä ja kioskeja on myös paljon. Nyt huomasin, että pyörätuolia käyttäville oli aivan oma fanituotemyymälänsä.

Myymälöihin täällä ei voi maksaa rahalla, vaan pitää olla areenakortti, johon ladataan rahaa. Me emme ole vielä tuota korttia hankkineet, mutta ihanat paahdettujen pähkinöiden sekä makkaran ja pizzan tuoksut katsomossa saivat jo meidän pohtimaan kortin hankintaa. Kortin voi ostaa paikan päältä, jolloin siinä on heti käyttää kymmenen euroa ostoksiin. Areenalla on latauspaikkoja missä voi korttiin ladata rahaa.


Olimme tuttuun tapaan tietysti hyvissä ajoin jo paikan päällä. Katsomoissa ei vielä ollut paljon porukkaa, ei edes kotijoukkueen fanikatsomossa. 


Aikanaan maalivahdit tulivat lämmittelemään ja näin joukkueiden fanikatsomotkin heräsivät henkiin.


Ja myöhemmin kentälle tuli muukin joukkue.


Kentällä on pientä ohjelmaa ja haastatteluja. Meidän istumapaikat ovat olleet aiemmin Baijerin fanikatsomon yläpuolella kummallakin puolella. Nyt istumapaikkamme olivat kotijoukkueen fanikatsomon vastakkaisessa päässä. Yläpuolellamme oli vierasjoukkueen fanikatsomo, mutta myös paljon vierasjoukkueen faneja oli vieressämme. Tunnelma oli rauhallinen, mutta koimme nyt ennenkuulumattoman kannustuksen. Tuntui, että vieraiden fanikatsomo ylhäällä tippuu alas, kun he lauloivat ja hyppivät. No, heidän laulunsa kyllä vaimeni jo ensimmäisen erän lopulla. Oli hienoa myös nähdä suosikkijoukkueemme lippujen ja kaulaliinojen heilunta edestäpäin.


Peli oli valmis alkamaan.


Ottelun alussa muistettiin kotijoukkueen uutta italialaista valmentajaa Ancelottia. Hänelle annettiin suuri kukkakimppu ja valtavan iso brezel. Hänellä oli valmentajana 1000. ottelu.


Niin saapuivat kotijoukkueen FC Bayern Münchenin ja vierasjoukkueen HSV Hamburgin pelaajat kentälle.


Katsomot olivat täynnä kummankin joukkueen kannattajia ja tunnelma katossa.


Tunnelma nousi entisestään, kun kotijoukkue laukoi pallon maaliin ja lukemiin 1-0.


Rangaistuspotkusta kotijoukkue meni 2-0 johtoon.


Ensimmäisen puoliajan lopulla kotijoukkue teki vielä kolmannen maalin.


Toinen puoliaika alkoi.


Tämä taisikin olla kotijoukkueen maalivahdille Manuel Neuerille tiukin paikka koko pelin aikana, kun hän nappasi pallon kiinni vapaapotkusta. Neuer on muutaman vuoden ajan jo pidetty maailman parhaana jalkapallomaalivahtina. Hän on Müllerin kanssa joukkueen suosikkipelaajani.


Pallo sujahti neljännen kerran verkkoon ja kotiyleisön riemulla ei ollut rajaa. Robert Lewandowski teki hattutempun eli kolmannen maalin pelissä.


Ei Hampurin maalivahti voinut taitavalle kotijoukkueelle mitään, kun pallo vilahti hänen ohi viidennen kerran maaliin.


Peliin oli myyty 75 tuhatta lippua, eli peli oli loppuunmyyty niinkuin kaikki kotipelit tälläkin kaudella.


Hyökkäys maalia kohti toi kotijoukkueelle kuudennen maalin.


Kotijoukkueen maalikarkelot jatkuivat, kun pallo livahti Hampurin maalivahdin taakse ja verkkoon seitsemännen kerran.


Muutama minuutti ennen pelin loppua teki kotijoukkue kahdeksannen maalin. FC Bayern teki tämän kauden ennätysvoiton. Illalla televisiossa bungesliigan päivän pelien koostessa Hampurin maalivahti totesi, ettei tiedä itkeäkö vaiko nauraa päivän 8-0 tuloksesta.


FC Bayern München 8 - HSV Hamburg 0


Oli onnittelujen ja kiitoksien vuoro.


Areenakortilla voi myös maksaa parkkimaksun, mutta jokaisella sadalla parkkitalosta poistumispaikalla on myös ihminen jolle voi rahalla maksaa parkkimaksun. Tällä maksamissysteemillä homma sujui jouhevasti. Eikä mennyt kuin 15 minuuttia, kun jo mentiin baanalla kotia kohti.

Alpit näkyivät mukavasti.

Onnittelut hienosta pelistä ja kiitokset näistä hetkistä FC Bayern München!

Soleil

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Soleil!
Minulla on vielä miehen käännyttäminen menossa, jotta pääsisin oikeaa jalkapalloa jonnekin katsomaan. Miehen mukaan se on liian vaarallista :-( Uhkasin jo tässä, että käyn jossakin pubissa kysymässä muttaman Hans:in ja Günterin mukaani peliin. ;-)

t, Raija

Soleil kirjoitti...

Hei Alppikukka!

Tunne ja tunnelma ei ole sama kotisohvalla tv:n ääressä. Kyllä oikea jalkapallon katsominen paikan päällä on suuri elämys. Tai sitten minä vaan ole niin elämän hetkistä nautiskelija. Tuota tunnelmaa ei voi kuin suu auki ihmetellä. Jopa se miten huudetaan aina kiitokset maalin jälkeen kuorossa. Myös sitä ihmettelen miten mainiosti kaikki sujuu, siis rauhallisesti. Sitäkin ihmettelen, kun ei siellä humalaisia näy vaikka joku, hyvin pieni osa kaikista katsojista, katsomossa olutta juokin. Peleissä on ihmisiä lapsista vaareihin ja mummoihin.

Olin joskus parikymmentä vuotta sitten ensimäistä kertaa katsomassa Suomessa jääkiekkoa. Kärpät eivät olleet silloin vielä SM-liigassa. Heillä oli peli Vaasan sportia vastaan. Eikä minusta yleisöäkään ollut tuolloin kovin paljoa paikalla. Nämä Vaasan sportin kannattajat alkoivat katsomossa tappelemaan niin, että poliisi joutui osan heistä pois väkisin kantamaan. Emme edes kaukana istuneet heistä. Meni yli kymmenen vuotta, että uskalsin uudemman kerran mennä noihin hulinapeleihin. Tuo tuntui vaarallisemmalta kuin täällä jalkapallo-ottelu jossa on 75 tuhatta ihmistä. Nytkin meidän vieressä istui paljon Hampurin kannattajia eikä mitään häiriökäyttäytymistä ollut. Meistäkin kyllä näki hyvin selvästi, että ketä kannatamme. :) Ainoastaan siellä ylhäällä kovasti laulava Hampurin fanikatsomo, mutta nekin hiljeni pikku hiljaa, kun kotijoukkue karkeloi maaleilla. Aiemmin on istuttu lähellä Baijerin fanikatsomo eikä siellä mitään hulinoita ole näkynyt, kuin lippujen heilumista ja laulua.

Jaaskarit kirjoitti...

Hyvän pelin onnistuitte valitsemaan, maaleja näitte ainakin paljon! Olen itsekin aina ihaillut kuinka hyvin Saksassa on järjestetty yleisön liikkuminen tuollaiseen otteluun ja ottelusta pois. Vähän tietysti täytyy sietää ruuhkaa, mutta jos paikalla on 75000 ihmistä niin se lienee odotettavaa:) Münchenissäkin ollaan oltu muutaman kerran ja kun loppuvihellyksestä on kulunut tunti niin seisomme jo keskellä Marienplatzia. Homma toimii! Nuo ovat upeita tapahtumia ja odotan vaan, että pääsisi taas uudelleen. Jane ei ole niin kova futisfani kuin minä, muta hänkin tykkää tulla paikalle juuri tunnelman takia.

Soleil kirjoitti...

Olihan se hieno maalijuhla ja tunnelma oli korkealla. :)

Mieheni tilasi jo viime keväänä joihinkin peleihin lippuja. Tilaukset menevät aina arvontaan. Lippuja tuohon peliin olisi kyllä saanut vielä viikollakin lippukaupasta. Sunnuntaina Mieheni tilasi jo lippuja 11 ensikauden peliin. Saa nähdä suosiiko onnetar.

Kyllä se vielä kuuden vuoden täällä asumisen jälkeen ihmetyttää kuinka ihmiset hienosti käyttäytyy isoissa tapahtumissa ja liikenteessäkin ruuhka tilanteissa. Annetaan vuorotellen tilaa toisille esim. parkkipaikalta lähtiessä ja ruuhkassa tiellä. Kyllä kaikki taitaa lähteä kotoa ja kasvatuksesta. Yleensäkin kaikki täällä toimii meidän kokemuksen mukaan hyvin ja nopeasti. Ihmiset myös käyttäytyvät pääsääntöisesti hyvin ja toiset huomioiden.

Toivottavasti pääsette pian uudestaan katsomaan futista! Saa nähdä pääsemmekö ja kerkiämmekö me enää tällä kaudella.