perjantai 8. joulukuuta 2017

JOULUKALENTERI - LUUKKU 8

5.12.2017 Mestarien liiga pelissä FC Bayern München - Paris Saint-Germain paukkui.


Ajelimme ruuhkien halki areenalle. Ennen Müncheniä oli sattunut kolari. Harvoin tottelemme navigaattoriemäntää, kun se nopeampia reittejä ehdottaa, mutta nyt toteltiin ja se kannatti. Olimme Allianz-areenan lähettyvillä nyt ekakertaa ruuhkissa. Aiemmin aina olemme saaneet ajaa suoraan parkkitaloon.


Kipin kapin kiireellä kiiruhdimme katsomoon. Matkalla ostettiin kuitenkin jättikokoiset brezelit.


Aikaisempina kertoina olemme olleet paikan päällä katsomossa jo kaksi tuntia ennen pelin alkua. Nyt olimme tunti ennen. Kotijoukkue tulikin pian lämmittelemään, niin kuin vieraat Pariisistakin. Minä sain kiirehtiä brezelin syömisen kanssa.


Aikaisemmin ei ole nähty näin hienoa pelaajaesittelyä valojen himmennyksien kera.


Peli oli valmis alkamaan.


Pelaajat tulivat kentälle ja katsojat nousivat katsomossa seisomaan. Tulipa jännä tunne, kun tuttu pelinaloitusmusiikki televisiosta alkoi soimaan. Oli aivan juhlallinen hetki.


Pelin aloitti kotijoukkue.


Kotijoukkue potkaisi pallon maaliverkkoon.


Riemulla ei ollut rajaa. Tuo yleisön mukana olo on mukavaa katseltavaa ja kuunneltavaa, kun vastataan ja kiitetään kuuluttajalle.


Kotijoukkueelle 2-0.


Hoo, hoo-o-o-oo-oo!


Ensimmäisella puoliajalla pelattiin yksi lisäaikaminuutti.


Mentiin tauolle.


Vierasjoukkue Pariisi tasoitti 2-1. Suosikkipelaajani Thomas Müller tuli kentälle.


Ja kun kotijoukkue teki vajaa 20 minuuttia ennen pelin loppua loppulukemat 3-1 niin sen jälkeen Pariisin kannattajajoukko alkoi hulinoimaan. Sytyttivät kolme värirakettia katsomossa palamaan, kaksi valkoista ja yhden punaisen.


Tässä filmin pätkässä kuuluu kaksi pamausta, kun hulikaanit kesken kotijoukkueen kannattajien maalijuhlan ja kuulutusten aikana pamauttavat kaksi paukkupommia. Tuo ei katsomossa aiheuttanut mitään paniikkia, vaan kovan vihellysmyrskyn.


Hiljaista tuli vieraitten kannatusjoukoissa loppuajaksi. Heidän katsomo-osaan tuli iso tyhjä aukko. Ilmeisesti sieltä vietiin ihmisiä pois. Raukkamaisia hulikaaneja kyllä olivat. Joillekin heistä tuli kallis reissu. Kotijoukkue yritti kovasti maaleja lisää, mutta ei se onnistunut. Pariisilla oli yritystä myös, mutta ei edes maailman arvokkain jalkapalloilija saanut tehtyä enää maalia. Taitava hän näytti kyllä olevan. Neymarin siirtosumma on ollut jotain 200 miljoonaa euroa.

Neymar ympyrässä.

Kotijoukkue kiitti fanejaan.


Onnittelut ja kiitos, FC Bayern!


Soleil  

Ei kommentteja: