keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

MENOJALKA VIPATTAA

 Kun mielessä ovat kiinnostavat luontokohteet: vuoret, merenranta, lintujenbongaus, geokätköjen etsiminen, kävely- ja pyöräretket sekä villit yöpymiset mukavien luontokohteiden äärellä puskaparkissa.


Tuohon kuvakollaasiin keräsin muutaman reissumuistikuvan vuosien varrelta. Paljon hienoja paikkoja ja arvokkaita muistoja sisältyy noihin kuviin. Mieleni valtaa suuren suuri kiitollisuus, kun noita kuvamuistoja katselen sillä pitäväthän ne meidän elämän huippuhetkiä sisällään.

Alkuvuosi ei ole mennyt ollenkaan suunnitelmien mukaan. Uudenvuoden päivänä olimme jo matkalla loppiaisreissulle San Marinoon, kun Miehelleni nousi jo aivan alkumatkalla kuume. Jäimme Saksan puolelle stellplatzille kahdeksi yöksi tautia parantelemaan, mutta kun kuume pysyi lopulle 39 asteessa ja minäkin aloin sairastumaan, niin ajelimme kotiin. Sen jälkeen onkin ollut monta ei niin toivottua mutkaa matkassa. Onneksi pääsimme kuitenkin tämän niin ihanan vuorireissun tekemään, 26-28.1.2018: LUMISILLA VUORILLA. Ilmatkin ovat olleet siperiankelejä ja kevät on kaikkialla myöhässä.

Kaikesta huolimatta täällä on jo kuukausia pikku hiljaa suunniteltu tulevaa reissua. Olemme olleet lähdössä moneen suuntaan. Yksi suunnitelma on ollut useamman uuden maan kierros, mutta tuon taidamme jättää seuraavaan kertaan. Viime vuoden kuukauden reissu Espanjaan oli minun juhlareissu ja pääasiassa valitsin tutustumiskohteemme.

Tuleva loman olemme jo vuosikymmenet ajatelleet viettävämme Australiassa, mutta emmehän me voi jättää viikoiksi karvaisia-Karavaanareita kissahotelliin. Hehän kuolisivat isäntä- ja mamma-ikävään. ;)Vielä kun jokainen yhteinen päivä on Siirin kanssa ihana elämän lisälahjapäivä. Jos asuisimme Suomessa, niin Siirimmehän olisimme jo menettäneet viime heinäkuussa. En voi olla tähänkään laittamatta onnen ajatustani siitä, kuinka olenkaan kiitollinen mm. saksalaisesta eläinhoidosta.

Olen alkuvuodesta kerännyt pitkän listan luontokohteista, pikkukylistä sekä muutamasta kaupungista. Listan kaikkiin kohteisiin emme mitenkään ehdi tutustumaan, mutta onpahan siitä iloa myös tuleville reissuillemme. Tuleva luontoloma on rakkaan Mieheni juhlareissu. Hän saa päättää minne menemme ja mihin tutustumme. On ihanaa, kun taitavat meidän kiinnostuksen kohteet olla aikalailla samat. Jos johonkin suureen kaupunkiin eksymme, niin se vain on enempi minun kiinnostuksen kohde.

Kotona ja muuallakin maailmalla on ollut jo keväisen lämmintä ja nurmikot ovat alkaneet täyttymään kukkasista, mutta taas ensi viikolla tuntuvat ilmat kylmenevän. Meillä on ollut kyllä ajatus, että vihreään ja kukkaiseen kevääseen menisimme. Aika näyttää ajelemmeko sitten vain lumipyryssä. Reissulta en juttuja tee. Ainoastaan jonkun epämääräisen kuvan voin laittaa tänne, joka ei kerro edes missä olemme. Jos jonkun uuden isokokoisen lintulajin saamme tallennettua kuviimme, niin sitä en taida malttaa olla kuvaa tänne laittamatta. 

Meidät tuntien menosuunta voi vielä muuttua lähdön hetkelläkin kotipihassa tai matkalla, eikä se ole mikään ongelma vaan sitä kulkurikaravaanarin mahtavaa vapauden tuntua, kun oma sänky ja matkakoti kulkevat mukana. Aivan loistavaa elämäntapaa, joka sopii meille vallan mainiosti, kun saa olla vapaa aikatauluista ja yöpaikoista. Voimme taivaanlintusten tapaan pysähtyä ällistelemään maailmaa minne vain ja olla juuri siellä, missä juuri sillä hetkellä olla haluamme.

Menojalka vipattaa kovasti näkemään ja kokemaan uusia paikkoja ja asioita. Turvallista ja mukavaa lomaa meille toisillemme toivottelemme! :)

Kahdenkymmenen vuoden päästä tulet olemaan 
surullisempi niiden asioiden vuoksi joita et tehnyt
kuin niiden jotka teit. Irrota siis paalusolmut.
Purjehdi ulos turvasatamasta. Hae pasaatituulet
purjeisiisi. Tutki. Unelmoi. Löydä.

- Mark Twain -

Soleil 

Ei kommentteja: