tiistai 20. toukokuuta 2014

ON HIENOA OLLA BAIJERILAINEN!

JA VIELLÄ, KUN SUOSIKKIJOUKKUEENI ON KAKSINKERTAINEN VOITTAJA!
Jalkapalloa taas, kun se on pieni osa meidän karavaanarien elämää ja myös sellainen osa elämää, josta voi maailmalle huudella. Bundesliiga eli Saksan jalkapallon pääsarja alkoi elokuussa ja päättyi 10.5 eli pitkä on sarja. Tuon sarjan voiton oli suosikkijoukkueeni Bayern München varmistanut hyvissä ajoin, toiseksi tuli mieheni suosikki joukkue Dortmund ja kolmanneksi Schalke. Siihen lisänä täällä Saksan sisällä pelataan DFB-Pokal, Saksan jalkapalloliiton cupia, jota on pelattu Saksassa vuodesta 1934 lähtien. 

Saksassa jalkapallo on hyvin suuri asia. Onhan maassa jo yli kuusi miljoonaa rekistöröitynyttä jalkapallon pelaajaa eli enempi kuin Suomessa on asukkaita yhteensä. Saksan bundesliiga on Euroopan suosituin palloilusarja katsojaluvultaan. Dortmundilla on suurin kannattajajoukko taas ympäri Saksaa.

 Tässä olivat sitten vastakkain kaksi pelatun Cupin parasta joukkuetta, jotka olivat myös Bayern München ja Dortmund. Tämä loppupeli pelattiin Berliinissä eli ei kummankaan joukkueen kotikentällä. No, karavaanareilla ei mökkiautossa ole töllöä ja sen laittamista vastustan kyllä eli kotiviikonloppu ja sohvaperunana oloa oli tiedossa. Lähetys alkoi jo ennen seitsemää illalla ja loppui puoli kahdentoista aikoihin yöllä. 

Oli kerrassaan hieno aloitus show leveähelmaisineen naisineen tanssimassa, voittopokaalin ja pelaajien näyttävä kentälle tulo ennenkuin peli oli valmis alkamaan. Ja kannustuslaulut raikuivat niinkuin livenä ensimmäisen kerran bungesliigan pelissä maaliskuun lopussa kuulimme.


Peli ei ratkennut varsinaisella peliajalla vaan toisessa 15 minuutin jatkoerässä Bayern München ja minun suosikki pelaajani Thomas Müller teki voittomaalin 2-0 ja ratkaisi Saksan Cupin voiton baijerilaisille. Hienoa ja ONNEA PALJON! Palkintojen jako ja voittoshow oli myös hieno. Eikä meillä karavanaareilla kotisohvalla tullut mitään eripuraa siitä, että olemme eri joukkueiden kannatajia ja toisen suosikkijoukkue voitti kummankin turneen. Hienoa on olla baijerilainen! :)

 Tämä ihmisten erilaisuus näkyy täällä jalkapallossakin, jos Saksa häviää vaikkapa MM-kisoissa tai oma suosikkijoukkue vain häviää, siitä häviötä ei surra ja murehdita, siitä ei edes puhuta vaan katse ja puheet siirretään heti tuleviin uusiin peleihin ja asioihin. Kysyin vielä mieheltänikin, että puhuiko hän saksalaisen tuttunsa kanssa Dortmundin häviöstä, kun olette kumpikin sen kannatajia. Ei siitä ollut puhuttu. Ainoastaan voittajajoukkueen kannattajan kanssa.
  Minä voin puhua, kun suuri suosikkijoukkueeni on kaksinkertainen voittaja! :)


Torstai- ja sunnuntai iltana pelattiin putoajan/ nousijan karsintapeli missä vastakkain oli Hamburg ja Fürth. Hampuri on ollut bundesliigassa liigan alusta asti yli 50 vuotta. Hampuri säilytti niukasti paikkansa liigassa.

18.5.2014: Päiväretki henkilöautolla sitten sohvalta jalkapallon ja jääkiekon katsomiselta päästiin kuitenkin tekemään. Olemme nyt tämän uuden elämänjakson ja täällä asumisen aikana käyneet Stuttgartin ja Münchenin eläintarhoissa. Nämä ovat erityyppiset eläintarhat. Münchenin eläintarhasta pidän enemmän. Se on suuri ja mm. paljon erilaisia apinoita. Nyt suuntasimme Augsburgin eläintarhaan
Tässä muutama kuva sitten sieltä.


Naarasleijona kukkulallaan, uros oli takana.




Tässä papukaijat niin nauttivat elämästään. Hoitaja suihkutti paineella vettä heidän häkissään. He levittelivät kovasti siipiään ja siirtyivät aina sinne mihin vettä suihkusi eniten.


Näiden pienikokoisten apinoiden touhuja oli mainiota seurata.



Kukahan se siellä puussa nukkuu? Kaveri nukkui viereisessä puussa.





Eläintarhassa oli paljon erilaisia lintuja. Näiden kahden haikaraperheen pesintäpuuhastelua oli myös kiinnostava seurailla.


Tässä pesässä oli aluksi nämä kolme aikuista. Yksi hautoi. Samallalailla kuin Moselilla joutsenparikin niin tässäkin ei-hautova alkoi nokallansa sukia hautovan selkää.


Ja niin hautova nousi ylös höyhenet epäsiistin näköisenä ja kovasti venytteli. Toinen käänteli munia ja alkoi hautomaan. Tämä kolmas kantoi risuja pesäkekoon.


Musta joutsenperhe.


Myös täällä oli kaksi vuohi-vauvaa emon nisillä.


Tässäkin kannettiin risuja pesäkekoon ja yksi hautoi.


Täällä saimme kävellä näiden apinoiden häkissä,.. 


mutta nämä veijarit olivat kauempana nauttimassa auringon lämmöstä.



Tässä taas oli vanhemmilla vahtimista seitsemässä poikasessaan. Tämä oikealla oleva vanhempi oli isä ja puun takana oleva äiti, kertoi eläintenhoitaja siitä jollekin.



Täällä oli jotkut juoksuleikit meneillään.






Näillä mangusteilla oli vilkkaat juoksu- ja painileikit meneillään.


Kun taas nämä nauttivat elämästään ja ihailusta.




Kirahveja, sarvikuonoja ja muita eläimiä savannilla.



Norsu pariskunta.


Simpanssi korkealla tähystelee eläintarhan menoa.


Mitähän tämän simpansin päässä liikkui, kun se nenäänsä hartaasti kaivoi ja kun joku katsojista sille vilkutti se vain rumasti irvisti?


Lasin läpi otettu kuva mutta niin nätisti ne siinä kerällä ovat.



Utelias oli tuo kaveri, kun istumme penkillä jäätelöä syömässä niin tiiraili meitä puskien takaa.


Nämä suuret kissat ovat aina kiinnostavia.


Edellinen kuva on alkuperäinen ja tässä kuva leikattuna.


Taisi tunnistaa kissoista pitävän katsojan, kun tuli ihan lasin taakse katsomaan.


Tässä oikealla kaveri nukkuu mutta ystävänsä haki pesäkolosta tipunpoikasen ja söi sen silmiemme edessä.


Voi suloisuus tätä apinapopulaatiota. Tätä porukkaa olisi voinut vaikka päivän seurata ja katsella.



Heillä oli koko ajan kaikenlaista puuhaa.


Tai jotkut vaan istui.


Näillä poikasilla oli vauhtia, kun yhdellä oli muovinen pullo ja siitä kinasteltiin.


Pullon olisi halunnut muutkin. Pullon haltija juoksi pitkin häkkiä ja kaverit perässään.


Toiset nykivät ja tutkivat toistensa turkkia, laittaen sieltä kirpun suuhunsa.


Pullonhaltija taas täällä, mutta yksi kaveri vielä ahistelee häntä, kun taas toiset leikkii renkaassa.



Tässä tämä pariskunta kävi hyvin tarkkaan toistensa turkit läpi. Tekivät turkkiin jakauksia ja aina sieltä jotakin löytyi. Sitten kun työ oli tehty istahtivat tyytyväisen näköisenä katselemaan ympärilleen.


Otin videokuvaa tästä puuhakkaasta porukasta, kunnes sattumalta heille tuli ruoka-aika. Isot ja ne rauhalliset köriläät olivat aika vauhdikkaina.



Ei iso eikä pieni eläintarha mutta kuitenkin ihan mukava. Alueella oli aika paljon uudistustyötä meneillään. Sää ennuste lupasi sadekuuroja, mutta ei kuitenkaan satanut.

 Mukavan apinainen olohan täällä sunnuntaikävelyllä tuli. ;)

Soleil

Ei kommentteja: