keskiviikko 24. tammikuuta 2018

24.1.2018: GEOKÄTKEILYÄ ILTAHAMÄRISSÄ

Olipa hauskan mukava iltakävely, kun sai etsiä kätköjä.


Sunnuntainen lumisuus on jo menneiden muistojen joukossa. Päivällä aurinko porotti ja oli 12-13 astetta lämmintä.

Karnevaaliaika on alkanut.

3. geokätkölöytö

4. geokätkölöytö

Soleil  

13 kommenttia:

Anitta ja Alf kirjoitti...

Hei pitkästä aikaa.
Märkää teilläkin kuten meillä nyt.
Meillä Omppu menehtyi maksatulehdukseen joulukuussa joten nyt matkustetaan sitten kahdestaan. Ensi syksynä kohti etelää.
Terveisin Anitta ja Alf

Soleil kirjoitti...

Lämmin osanotto ja halaus Anitta ja Alf teidän suureen menetykseen ja suruunne.

" Vaikeni hiljaa ääni tassujen ei juokse Omppu vastaasi enää haukkuen
Nyt on aika kauniiden muistojen vaali niitä ja säilytä rakastaen.
Suru kun kalvaa ja ikävä on sä muista sun ystäväsi nyt hyvä olla on."

On kyllä niin surullinen uutinen. Minua itkettää teidän puolesta, kun tiedän kuinka tuskallisen surullista on menettää karvainen perheenjäsen, hän joka on ollut niin rakas ja tärkeä. :(

Vaikka Ramseksen äkkikuolemasta on kulunut pian kaksi vuotta, niin joka päivä vielä kaipaan ahkerinta apulaista itkien. Ei aika vie ikävää ja kaipausta pois, vaikka se onneksi ajan kanssa helpottaakin. Muistot yhteisistä päivistä jäävät elämään meidän omistajien sydämiin, vaikka niidenkin muisteleminen on aluksi hyvin tuskallista.

Jaksamista ja voimia teille sinne surussa!

Toivottelevat,
Siiri, Prinsessa, Kuningatar, Mies ja Soleil

Soleil kirjoitti...

Unohtui Anitta ja Alf kiitää teitä jätetystä viestistä, vaikka se toikin surullisia uutisia. Tuli mukava tunne, että edes joku Suomessa muistaa meidät. Kiitos! :)

Anitta ja Alf kirjoitti...

On se vähän tyhjää kun tassujen rapinaa ei enää kuule. Ompppu meni "saappaat jalassa", kahdessa päivässä. Oli hänellä ikääkin jo 15 vuotta. Uutta ei enää oteta, meilläkin ikää alkaa olla ja jaksetaanko hoitaa uutta koiraa loppuun asti, pitää ajatella 15 vuotta eteenpäin. Mutta ainahan joku voi tulla ovesta sisään, ei koskaan tiedä.
Kuvia meidän matkoista:
http://www.shsk.eu/alf

PS!
Sinun plokissa tuossa sivussa jossa matkat aikajärjestyksessä ei pääse suoraan matkaan, pitääkö siinä olla linkki matkan kohdalle siinä luettelossa?

Terveisin Anitta ja Alf

Soleil kirjoitti...

On se kyllä niin tyhjää. Muistelinkin, että Omppu oli reilu kymmenen vuotta silloin, kun näimme. 15 vuoden ikä ja ystävyys on pitkä aika. Hän sai elää pitkän ja hyvän elämän.

Vieläkin joskus näen harhoja, että Ramses livahti johonkin. Mustat-tytöt kiirehtivät yläkertaan, kun kotiin reissusta palasimme lähes vuoden siihen paikaan mihin Ramseksen matka päättyi katsomaan onko se Ystävärakas siellä. Tässä ennen joulua kysyin Kuningattarelta, että missä on Ramses. Hän alkoi heti katselemaan.

Varmasti uuden koiran ajatteleminen tässä vaiheessa tuntuu vaikealta. Ennen näitä "iltatähtiä" olleen kissan kun menetimme. Minä oli aivan lohduton vaikka en läheskään niin surullinen kuin mitä Ramseksen äkkilähtö aiheutti. Kaikki ovat rakkaita mutta pelkään sitä päivää kun Prinsessa lähtee. Miten kestän ja selviän siitä surusta ja kaipauksesta. Hän veljensä tavoin on erityisen rakas, juuri ihastuttavan luonteen takia. Niin sanoin silloin yli 11 vuotta sitten ettei meille enää koskaan laiteta kissaa kun luopuminen on niin tuskallista. Yksi Lapsosista sanoi, että äiti enemmän lemmikeistä on iloa kuin surua. Niin toteutin pian tuon jälkeen vuosien haaveeni rotukissasta. Siiri tuli Prinsessalle kaveriksi.

Kiitos linkistä, joka mulla taitaakin jossakin olla tallessa.

Ainakin minun koneelta pääsee Blogiarkistosta ja linkeistä juttuun. Nuohan tuohon tulevat ihan automaattisesti. Onko joku tietty josta ei pääse? Outoa. Tuonne Jutut Maittain laitan osan jutuista ja itse. Sieltä voi olla johonkin tekstiin jäänyt juttu linkittämättä.

Meillä on nyt 11 lämmintä ja linnut laulavat, että kevät on. On aurinkoviikonloppu tulossa vuorille!

Alf ja Anitta kirjoitti...

Tarkoitin tuo Etusivu -> Reissuja-sivu.

Meillä oli muutama talvipäivä pakkasineen ja lumineen. Nyt 3 astetta lämmintä, eilen reipas vesisade, lumet miltei sulannut, pilvistä ja märkää. Ehkä tehdään pari viikon etelänmatka tässä talven aikana, ennen joulua oltiin pari viikkoa Maspalomaksessa.

Taputukset kissoille. Ollaan välillä tuttavien luona saamassa tassuterapiaa.

Soleil kirjoitti...

Kissat kiittävät! Hyvä, kun saatte tassuterapiaa ja olette lomailleet sekä on uusia reissusuunnitelmia myös. :)

Reissuja-sivulle en ole linkittänyt mitään. Yhden reissun alla on monesti useampi juttu. Se on itselle vain muistilista jostain reissuista.
Tuosta Jutut maittain on tullut jo aika pitkä. Mulla on tehtynä jutut maittain niin, että siihen etusivulle tulisi vain maita ja siitä klikkaamalla näkisi sen maan jutut mutta en tuossa ennen joulua saanut niitä sitten linkistä aukeamaan. Täytyy joskus perehtyä paremmin, että mistä ongelma kiikasti. Kaikkia juttujahan en edes tuonne Jutut Maittain en ole laittanut "hömppäjuttujani" esim. kissajuttuja.
Blogin ajattelen koko ajan lopettaa. Voi olla, että tämä on siirtymä vaihe lopettamiseen, että jätän aivan tarkoituksella kirjoittamisen vähäksi. Laitan vain muutaman kuvan tai itselle niin rakkaita kuvatarinoita esille. Kirjoittamatta jättäminen vähentää hirveästi työtäni. Viime vuoden kuukauden joululomaan käytin varmaan kahden kuukauden työpäivät aikaani. Ei tuollaisessa ole mitään järkeä. Vasta luin kuinka joku ammmattiblokaaja piti paljona sitä jos sillä menee yhteen juttuun kaksi ilta. Hän saa jutuista ja muutamasta kuvasta palkkana upeita elämyslomia ympäri maailmaa. Minä valtavasta työstä en saa mitään. Monesti vain huonon mielen, kun tuotakaan ei moni käynyt katsomassa. Esim. Saksa jutut on niitä. Jos surullinen juttu tulee niin kävijät lisääntyy kymmenkertaisesti. Jotenkin haluan kuitenkin jotakin muistiin laitaa. Niin, mulla on tapana Miestäni välillä muistuttaa, että jos Ramseksen tavoin päiväni päättyisi yllättäen niin muista niille ihmisille Suomeen sitten kertoa, että käyvät edes kuoltuani katsomassa blogissa kuinka mukavia reissuja teimme ja kuinka ihanaa elämä oli täällä.

Anitta ja Alf kirjoitti...

Tuo näkyvyys voi tietenkin rajoittaa käviöitä, ei löydä ellei vartavasten soleil:ta hae.

Kun kävijä käyttää jotakin itseään piilottavaa ohjelmaa välttyäkseen viruksista ym. niin saatta olla ettei se näy plokissa kävijänä.

Oletko koskaan harkinnut käyttää normaalia "kotisivua" kuvien esittämiseen, se antaisi paremmat mahdollisuudet tekstin ja kuvien sijoitteluun. Käy aika vikkelään kun sen kerran oppii ja siihen sopivaa ohjelmaa käyttää.

Onko teidän suunnassa paljon tulvia ollut, lehdistä luimme että joet ovat täynnä.

Soleil kirjoitti...

Ainakin täältä löytyy blogin nimi haulla, karavaanarit maailmalla, karavaanarit - minun kuvia ja juttuja vaikka kuinka paljon. :)

Eikö Blogger ole sitten normaali kotisivupohja? Siinä on kokemuksen mukaan paljon hyvää. Sopii kuvia vaikka kuinka paljon ja ilmaiseksi. Sivujen näkymän olen itse pitänyt yksinkertaisena siksi että on nopeampi ja helpompi toimia.

Olen blogi hommat aloittanut yli kymmenen vuotta sitten ja maksullisella kotisivukoneen pohjalla. Se vasta on ollut hommaa kun kuvia yritti sommitella hienosti. Blogi en ole vuosiin enää päivitellyt kun ei ole aikaa tapella sen kanssa. Kuvat pitää pienentää, joka vie aikaa. Ilmaista kuva tilaa ei kovin paljoa ole vaan kuvatilaa pitää ostaa lisää. Maksan kuitenkin pohjasta joka vuosi yli kuusikymmentä euroa. Bloggerin on paljon mukavempi ja yksinkertaisempi käytää.

Olen joskus muitakin katsellut mutta niiden kanssa tulee se ongelma mihin kuvat tallentaa.

Ei ole tulvia näkynyt kuin televisiosta. :)

Anitta ja Alf kirjoitti...

OK, en ole bloggereihin sen kummemmin syventynyt.
Sinulla on todella hienot kuvat. Joskus on jäänyt kaipaamaan vähän tarinaa niiden ympäriltä.
Saksan kuvat ovat innostaneet hakeutumaan samoille seuduille, on meillekin lempimaa kunhan aurinko paistaisi useammin. Viimeksi Espanjaan mennessämme satoi koko matka pohjoissaksasta eteläranskaan, aurinko tuli esiin samalla kun Välimeri tuli näkyviin.
Menomatkalla kiinnostavin kohde oli Girona Espanjassa, pitää mennä uudestaan.
Paluumatkalla mielenkiinnostavimmat kohteet olivat Tortosa Espanjassa, Colmar Ranskassa, Cochem ja Travemünde. Travemünde on jäänyt aina vain lähtö- ja saapumispaikaksi, mutta nyt oltiin siellä viiden päivän verran keskustan hotellissa. Oli kiva kohde, voimme suositella.

Hyvää vuoden jatkoa ja ehkä kohtaamme taas jossain matkan varrella.
Anitta ja Alf

Soleil kirjoitti...


Kirjoittaminen vie aikaa paljon. Enkä edes osaa hyvää asiatekstiä lukivikaisena kirjoittaa. Itselle muistoksi olen vain noita juttuja tehnyt. Tuntemuksien ja ajatuksien kertominen ei suomalaisia kiinnosta vain negatiivinen on kiinnostavaa niin parempi jättää kertomatta kuinka ihanaa oli tai mukava paikka on. Positiivinen on niin monelle liian lällyä.

Eilen kiireessä vähän katsoin tuota teidän viimeisintä reissua. Lähes kaikki saksalaiset kaupungit ovat näkemisen ja kokemisen arvoisia, niitä on paljon.

Mökkiautossa aamupalaa täällä syömme. Taitaa olla ihana vuoripäivä tiedossa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Alappa tekemään sellasia 10-15 minsan vlogeja. Sinusta olisi siihen! Parin viikon välein alkuun. Ottaisit aina jonkun pikkujutun. Uskon että olis pian katselijoita. Ajelemme etelää kohti. On aikaa selata ja lukea. Kiitos nuista terveisistä! Hyvin olette hengissä siellä :)

Soleil kirjoitti...

???
Tässä vasta katselin muutamia suomalaisia tubettajien juttuja. Kymmeniä tuhansia katsojia kun kuvaa vaikka meikkaamisesta ja autolla ajamista yms. Aivan turhaa höpöttämistä ja jonninjoutavaa jaarittelua. Ei voi ymmärtää kuinka niitä sitten kymmeniä tuhansia kertoja katsotaan. Sanoin miehelleni että eikö mekin alettaisiin tuollaisia tekemään kun paljoa ei tarvitse osata. Meillä olisi ainakin maisemat ympärillä kauniimmat. Joo ei tulla sellaisia tekemään. Yhdestä vuorijutusta muuten löytyy minun puhetta kun vuorille nousemme mutta se on kyllä aika kauhean kuulosta puhetta. Mulle riittää vain kuvat kauniin musiikin kera. Niiden tekeminen vie paljon vähemmän aikaa. En laita itseäni naurunalaiseksi.