maanantai 12. maaliskuuta 2018

PEKINGIN PANDATALOSSA

Syyskuussa 2006.


Olen seurannut Lumi- ja Pyry -pandojen saapumista Suomeen sekä heidän alkutaivaltaan Ähtärissä aivan live-kamerasta. Ihanilta he näyttävät, kun järsivät bampua päivät pitkät. Pyry tuntuu myös olevan kiinnostunut Lumista. Mm. seurasi yksi päivä ikkunasta, kun Lumi oli ulkoilemassa. Onhan Lumi aivan ihana söpöläinen, kun heittelee lumessa kuperkeikkoja lumikokkare etutassujen välissä tai kiipeilee koivupuussaan.

Kaivoin esille vanhoja kuvia cd-levyltä, kun olimme 2006 Pekingissä yhdeksän päivän reissulla. Aivan Lumin ja Pyryn innoittamana. Tässä Pekingin pandatalon kaksi eri panda-asukasta. Kuvat ovat lasin läpi otettuja ja epäselviä.


Pitäisi joskus pieni muistelujuttu tehdä tästä reissusta. Kuviakin on reilu 1100 eli silloin jo 11,5 vuotta sitten olin kova kuvia räpsimään. Paljon näimme ja koimme tuollakin reissulla. Ruoka oli niin herkullista vaikka aina emme edes tietäneet mitä tilasimme. Vartaassa elävänä olevat Skorpionit paistettuna olivat rapeita raksuja. Taas silkkiperhosen toukat olivat happamia.


Soleil 

Ei kommentteja: