torstai 5. joulukuuta 2019

30.11.2019: Fürstenfeldbruckissa

Kahdet erilaiset Joulumarkkinat.


Ajelimme edellisiltana Fürstenfeldbruckiin wohnmobilstellplatzille.


Aamujuttujen jälkeen suuntasimme kaupungille.


Amper-joki virtaa kaupungin läpi, jossa näytti uiskentelevan taimenia. Mies laski yhdeltä sillalta, että siinä näkyi 11 arvokalaa.


Katsellessa viikonlopun käyntikohdetta ja aukenevien Joulutorien tarjontaa, niitä aukeni vähän joka paikassa. Ihan sattumalta huomasin Fürstenfeldbruckin. Kaupunki oli meille ennestään lähes tuntematon. Mies on muutaman kerran kyllä käynyt työreissulla täällä, muttei ihan keskustassa.


Kaupunkikierroksen jälkeen kävelimme Kloster Fürstenfeldille.


Maajussien markkinoilla, Brucker Bauernmarkt, pistäydyimme ensimmäiseksi. Täällä myydään muutaman kerran viikossa lähialueen viljelijöiden tuoreita tuotteita.


Fürstenfelder Adventsmarkt


Emme edes tienneet, että täällä on näin hieno ja iso luostarialue, joka on perustettu 1263. Luostareita ja linnoja, kun on täälläpäin niin paljon, ettei niitä voi jokaista tietää edes vajaan yhdeksän vuoden asumisella Baijerissa.


Luostarialueen barokkimiljöössä järjestetään erilaisia tapahtumia, joissa käy vuosittain noin 300 tuhatta ihmistä, mikä tekee tästä yhden Etelä-Saksan johtavista kulttuuri- ja konferenssikeskuksista, Veranstaltungsforum Fürstenfeld.


 Tänne latotyyppiseen, Tenne und im Stadtsaalhof, tilaan, joka oli kahdessa kerroksessa, oli viiden euron pääsymaksu. Täällä oli 65 näytteilleasettajaa. Tarjolla oli hyvää ja kaunista valtavat määrät.


Ei ollut ihmisiäkään paljoa vielä näin valoisaan aikaan.


Luostarialue oli kaunis ja siisti. Aurinkokin lämmitti mukavasti.
































Välillä olimme Kissojen luona mökkiautossa.


Pimeän tultua kävimme syömässä kaupungin keskustassa olevalla joulutorilla.



Vatsa tuli vähän liian täyteen makeaa ja suolasta syötävää.


Kuoro lauloi joululauluja. Oli tosi mukava ja rauhallinen jouluntuntuinen markkinapäivä.


©Soleil

Ei kommentteja: