maanantai 25. helmikuuta 2013

23-24.2.2013, SAKSAN ALPEILLA OBERSTDORFISSA

Tarkoitus oli lähteä tälle reissulle jo kuukausi sitten, aurinko ilmalla. Saksassa asumisen 2-vuotisjuhlapäivän kunnaksi. :)

Kulkupeli oli jo valmiina lähtöön perjantaina hyvissä ajoin. Lunta alkoi kuitenkin satamaan iltapäivästä ja Oberstdorfin  webkamerakin näytti samaa. Aamusta aurinko sielläkin paistoi mutta kun viikonloppu koittaa alkaa pilvisyys ja lumisade, näinhän se on mennyt koko alkuvuosi. Joten päätimme lähteä vasta lauantaina aamulla, olisi ilma  sitten mikä tahansa, vaikka puukkoja sataisi taivaalta.


Lauantai aamuna sitten ilma oli kotona pilvinen mutta lähdimme matkaan. Lunta ei kotona ollut kuin väriksi mutta jonkin matkaa ajattuamme Alppeja kohti sitä oli jo reilusti enempi. Moottoritiellä ei ole meidän ajosuuntaan ruuhkia mutta toiseen suuntaan on ruuhkasta. Paljon oli liikkeellä hollantilaisia autoja, tavallista enempi. Heillä on varmaan talvilomia ja ovat palaamassa kotiin. 
  
 Talvista etelä-Saksaa.

Ajettuamme lähemmäs Oberstdorfia maisemat tietysti kaunistuvat mutta aurinkokin alkaa paistaa. Aina kun näen Alpit, tietynlaisella hyvällä ilmalla ne näkyvät jopa kotimäellekkin, niin mieleni valtaa suuri suuri ilo ja riemu.
  
Mielestäni ei ole mitään kauniimpaa talvella kuin lumiset Alpit auringon paisteessa?

Kuva leirintäalueelta. Kuvan kulkupeli ei liity meihin.

Aurinko paistaa puoli pilviseltä taivaalta lämpimästi saapuessamme Oberstdorfiin. Täälläkin olemme jo monesti käyneet mutta tykkäämme paikasta. Keskustan mukavia kauppoja emme mene nyt kiertelemään, eikä hyppyrimäkeä katselemaan. Leiriydymme Rubi-CampingilleOberstdorfin keskustaan on täältä matkaa vajaa kaksi kilometriä. 

Iltapäivästä ilma pilvistyy. 

Sunnuntai aamuna 24.2 aurinko paistaa usvan läpi. Yöllä on ollut pakkasta mutta aurinko on jo aamusta lämmin. Vähän on satanut lunta yön aikana. Kulkupelissä on ollut mukavan lämmintä. Näitä valoisia maisemia on mukava katsella.


 Käymme ihanassa aamussa kävelyllä. Taas minusta tuntuu, että voi tätä ihanaa elämää täällä Saksassa, tämä luontokin on yksi suuremmoinen lisä siihen. 

Takana vähän pilkottavat hyppyrimäet. Laduntekokone ajelee latuja.

Kerkesimpäs ottaa kuvan junasta, kulkupelin kyydistä vauhdissa. 

Tältä näyttää talvinen Oberstdorfi aamupäivällä, kulkupelin 
ikkunan läpi kuvattuna.

Käymme lentomäellä ja tien päässä olevassa laskettelu paikassa jonka jälkeen hyvästelemme taas joksikin aikaa Oberstdorfin seudun.

Aiemmin niillä kuukauden Euroopa reissuilla tullut käsitys Saksasta on eri mikä on nyt syntynyt kun Saksa on uusi kotimaamme ja olemme asuneet täällä kaksi vuotta. Silloin mieleemme jäi enempi moottoritiet suurineen automäärineen. Nyt se tuntuu tavalliselta ja hyvin kotoiselta. Ruuhkiakin on harvoin ja niissä seisominen tai hiljaa eteen päin ajelehtiminen ei ole ollenkaan ärsyttävää vaan se kuuluu asiaan aina välillä. Tuntui myös vähän siltä että koko Saksa on pelkkää moottoritietä. Voi se ei pitänyt ollenkaan paikkaansa. Me ajelemme hyvin paljon Saksan maaseudulla, rauhallisilla ja hyvillä asflattiteillä. Hiekka teitähän täällä ei ole, ainoastaan joku peltotie.

Niin nytkin kapeahkolla asflattitiellä maaseudulla ja etelä-Saksassa ollaan.
Hevosiakin tuli vastaan. :)

Ajelemme myös koti matkalla pätkän Deutsche Alpenstraßellakin. Ilma huononi ja lunta sateli hiljakseen joten mitään maisema kuvia ei saanut.


Saksalaiset sanoo, että kevät alkaa heti Joulun jälkeen ja niin minustakin on tuntunut aiemmin mutta nyt on olleet ilmat erilaiset. Kolme viikkoa sitten oli jo muutaman päivän yli kymmenen lämmintä mutta tähän aikaan pitäisi olla jo aina. :) 

Tässä kuva 24.2.2013, pakkasta muutama aste,..

ja tässä samasta paikasta 4.3.2012, lämmintä 10-15.
Lunta on nyt paljon enempi ja ilma kylmempi. Tietysti lumi sulaa hyvin äkkiä mutta luntakin taitaa olla etelä-Saksassa nyt enempi kuin vuosi sitten? Seuraavan 10 päivän sääennuste lupaa aurinkoista ja yli kymmentä lämmintä, joten lumi saa kyytiä. Odotan suurella mielenkiinolla millainen on tämä kolmas kokemamme kevät, kaksi edellistä on ollut ilmojen suhteen erilaiset.

Soleil

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Ihan mahtavaa että loit blogin näille teidän reissuille! Pitää ehdottomasti kahmia läpi kaikki kuvat ja kirjoitukset heti paremmalla ajalla! :)

Soleil kirjoitti...

:) Mukavaa puuhaahan tämä on mutta urakoitavaa on paljon. Olen ollut vähän hidas sytytteinen tälle asialle, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. ;)