lauantai 29. maaliskuuta 2014

ENSIMMÄISEN KERRAN BUNDESLIIGAN PELISSÄ!

Futista, futista ja aivan sitä oikeata jalkapalloa!!! :)
Suomalaisilla karavaanareilla maailmalla on paljon unelmia ja haaveita siitä mitä haluavat nähdä, tehdä ja kokea, niinkuin jokaisella ihmisellä elämässä pitääkin olla. Tässä yksi sellainen saavutettuna ja koettuna. Tuon myös teille lukijoilleni uuden piirteen itsestäni esille, että minä ihanista ja positiivisista asioista rakastava olen myös urheiluhullu. Olen aina rakastanut suuresti urheilua. Lapsena kun ei tv:tä ollut seurasin kaikkea radiosta kirjoittaen tulokset ylös, jopa Jukolanviestiäkin seurasin. Ei vaan matkailu- vaan urheiluhulluuskin on yksi pieni osa elämääni. Tästä ainutlaatuisesta ensimmäisestä Bundesliiga-peli kokemuksesta, tulee pitkä postaus.

Tässä liput jotka miehen saksalainen tuttava meille varasi joulukuun lopussa. Roikkuivat ihasteltavana jääkaapin ovessa kuukausia.


Mielessäni liikkui matkalla Stuttgartia kohti monenlaisia ajatuksia, päällimmäisenä kuitenkin tunne, että on mahtavaa kokea ensimmäinen Bundesliiga peli. Saksalainen pääsarja on Euroopan suosituin palloilusarja paikanpäällä katsottuna yleisömäärältään, keskimäärin 40 tuhatta katsojaa per peli. Vähän jännittikin, että jos siellä alkaa hulinat. Suomessa olen aika usein ollut katsomassa jalkapalloa, joten en ollut ensimmäistä kertaa  menossa jalkapalloa paikan päälle katsomaan. Oliskohan kokemus nyt erilainen mitä olen aiemmin kokenut? Monesti minä olen ollut melkein se äänekkäin katsoja. No, olenhan minä saksalaista jalkapalloa seurannut viikottain tv:stä eli joitakin ajatuksia tuosta kaikesta minulla myös mielessäni liikkui. Jo moottoritien varrelta alkoi opastus pelipaikalle valotauluilla.


Stuttgartin kotikenttä, Mercedes-Benz Arena,  sijaitsee Mercedes-Benz-museon vieressä. Museossa käydessäni olen kentän ulkoapäin nähnyt.


Mercedes-Benz Arenan vieressä sijaitsee Carl Benz Arena, missä sijaitsee mm. hotelli. Rakennus on aika kookas.Vieressä on mm. Porsche Arena ja sen takana Hanns-Martin-Schleyer-Halle, missä olemmekin konsertissa käyneet. Stadionin yhteydessä on myös monitoimihalli Scharrena.


Tässä tämänkertainen käyntikohteemme ja tutustumispaikamme, Mercedes-Benz Arena.Sisäänmeno portteja on ympäri areenaa. Meidän lipuilla mennään sisään tältä puolelta areena ja tältä portilta 46-60, meillä on lohko 57.


Olemme jo paikan päällä pari tuntia ennen pelin alkua, joten nautimme kentän ulkopuolella lämpimästä ilmasta ja katsellen miltä tämä jalkapallotouhu näyttää täällä maailmalla. Täällä oli vihreämpää kuin kotona vaikka Stuttgart on pohjoisempana. Ihmisiä on paljon liikkeellä mutta kentälle mennään niin monen portin kautta ettei mitään tungosta ole. On ihmisiä lapsista eläkeläisiin, perheitä ja runsaasti myös pyörätuolilla liikkujia. Suurin osa ihmisistä on tavallisesti pukeutuneita mutta on sitten niin faneja joista näkee jo päälle päin vaatetuksesta kumpaa joukkuetta he kannatavat.
Poliiseja oli runsaasti kaikkialla, kaiken varalta. Tässä sisäänmenoväylällä ehkä kymmenkunta poliisia sekä kolme ratsupoliisia. Se mikä täällä Saksassa hämmentää on tuo oluen juonti tai alkoholikulttuuri. Täällä jotkut joi ja kulki poliisien edestä tuoppi tai pullo kädessä. Ei siitä näytä olevan tai tulevan mitään ongelmaa. Katsomossa myös näyttivät jotkut juovan, mutta se oli hyvin pieni joukko ihmisiä. Yhtään humalaista en nähnyt, mutta muutaman josta näki, että on vähän humalassa. Minä olen kyllä aika tarkkasilmäinen.


Nämä kuvat noin tunti ennen pelin alkua, kun menimme sisälle. Kentältä on kuulunut välillä laulua ja huutoa. Minua kyllä vähän jännittää.Dortmundin 5000-päinen fani-joukko menee oman aidatun alueensa ja porttien läpi omaan katsomoaitaukseen.


Heille tehtiin kokovartalotarkastus portilla, kun taas meille ei, käsilaukkuni kyllä katsottiin.


Huikea tunne nähdä livenä tällainen suuri jalkapallostadioni.
Dortmundin maalivahdit tulevat lämmittelemään kentälle.


Kohta koko joukkue ja myös kotijoukkue. Ihan tutun näköisesti pelaajat näyttävät lämmittelevan, niinkuin Suomessa.Musiikki pauhaa mukavasti ja yleisöä haastattellaan, aikuisia ja lapsia.Kotijoukkueen fanikatsomo huutaa villinä, kun tulee pelaajaesittely.
 Vau, kuulen ja näen tuollaista ensimmäisen kerran. Minulla ei ollut suosikkijoukkuetta, ehkä kuitenkin olin enempi Dortmundin puolella, kun joukkue on mieheni suosikkijoukkue. Minun on Bayern München ja niiden pelaaja Müller.VfB Stuttgart - BVB Borussia Dortmund peli on valmis alkamaan!Katsomotkin on täyttynyt, 59 500 katsojaa paikan päällä, huikea näkymä.

Tämä pelin aloitusfilmi on minun ensimmäisiä kuvauksia ja siltä se näyttääkin. Liikutan aivan liikaa kameraa, mutta tuo vähän kuitenkin paranee pelin aikana. Filmit ovat ihan hyvänlaatuisia alkuperäisenä mutta pienensin ja Blogger pienensi lisää tehden näistä aivan epäselviä kuvalaadultaan ja pienestä näytöstäkään ei näe juuri mitään, mutta haluan muutaman laittaa tähän muistoksi, otin enempikin ja pitempiä filmejä.


Onnea peliin!Kotijoukkueen kulmapotku.


Muutama poliisikin on kulmauksessa katsomassa peliä.


Kotijoukkueen kannustushuutoa, VfB...VfB...VfB...VfBVastustajan kulmapotkuKotijoukkueen ensimmäinen maalituuletus.Epäonnistunut vapaapotku.Vierasjoukkueen Kulmapotku


Peli oli alussa vierailevalla Dortmundilla vaisua, vaikka ovat sarjassa tällähetkellä toisena. Isännät pelasivat hurmiossa 2-0 johtoon vaikka ovat sarjassa toiseksi viimeisenä.


Pelin päätuomarilta repesi akillesjänne ja Tuomari jouduttiin vaihtamaan. 


Pelaaja vaihto.Vierasjoukkueen tasoitusmaali 2-2 rangaistuspotkusta. 
Minä myös niin repesin, että huuto kuuluu ja keskeytin vahingossa kuvaamisen yleisön reaktioista.Voittomaali Dortmundille 2-3!!!Tunnelmaa ja hyvää peliä.
VfB Stuttgart - BVB Borussia Dortmund  2-3. Vierasjoukkueen juhlaa. Kiitos Dortmund ja Stuttgart tästä huikeasta jalkapallopelistä!

Tunnelma oli mitä mahtavin, iloa, riemua ja kannustusta paljon. Tunnelma oli kyllä paljon parempi kuin suomalaisissa jalkapallo-otteluissa ;-) ja ehkä ne pelaajatkin vähän taitavampia. Näitä pitää kyllä kokea lisää. Suosikkijoukkueeni Bayerin peleihin lippujen saanti on aika mahdoton tehtävä.


Luulisi, kun lähes 60 000 ihmistä lähtee yhtäaikaa liikkeelle, että se olisi ryntäilyä ja toisten tönimistä mutta ei se ole sellaista vaan ihmiset kulkee rauhallisesti.
Ainut negatiivinen asia oli koko ottelussa se kun katsomossa muutamat poltti tupakkaa ja minä olen allerginen sille savulle. Silmät menivät hiekkaisiksi. Lisäksi täällä tienvarressa olevat roskat. Liikenne lähti monesta parkkitalosta ja parkkipaikoilta rauhallisesti. Saksalaiset osaavat antaa ruuhkaliikenteessäkin vuoron toiselle vuorotellen.


Kävimme vielä tutustumassa Esslingen am Neckariin. Tässä muutama kuva kaupungista.Tässä oli paperilyhtyjä ja tuikku paloi sisällä. Oli joku energiansäästö tapahtuma.Soleil

2 kommenttia:

MatsOnni kirjoitti...

Hienoa, että linkitit blogisi orgiin. Osoite oli minulta kateissa, enkä ole päässyt lukemaan pitkiin aikoihin. Nyt laitan tämän seurattaviin niin pysyn mukana.

Ja tuosta matsista, on niissä mahtava tunnelma. En ole montaa päässyt seuraamaan, mutta viimeksi olin Berliinissä Hertha Berlin-Real Madrid pelissä. Ystävyysottelu, mutta oli se hieno kokemus.

Soleil kirjoitti...

Mukava, kun olet kokenut suuria pelejä ja sitä tunnelmaa! :)
On se vaan aika mahtava fiilis, kun lähes 60 tuhatta ihmistä on peliä seuraamassa. Lisää noita pitää kyllä päästä kokemaan. Baijerin peliin olisi huippua päästä mutta kotiotteluun aika mahdotonta saada lippua.