tiistai 11. maaliskuuta 2014

7-9.3.2014, TALVINEN VIIKONLOPPU ALPPIEN RINTEILLÄ ITÄVALLASSA


Lähdimme viikonloppureissulle vaikkakin olimme kumpikin hieman flunssaisia. Alpeille lupasi lämmintä ja auringonpaistetta joten ei voinut olla lähtemättä. Flunssakin reissulla meni kuitenkin parempaan suuntaan, eikä kuume noussut.


Olimme tälle Natterer See-leirintäalueelle suunnitelleet menevämme usean kerran mutta aina on suunnitelmat muuttuneet viime hetkillä ilman tai muun asian takia. Viikonlopun reissuissa on aina se, ettei kerkiä nähdä paljoa. Viikon voisi aina viettää yhdessä paikassa, että kerkiää paremmin paikkoihin tutustumaan. Nytkin jäi leirintäalueen ympäristön ulkoilureitit aivan tutkimatta ja kaupungista niin monta kirkkoa ja muuta nähtävyyttä näkemättä ja tutkimatta. Voi mennä hyvin uudestaankin ja vielä monet kerrat. Viimeaikaiset kaupunkireissut Füsseniin ja Kempteniin ovat todistaneet kuinka ei monellakaan tutustumisreissulla ehdi kaikkea näkemään, aina löytyy uutta katseltavaa. Joskus tulee vain tunne, että kaikki mukava pitää nähdä heti ja nyt.



Meillä oli kaksi viikkoa sitten upea sunnuntaikävely maisemat Alppien juurella mutta nyt saimme kävellä sunnuntaikävelyn Alppien rinteillä. Alpit saavat aina iloitsemaan ja tuntemaan vielä enemmän, tätä mukavaa elämää. Alpit antavat aina uusia kokemuksia ja elämyksiä paljon. Tuolla sunnuntaikävelyllä muistelimme menneitä myös, kun katselimme alhaalla menevää moottoritietä joka menee Italiaan päin ja edessämme näkyi Brennerinsolalle päin. Muisteluissa elettiin vuotta 2000 ja kesäkuuta. Olimme ensimmäisellä mökkiautoreissullamme täällä Alppimaisemissa, Lapsoset tietysti mukanamme. (Henkilöautolla olimme ensimmäisen kerran 1993.) Olimme käyneet katselemassa Garmisch-Partenkirchenia ja hyppyrimäkiä. Lähdimme sieltä nousemaan sillä meidän pienimoottorisella mökkiautollamme, oli silloin myös yli kolmekymmentä lämmintä. Pian Itävallan puolella Seefeld in Tirolin jälkeen missä sunnuntainakin ajettiin tuli valtava ukkoskuuro. Siinä hyvin jyrkässä alamäessä satoi peukalonpään kokoisia rakeita. Pysähdyimme siihen yhteen isoon mutkaan, siinä on myös varalaskeutumispaikka jos jarrut menee. Vaikka rakeita ja vettä tuli paljon, kävin katsomassa alas laaksoon kaiteiden reunalta. En ikinä unohda kuinka kauniilta siellä näytti ukkospilvien alla. Ohitimme Innsbruckin ja käännyimme kohti Italiaa ja Garda-järveä, meillä oli kiire.



No juuri tuossa nousussa ja sillä pienellä heikkotehoisella moottorilla ei kyllä vauhtikaan päätä huimannut. Piti tuon pitkän sillan jälkeen pysähtyä huoltamolle moottoria jäähdyttelemään. Tuo huoltamokin näkyi nyt sunnuntaikävelyllemme. Meillä oli mukavaa vaikka lämmöt nousi vähän mutta pian alkoi sitten alamäki ja illalla saavuttiin Gardalle. Eipä sitä tiedetty silloin vaikka haaveet kyllä elivät, että maaliskuussa 2014 me muistelemme tuota reissua tuolta vuorilta sunnuntaikävelyllämme.




Kuvia taas tuli muutama otettua, reilut viisisataa. Tässä niistä reilu sata.


Soleil

Ei kommentteja: