torstai 16. huhtikuuta 2015

15.4.2015, KUKKIVIA PUITA

Eilen oli kevään lämpimin päivä. Mittari näytti varjossa 24 astetta. Lämpö saa kukat ja puut kukkimaan sekä vihreyden lisääntymään, suuren väriloiston aikaan.

Iltakävelylle oli mukava lähteä vasta auringon alettua laskeutumaan. Kuvata oli valoa jo paljon vähemmän ja lisäksi monet puut olivat varjossa. Olen ottanut kuvia kukista hyvin vähän koskaan. Pokkarikameralla se on myös rajallista, eikä sillä varmasti niin hyviä kuvia saa, kuin järjestelmäkameralla. Haluan kuitenkin vähän opetella tuota asiaa.

Tosi huonosti tiedän kukkien ja puiden eri lajikkeiden nimiä. Tämä on ilmeisesti omenapuun kukka, mutta niin samanlaisen näköinen on mielestäni myös kirsikkapuunkukka.



Yritin ottaa kuvaa näistä liikkuvista kimalaisista/mehiläisistä, mutta kaikki kuvat olivat vähän epäselviä. Tuosta yläkuvasta leikkaamalla sain minun silmiin parhaalta näyttävän öttiäiskuvan.


Se joka istuttaa puun,
vaikka tietää,
ettei koskaan näe sen kukkivan,
ei ole hölmö,
ei itsekäs.
Hän saa nautintonsa siitä,
että joku muu tulee
joskus iloitsemaan
ja nauttimaan sen kukinnasta.
Hän elää sananmukaisesti
kahdessa ajassa:
hänelle ei kesä lopu syksyllä.
-Tommy Tabermann-

Mongoliapuun kukat ovat niin kauniita, mutta ne kestävät kauniina vain hetken. Ovat jo alkaneet pudottamaan kukkasten lehtiä.

Ei mitään tietoa mikä puu on tämäkin, mutta kukat isoja ja näyttävän kauniita.


Niin rauhallista ja hiljaista oli taas kotikylässämme, niin kuin aina.
Monen talon ohi kävellessä tulvahti sieraimiin herkulliset ruoan tuoksut. :)

 Tämä puu taitaa olla koristekirsikkapuu.

Pakko oli istahtaa ihastelemaan Alppeja ja nauttimaan päivän viimeisistä  auringon säteistä, niin kuin erässä pihassa valkoinen kissakin nautti. Koskaan en Alppeja saa kuvassa näkymään niin hyvin kuin mitä ne livenä näkyvät kotikyläämme.


Ihanaa kevättä!!!
Pienen pieni kevätenkeli,
kukkaniityllä lenteli.
Alas valui kukkasista,
sateenlauluna taivahasta!

-Annu Valo-

Kun olen tänne näitä sairauskertomuksia kirjoitellut viime aikoina, niin jatkan vielä vähän ja hyvillä uutisilla. Nyt on karvaisen Karavaanarin, siis Kisun, sydämen erikoislääkäri huolellisesti ultralaitteella tutkinut. Sydämestä ei mitään vikaa tai ongelmakohtaa löytynyt. Sydän sykkikin tasaiseen tahtiin. Toisen Kisun suu on parantunut myös hyvin. :)

Ilma vähän viilenee viikonlopuksi ja lauantaille lupailee etelä-Saksan alueelle vesisadetta. Meillä on monta paikkaa mielessä minne viikonlopuksi kurvailisimme mökkiautolla. :)

Soleil

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi sinua onnellista kun saat katsoa tuommoista loistoa. Täällä meidän korkeudella on lumi just sulanut..
Voi huh ja hei miten tyrmäävä ihania kuvia sinulla!!
-Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

Soleil kirjoitti...

Kyllä olen erittäin kiitollinen, kun saan elää tämän viidennenkin kevään täällä uudessa kotimaassa. Tämä väriloisto on niin ihmettä vielä ja elämä yleensä täällä, erinlaista ja kaikinpuolin positiivista. :)
Lunta on täälläkin vuorilla viellä.
Terveiset yhden järven rannalta mökkiautostamme. Kuvia ja juttua tulee myöhemmin. Kissatkin ovat niin nauttineet, kun ikkunasta näkevät järvelle. :)

Saara kirjoitti...

Upeita kuvia ja hyviä uutisia täällä!

Soleil kirjoitti...

Saara, kiitos ja :)!