torstai 4. toukokuuta 2017

MISSÄ 500. YÖN MÖKKIAUTOSSA

viettäisimme?

Kuvassa 4.8.2011 tarkastuskomitea tarkastaa ensimmäistä kertaa mökkiautomme ja toteaa,
että kyllä tällä reissuun voi hyvin lähteä ja käyvät heti taloksi.

Karavaanareitahan olemme olleet jo keväästä 2000 lähtien. 2011 tammikuussa, kun muutimme tänne Saksaan, niin ensin asuimme väliaikaiskodissa ja huhtikuun alussa muutimme kotikyläämme. Siinä oli sitten kodin laittaminen järjestykseen ja sen jälkeen aloimme vasta etsimään meille matkakotia. Täällä Saksassahan ei ole sunnuntaisin kaupat auki, joten viikonloppuisin oli vain yksi päivä aikaa katsella. Se olikin aikamoinen urakka, kun katseltiin muutaman sadan kilometrin säteeltä. Monta oli kohdetta matkalla, kun sitten päädyimme nykyiseen. 30.7.2011 saimme mökkiautomme itsellemme ja sitten alkoi sen laittaminen reissuvarustukseen, että voimme reissuille lähteä.

Mieheni on pitänyt kirjaa ja laittanut yöpymiset ylös. Ensimmäisenä vuonna mökkiautossa emme ehtineet kuin 30 yötä viettää.

Olemme viettäneet nyt vajaan kuuden vuoden aikana 499 yötä mökkiautossamme, vaikka hyvin mielellään enemmänkin reissun päällä aikaa viettäisimme, mutta arkeakin on elettävä. Kaikki lomat ja suunnilleen joka toinen viikonloppu mökkiauto on kuitenkin kotimme.

Missä vuoren juurella, järven rannalla tai kaupungissa tuon 500. yön viettäisimme on ollut ajatuksissa. Ajattelin heittää ilmoille kysymyksen sinulle, että missä sen viettäisimme? Toivomme saavamme ehdotuksia paikasta, jonka haluaisit nähdä blogijuttuna. Tietysti kovin kaukana tuo paikka ei voi olla, jos lähdemme kotoa iltapäivästä. Esim. etelä-Saksan alue ja Füssenistä noin 250 kilometrin säteellä ympäriinsä.

Ehdotuksia, kiitos!



Soleil

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Soleil!

Onnittelut tulevasta 500-yötä-mökkiautossa-juhlasta teille kaikille matkalaisille!

Valitkaa paikka, josta oikein kovin tykkäätte. Paikka, josta on mukavat näköalat vuorille. Itävaltaan menisin minä :-)

Terveisin muuttostressistä kärsivä toinen baijerilainen

Soleil kirjoitti...

Hei Alppikukka! Kiitos jo etukäteen! :)

Mökkiauto on jo vuodesta 2000 antanut ja mahdollistanut meille niin monta asiaa. Sitä mietin, että montakohan yötä Suomessa kymmenen vuoden aikana vietimme. Tuo on varmasti vähemmän kuin 499. yötä. Mökkiautoilu on elämäntapamme.

Aivan ensimmäinen ajatus missä tuo yön haluaisin viettää oli kyllä Dolomiitit ja Rifugio Auronzo hüten parkkipaikka jossa matkailuautolla saa yöpyä ja jossa olemme pari vuotta sitten kaksi yötä viettäneet 2300 metrin korkeudessa. Tuonne ei taida aivan ruuhkaisen Brennerin solan läpi joku perjantai ilta ehtiä. Juttu on tässä:

http://soleilblogi.blogspot.fi/2015/06/3-1462015-dolomiitit-2-osa-kolmen.html

Toisena tuli mieleen Camping Zeinissee Galtür, missä olimme kesäkuussa 2014. Juttua tuosta reissusta on tässä:
http://soleilblogi.blogspot.fi/2014/06/18-2262014-itavallassa.html

Ja tietysti sitten ihana kotomaan seutu, Schönau am Königssee. Ja monta muuta hienoa paikkaa tässä ympärillämme, niin kauniissa Alppi-vuoristossa.

No, eihän muutosta kannata stressiä ottaa. Eikö se ole vaan positiivinen asia, kohti uusia elämyksiä elämän löytöretkellä. Antaen paljon uutta ja mukavaa, kun vaan osaa nähdä ja löytää ne ympäriltä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Soleil, Ei me muutosta stressiä olla otettu, se on tullut pyytämättäkin. Eipä me tiedetty, että kaiken hankkiminen nykyään kestää viikkoja jopa kuukausia. Laatikoiden keskellä eläminen ei ole herkkua pidemmän päälle. Nyt meillä on jo kaapit (jee ja jippii!!!), joten homma helpottaa, paitsi että tavarat etsivät kokoajan omia paikkojaan ts. siirtelyä ja etsimistä riittää, huokaus. No, pysyypä ainakin virkeänä. :-)