maanantai 29. joulukuuta 2014

KUVATERVEISET 29.12.2014

Tänään oli ehdottomasti loman paras päivä. Tässä terveisinä neljä kuvaa 400 tänään otetusta kuvasta. :)
Olemme vuokranneet pikkuauton ja sillä olimme tänään kolmatta päivää liikentessä. Ajelimme noin kahdensadan kilometrin lenkin ja osan matkaa kapeilla teillä. Olimme uteliaita ja poikkesimme sivuteillekkin mikä kannatti.


Monien mutkien kautta pääsimme näkemään mitä halusimme vaikka monta kertaa vastassa oli kielletyn ajosuunnan liikennemerkki tai portit. Eivät edes kaksi navigaattoria tietäneet kaikkia teitä eikä esteitä vaikka omani päivittyi juuri reissuunlähtöviikolla. Mukavaa oli noista vaikeuksista huolimatta ja juuri tuon takia, kun emme luovuttaneet vaan jatkoimme tutkimusretkeämme.


 Ajelimme muutaman kaupungin ohi, mutta kävimme kävelyllä parissa kaupungissa ja linnan raunioilla. Yksi mukava lisä matkailijalle on lomalla aina paikallinen ruoka ja niin uteliaana astuimme sisään tämän pikkukaupungin kahdesta auki olevasta kahvilasta toiseen, aistimaan ja kuuntelemaan paikallista tunnelmaa. Tässä kävi työmiehiä useitakin kahveet hörppimässä ja jotakin pikaisesti syömässä. Paikka oli tiskin takaa siisti vaikka lattialla lojuikin roskia. Miksihän paperit oli viskottu lattialle?


Paikassa ei ollut meidän ja kahvilan henkilökunnan välillä yhteistä kieltä. Eikä hintojakaan näkynyt missään. Yhdessä pöydässä nainen lasten kanssa söi keittoa ja meiltä kysytiin elekielellä haluammeko tuollaista. No, tottakai halusimme, kun vatsa kurni.


Keitossa oli arvioni mukaan kananlihaa, savulihaa, läskiä, jotain lihapullan tapaista, papuja, porkkanaa ja perunaa. Keitto oli erittäin hyvä ja vatsan täyttävää. Koko lysti maksoi, siis kaksi keittoa, 1.5l vesipullo, leipää ja kaksi kahvia, yhteensä 10.20 euroa.

Soleil

2 kommenttia:

Nomadish kirjoitti...

Pienet sivutiet voivat olla joskus niitä parhaita, upeita aarrepaikkoja voi olla juuri kulman takana :)!

Soleil kirjoitti...

Eipä tuota reissua olisi mökkiautolla tehty. Voi kuinka usein harmittelemme juuri tuota asiaa, kun emme voi ajella kaikilla teillä mökkiautolla, vaikkei automme mikään suuri olekaan. Trailerilla pitäisi mukana kulkea pikkuauto, mutta siinäkin on sitten omat ongelmansa. :)