keskiviikko 25. helmikuuta 2015

21.2.2015, LINNAKIERROKSELLA BADEN-WÜRTTEMBERGISSÄ

Meillä on täällä etelä-Saksan alueella jo paljon paikkoja jonne aina haluaa vaan uudestaan, vaikka niitä käymättömiäkin paikkoja on paljon. Toisaalta tyhmää, kun näitä linnoja, luostareita ja linnakkeita muutama täältä löytyy, niin mennään toisen kerran samaa katsomaan. Tässä on muutama kohde ja näiltä sivuilta löytyy yli 4600. Näiltä sivuilta löytyy Saksan linnojen kauneimmat helmet osavaltioittain, niitä tähän on kerätty 51.

Tässä pieni esittely teille Lukijoilleni ja kaikille blogissa kävijöilleni kahdesta linnojen helmistä Baden-Württembergin osavaltiosta. Näistä en ole tänne aiemmin juurikaan kuvia laittanut. Nämä kaksi linnaa ovat ehdottomasti myös meidän suosikkilinnoja etelä-Saksan aluella. Nämä paikat myös haluaa näyttää vieraille.

Ajelimme aika monen kylän läpi reilun viidentoista tuhannen asukkaan pikkukaupunkiin, Sigmaringeniin, joka sijaitsee Baden-Württembergin osavaltiossa.

Suuntasimme askeleemme heti linnalle, Schloss Sigmaringeniin.

Olen viimeksi käynyt linnan sisällä yli kolme vuotta sitten ja linnasta on jäänyt muisto mieleen, että sisältä tämä oli oikein kodikkaan mukava, minkä tunteen tekivät huonekalut. Kaikissa linnoissa ei paljoa huonekaluja ole, kuten esimerkiksi turistien suosimassa Neuschwansteinin linnassa on sisällä kolkon näköistä tuosta syystä.


Linnaan sisäänmenokäytävän päästä lähtevät opastetut ryhmät linnan käytäville, saleihin ja kellariin. Linnakierroksella ei saa kuvata. Linnan kellarissa on suuri asevarasto, 3000 asetta, miekkaa ja haarniskaa. Tuo on yksi Euroopan suurimmista asekokoelmista.

Linnan vessasta on mukavat näkymät Tonavalle.
Ei tarvinnut pettyä, tämä linna on pienistä linnoista ehdoton ykkönen kodikkuudellaan.

Pfarrkirche Sankt Johann, Sigmaringen.



Onkohan ylhäällä oleva parvi kuninkaallisia varten.


Muutama kuva kaupungilta.



Karnevaaliaika on päättynyt ja miehet keräävät lippuja kaupungilta pois.



Rauhallisia ovat lauantai-iltapäivät saksalaisissa pikkukaupungeissa.

Ja kauniita ovat nämä kaupungit. Sigmaringenissa on aina mukava käydä.


Täksi päiväksi lupasi sadetta. Sitä ei onneksemme Sigmaringenissa näkynyt, mutta ajelessamme toiselle tutulle linnalle, alkoi satamaan vettä. Kun lähestyimme toista linnojen helmiin kuuluvaa linnaa, Burg Hohenzollernia, oli kukkula sumussa ja ylhäällä satoi lunta. Eihän tämän pitänyt näin mennä. Perjantaina oli aurinkoinen ja lämmin päivä.
Parkkipaikalta saattoi kävellä tai ajella pikkubussilla linnan porteille.


Burg Hohenzollern on hyvin kauniilla paikalla kukkulan laella mistä on kauas näkymät. Kahdella aikaisempana reissulla olemme saaneet nauttia sinisestä taivaasta ja noista upeista näkymistä linnan ympäriltä kauas. Aina ei voi mennä yhtä hyvin.


Ja kuten kuvista näkee lumihiutaleet olivat suuria. :)


Linnan sisäpiha.

Tässä linnan sisäpihan vasemmalla puolella olevan linnankirkkon eteisessä oleva patsas.

Linnan kirkko oli hyvin vaatimattoman näköinen.



Isot huopatossut kenkien päälle ja kierrokselle. Linnan kierros alkoi huoneesta, missä kierteli huoneen seiniä hallitsijoiden sukupuu. Saksassa elää vieläkin prinssejä ja prinsessoja vaikka monarkia on lopetettu 1910-luvun lopulla. Tämänkin linnan omistavat Preussin prinssi Georg Friedrich & prinsessa Sophie. Heidän sukukuvia esiteltiin eräässä huoneessa. Prinssi oli syntynyt 1977.

Linna on sisältä kaunis, mutta ei niin kodikas kuin Sigmaringenin linna, kun osasta huoneista puuttui kalusteet. Noita huoneita kyllä koristavat arvokkaat taulut. Kierros päättyi galleriaan, missä oli arvokkaimpana näytillä Preussin kuninkaan kruunu ja lisäksi koruja, kunniamerkkejä, posliini- ja hopea-astioita, koriste-esineitä ja muutama pukukin. Kellarissa sai kurkistaa astiavarastoon.

Paluumatkalla, kun hetken vielä odottelimme pilvien liikkumista ohi, sain kuvia linnasta kauempaa.

Linna on todella kauniilla paikalla.

Joku autohan se pörisi kuvia ottaessa ohi, Porsche 918 Spyder, jota jo lähtiessä parkkipaikalla ihastelimme. Autossa on melkein 900 hevosta ja Saksassa hinta vaatimattomasti alkaen 768 tuhatta euroa. :)

Mukava linna kierrospäivä oli tämäkin ja taas näiden elämysten jälkeen, rakastan enemmän tätä uutta kotimaatani.
Kiitos reissusta seuralaisille! :)

Soleil

Ps. Vaikka Espanjan reissu on vielä kesken, niin seuraavaksi esittelen mukavan saksalaisen pikkukaupungin jota pidän vähän erityisenä. Se on käymistäni kaupungeista muutaman mukavimman joukossa, jos ei aivan mukavin. Ja aina siellä on ihmisiä ympäri Maailmaa ihastelemassa tätä kaupunkia. :)

Ei kommentteja: