sunnuntai 8. helmikuuta 2015

7.2.2015: TALVINEN PÄIVÄRETKI KAUFBEURENIIN

Kuvat otettu aamulla 7.2.2015, kun lähdimme päiväreissulle. Kotikyläämme saavutaan toisesta suunnasta 1700-luvulla rakennetun portin kautta. Mäki on taas saanut talosta taloon runsaan karnevaaliliputuksen koristukseksi. Kirkon kasvimaa ja puutarha näyttävät talvisilta. Oikean puoleisen alakuvan oikealla puolella on vajaan 2000 neliön tontti. Jo neljävuotta sitten ennen muuttoamme kotikyläämme kävimme monet kerrat tässä maisemia ihmettelemässä. Puhuimme leikillämme jo tuolloin, että tuossa olisi talon tontti meille. Tontti on ollut myytävän vuoden verran, alusssa hinta oli yli 700 tuhatta euroa, mutta nyt hinta on laskenut parisataa tuhatta. Aina puhumme tuosta, meidän tonttina. Saahan sitä puhua lottovoittoa odotellessa. :)

Mukavan Espanjan loman jälkeen ei karavaanarit ole reissuun päässeet. Meillä oli tarkoitus kahden viikon päästä lomasta jo johonkin kurvailla, mutta tuolle viikonlopulle lupasi lumisadetta joten jätimme sitten lähtemättä mihinkään. No, onneksi emme lähteneet, kun sunnuntaina minulle sitten nousi 38.6 asteen kuume ja tuota kuumeilua ja hyvin flunssaista oloa onkin sitten riittänyt siitä asti, tänään jo kolme viikkoa. Vielä keskiviikkona mittari näytti 37, eikä tukkoisuus ja kurkun karheus ole vieläkään kokonaan poissa. Tympii kyllä jo tämä homma.

Täällä on talvi, enkä ole edes muistiin laittanut milloin lumen satoi, joskus kaksi viikkoa sitten. Pakkasta on enimmillään ollut meidän mittarissa -8.5 astetta ja lunta on vajaat kymmenen senttiä. Ennätyspitkään on lumi pysynyt maassa ja luntakin on ennätysmäärä kotikulmilla meidän asumisen aikana. Joululomallahan se oli satanut täällä enemmän, mutta sitä emme nähneet kun oli jo osa sulanut pois kotiin tultuamme ja sehän suli sitten välissä kokonaan poiskin. Fasching-karnevaaliaikakin on näkynyt television ohjelmissa ja kotikylässämme jo jonkin aikaa. Tässä vähän juttua viime vuodelta. Perjantai-iltana sitten havahduimme läheltä kuuluvaan kovaan ilotulitukseen ja rummutukseen ja torvien soitantaan. Tuossa sadan metrin päässä oli saatu salko pystyyn. Harmitti, kun emme olleet tuota hoksaneet ja menneet katsomaan.

Viikolla yksi päivä katselin karttaa ja sitä missä lähtisimme päiväretkellä käymään. Silmiin osui Kaufbeurenin kaupunki. Niin lähdimme sitten sinne pienelle ajelulle. Moottoritie ei ole jäinen ja liukas vaan suola on tienpinnan värjännyt valkoiseksi. Pakkasta oli noin viisi astetta. Lunta oli täällä enemmän kuin kotona.

Talviseltahan täällä reilun 40 tuhannen asukkaan pikkukaupungissa näytti. Tässä kuvia kaupungilta kävelyreittimme varrelta.








Lähdimme ensin käymään kukkulalla. Toisaaltaan, jos olisimme tienneet, että myöhemmin taivas selkeää, niin olisi täällä pitänyt käydä myöhemmin. Olisi saanut mukavamman näköisiä kuvia.


Kuvan keskellä kaukana näkyi hienoja isoja sairaalarakennuksia.


Stadtmauer - kaupunginmuuri on rakennettu 1200. Tätä keskiaikaista Kaufbeuren-kaupunkia suojannutta muuria on korotettu ja rakennettu kävelyväylä muurin päälle 1420. Muuri on ollut puolentoista kilometrin mittainen ja siinä on ollut kolme porttitornia ja yhdeksän puolustustornia.

Fünfknopfturm - viiden nupin torni on 33 metrin korkeudellaan Kaufbeureniin näkyvin maamerkki ja kaunein torni. Torni on rakennettu 1420.

Lintujen omakotitaloyhteisö.


Paksut jääpuikot roikkuvat kattoerkkereiden räystäiltä.

Katholische St.-Blasius-Kirchekin kuuluu osana kaupungin muuriin.

Oikealla oleva torni ei mahtunut tähän kuvaan.

Eri portaita alas kuin mitä nousimme.


Luostarin omat nettisivut.



Zollhäuschen - tässä kaupungin pieni tullitalo.










Auringon paistaessa tuntuu mukavan lämpöiseltä.

Tänzelfestbrunnen - suihkulähde lumisena.











Historisches Rathaus - kaupungin historiallinen raatitalon on suunnitellut Müncheniläinen arkkitehti Georg von Hauberrisser ja tämä on rakennettu hänen suunnitelmien mukaan 1871-1881.


Kaunis ja laaja keskusta, hyvin tyypillinen saksalainen.




Kaunis rakennus, AnCeKa Vermögensbetreuungs.


Kävimme talvisessa ja englantilaistyylisessä kauniissa puistossa iltapäiväkävelyllä, Jordanparkissa. Puisto on tehty 1800-luvun lopulla ja on kooltaan 2.7 hehtaaria.


Puiston alueella on Jordan Badepark(uimahalli, maa- ja elämysuimala),  SparkassenArena ja Parkstadion/puistostadion.

Joutsenen takana ilmeisesti on harmaahaikara, kun hiivin lähemmäs ottamaan kuvaa, se lähti lentoon.




Kävimme myös kaupungin rakennusmessuilla ja sieltä tässä muutama kuva.




Tässä taas niin hyvä esimerkki siitä, että mennään sokkona johonkin kaupunkiin, niin nähtävää löytyy takuuvarmasti ja jopa tällaisesta reilun 40 tuhannen asukkaan pikkukaupungista. Näitä kaupunkeja on meidän lähellä aika monta.

Toisen ja kolmannenkin reissun tänne voisi hyvin tehdä sillä meillä jäivät mm. kaupunginmuseo, taidetalo, nukketeatterimuseo, palokuntamuseo, museo saksalaisesta teollisuudesta ja kulttuurista ja Luostari katselematta. Näiltä nettisivuilta löytyy nähtävyyksistä lisää.

Mukava oli loman jälkeen taas alkaa katselemaan näitä lähinähtävyyksiä. Toivon kyllä kovasti että, pian sulaisi tuo lumi pois. Neljä vuotta sitten helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna oli jo 18 lämmintä. Mukavaa alkanutta helmikuuta kaikille! :)

Soleil

6 kommenttia:

Irmelin kirjoitti...

No niin, tulipa käytyä tällä talvilomalla virtuaalimatkalla Kaufbeurenissa! Kiitos opastuksesta! :)

Soleil kirjoitti...

Ole hyvä vain ja mukava kun oli iloa matkastani! :)
Jospa minä pysytyn vielä tarjoamaan lumisen ja aurinkoisen Alppimatkan tämän talven aikana sinulle. Lumesta minä en kyllä ollenkaan välitä, mutta Alpit ovat kauneimmillaan juuri lumisena ja auringon paistella. :)

Irmelin kirjoitti...

Aina kelpaa alppimatka, oli lunta tai ei! :) Ihan oikeastikin, olisi elämys kokea Alpit lumiseen aikaan, vaikken hiihdä enkä laskettele. Onhan siellä auratut tiet kulkea jalkapatikassakin ja ihailla lumisia huippuja!
Mikähän talvikuukausista olisi lauha ja aurinkoisin sellaista matkaa ajatellen, osaatko sanoa?

Soleil kirjoitti...

On elämys tosiaankin kokea talviset Alpit auringon paistella! Ei täälläkään olla hiihtäjiä ja laskettelijoita. Juuri eilen illalla nauroin Miehelleni, että pitääkö meidän hankkia sellaiset puiset pienet kelkat. Täällä on laskettelurinteillä väyliä, missä lasketaan vuorilta noilla kelkoilla ja jarruna käytetään omia jalkoja. On vanha perinne. En uskalla ryhtyä moiseen hurjasteluun. :)

Voi, tuohon sinun kysymykseen on aika vaikeata vastata. Kyllä Alpeilla aurataan teitä ja väyliä kävelyyn. Elämme nyt tätä elämystä jo viidettä talvea ja kevättä ja jokainen on ollut aivan erilainen. Pohjois-Suomesta muuttaneelle tuntuu ihmeeltä se, että aurinko paistaa joulukuu lopussakin kirkkaasti ja lämpimästi, kuin Lapissa joskus maalis- huutikuussa. Vaikkakin ei niin kuin tuolla Espanjassa palmun alla. :)

Tässä katselin mitä reissuja täältä blogista löytyy talvelta ja keväältä nyt kahden vuoden aikana.

Katso miten kevät on jo 15.2.2014 ja lämmintä, tämä nyt ei ole ihan Alpeilla.
- KULLAN KIMALLUSTA KEMPTENISSÄ,
http://soleilblogi.blogspot.de/2014/02/kullan-kimallusta-kemptenissa.html


21-23.2.2014, Füssen, ei huonot ja lumiset kelit ollenkaan. Lunta vaan korkealla vuorilla.
- TALVINEN VIIKONLOPPU ALPPIENJUURELLA,
http://soleilblogi.blogspot.de/2014/02/21-2322014talvinen-viikonloppu.html


7-9.3.2014, Innsbruck,
- TALVINEN VIIKONLOPPU ALPPIENRINTEILLÄ ITÄVALLASSA,
http://soleilblogi.blogspot.de/2014/03/7-932014-talvinen-viikonloppu-alppien.html


15-17.3.2012, Nenzing, ihana kevät jo Alppien keskellä.
- VIIKONLOPPU ITÄVALLAN ALPEILLA,
http://soleilblogi.blogspot.de/2013/03/15-17.html

23-24.2.2013, Oberstdorf, kun vertaan näitä kuvia vuoteen 2011, niin tuolloin helmikuun ensimmäinen viikonloppu oli lunta paljon vähemmän.
- SAKSAN ALPEILLA OBERSTDORFISSA,
http://soleilblogi.blogspot.de/2013/02/23-24.html

Tässä kuvia sitten 2011, kun näin läheltä ensimmäisen kerran lumiset Alpit.
https://picasaweb.google.com/Siirisolei/EnsimainenAlppireissuOberstdorf?authkey=Gv1sRgCITB2_yE0fiyqAE&feat=directlink#

Soleil kirjoitti...

Jatkoa:
11-21.4.2014, Bern-Lauterbrunnen, täällä ollaan Alppien jylhillä seuduilla, ei osassa yksi, leirintäalue 800m korkeudessa.
- PÄÄSIÄISLOMA - 1.OSA,
http://soleilblogi.blogspot.de/2014/04/11-2142014-paasiaisloma-1osa.html

- PÄÄSIÄISLOMA - 2.OSA,
http://soleilblogi.blogspot.de/2014/04/11-2142014-paasiaisloma-2osa.html

- PÄÄSIÄISLOMA - 3.OSA,
http://soleilblogi.blogspot.de/2014/04/11-2142014-paasiaisloma-3osa.html

28.3-1.4.2013, Lago Maggiore-järvellä, kevät oli tällöin myöhässä. Pääsiäisviikolla pakkasta vielä Venetsiassa jonne meillä oli tarkoitus mennä.
- PÄÄSIÄISLOMA SVEITSISSÄ,
http://soleilblogi.blogspot.de/2013/04/28.html

Meillä kotonakin on ollut niin erilaiset pääsiäisilmat, ensimmäisenä pääsiäisenä 2011 oli jo täysi kesä, kun taas 2013 pääsiäisen aikoihin satoi räntää.

Me olemme varovaivaisia lähtemään asuntoautolla syvemmäs Alpeille talvella. Näimme tammikuussa 2012 Bischofshofenissa, kun lunta tuli ja paljon. Tarkoitus oli tuolloin jatkaa sisämaahan päin, mutta siellä tuli lunta metrejä muutamassa päivässä, joten emme menneet. Syksyllä 18-26.10.2014, Berchtesgadenin lomalla, alhaalla laaksossa satoi vettä, mutta kahdessa päivässä Watzman-vuorella 2 713 metrin korkeudessa satoi puolitoista metriä lunta. Yksi päivä tuli tv:stä etelä-Saksan lumi tilanteesta, niin Zugspitzellä lähes kolmen kilometrin korkeudessa oli lunta melkein kaksi ja puoli metriä. :)

Lämpötilat vaihtelee sen mukaan kuinka korkealla ollaan. Jos ajattelen laaksoja, niin 15-20 asteen pakkaset ovat harvinaisia. Tavallisinta on vaajaa kymmenen yöllä pakkasta tai muutama aste. Päivällä sitten lämmön puolella, kun aurinko lämmittää, jopa lähemmäs kymmenen lämmintä ja joskus enemmänkin.

Eli lumitilannekin vaihtelee kovasti vuosittain, niin kuin voi jo vähän nähdä noista ylhäältä olevista linkeistä ja kuvistakin. Varmaan tämä helmikuu on parasta aikaa, mutta loppukuusta ei enää lunta välttämättä ole laaksoissa. Joulukuun lopullakin on Suomen säähän verrattuna kaunista Alpeilla, jos aurinko paistaa. Vesi tippuu räystäiltä, niin kuin Suomessa keväällä. Toukokuun lopulla jotkut Alppien ylitystiet vasta aukeavat, mutta talvellakin kulkee hyvät leveät ja suolat tiet Alppien yli Välimerelle, joita on hyvä kulkea.

Tässä sinulle joitakin ajatuksia Alppien talvesta. :)

Irmelin kirjoitti...

Kiitos! Olitpa nähnyt paljon vaivaa noiden sivujesi hakemisessa! Ehkä huomenna napsin noita herkkuja!