tiistai 6. joulukuuta 2016

6.12.2016: MUISTOJA TONTTU-POJASTA

Niin mielellään laittaisimme Ramsekselle kuusen pystyyn.

"En se ollut minä"

Rakastan räpsiä kuvia kaikista elämän hetkistä. Kansioistani löytyy myös muutama kissakuva lähes kaikista heidän tekemisistään. Niin myös kuvia joka joululta, kun kaivamme joulukoristelaatikot esille. Tämä hetki oli aina erityisen mieleinen asia sisaruksillemme, Ramsekselle ja Prinsessalle. Voi sitä puuhkahäntien heiluntaa ja kehon iloisuutta, mikä heistä aina tuona hetkenä välittyi! Joka asia aina yhdessä tutkittiin ja apulaisina mammalle oltiin, erityisesti Ramses. Prinsessa odottaa aina sitä hetkeä, kun joulu on koristeltuna ja hän saa silmät sirrillään katsella koristeltua kotia ja erityisesti niitä tuikkivia jouluvaloja. Hän on niin mammansa kaltainen joulusta nautiskelija.

Innokkaana näiden muistohetkien kuvailijana olen näiden iltatähtien kanssa hyvin harvoin itse kuvassa. Lähes ainoastaan näyttelykuvissa on yhteisiä muistohetkiä kissoista ja mammasta yhdessä.

Löysin oikeita aarrekuvia kuusen laittajista.
Vuosi sitten 28.11.2015 kaivoimme taas yhdessä joulukoristelaatikot esille. Muistan kuinka pyysin Isäntää ottamaan kuvan meistä pöytäkuusen oikojista. Espanjaan lähtöjouluina ei ole isoa kuusta esille laitettu, vaan on tyydytty pieneen pöytäkuuseen. Voi kuinka monta vesiputousta on silmistäni virrannut, kun olen näitä viimeisen yhteisen joulumme muistokuvia katsellut.

Ramses siinä tarkkana vieressä apulaisena katselee, aivan niin kuin hän oli lähes kaikissa tekemisissäni. Jopa kun meikkasin. Hän läheltä niin nätisti aina katseli ja minä puhuin kuinka ihanaa on, että mammalla on apulainen. Tällaista kilttiä apulaistonttua on valtava ikävä. Hän oli aivan ainutlaatuinen.


Meillä saa kissoilta rauhassa olla pöydillä tavarat ja koriste-esineet. Tottakai uusi juttu aina tarkastetaan, mutta sen annetaan siinä olla.

Muovinen iso joulukuusi oli Ramsekselle poikkeusasia. Kuusi laitettiin aina siimalla kattoon kaiken varalta kiinni ettei kuusen kaatuminen aiheuta vaaraa kellekään, jos tonttu-Poika innostui jossain vaiheessa leikkimään kuusileikkiä. Iso kuusi sai aluksi olla rauhassa, mutta muutamien päivien sisälläolon jälkeen Ramseksen mielestä kuusi oli hyvä piilopaikka. Kavereita oli mukava mennä kuusen alle piiloon ja kun kaverit löysivät Ramseksen piilosta, niin Ramses vauhdilla kirmasi juoksuun. Myös nousta seisomaan runkoa vasten oli Ramseksesta mieluista. Kiipeilyharjoituksetkin kuusen latvaa kohti oli tonttu-Pojasta mukava harrastus. Koristeet kuusessa olivatkin pian uudessa järjestyksessä. Silti me niin mielellään laitettaisiin tonttu-Pojalle kuusi pystyyn.


Katsellessani kuvia vuosien takaa. Joululta 2007 löytyi paljon kuvia. Ramseshan tuli meille itsenäisyyspäivänä 6.12.2007. Tämä kuva otettu 24.12.2007. Muori ja sisko-Prinsessa olivat niin ihastuneita uudesta perheenjäsenestä. Myös Ramses erittäin onnellinen uudesta kotiporukastaan.


Tässä muutama joulumuistokuva lisää.


Kahdeksan kuukautta on tänään yhteisen matkamme päättymisestä eikä ikävä ole vielä helpottanut. Meiltä kaikilta puuttuu niin paljon, kun tonttu-Poika ei ole iloa jakamassa. Uskomme kuitenkin, että Ramses suojelusenkelimme haluaa meidän nauttivan elämästä, niin kuin hän itse nautti elämästä. 

Ramsesta kaipaillen koko karvaanariporukka.

Ps. Hyvää itsenäisyyspäivää!
Ulkosuomalaisina saamme aina 6.12 viettää kahta eri juhlaa. :)
Täällä on virallinen joulupukin päivä tänään, Pyhän Nikolauksen. Tänään Pyhä Nikolaus tuo lahjoja, kun taas Jouluna lahjoja tuo Kristus-lapsi. Täällä on myös tapana antaa tänään toisille suklaajoulupukkeja. Meilläkin pöydällä suklaapukit odottavat mukavaa iltahetkeä.
Virtuaali suklaajoulupukki sinullekin!



Ei kommentteja: