perjantai 24. maaliskuuta 2017

22.12.2016-22.1.2017 Joululoma: 6.osa: ROMANTTISESSA RONDASSA


Päivät 9.-11.1.2017: Kaksi hienoa ja kokemusrikasta kaupunkipäivää sekä kymmenenvuotissynttärit.


 9.1.2017: Niin aamupuuhastelujen jälkeen viehättävä ja tunnelmallinen El Rocío hyvästeltiin. Karavaanarikulkurin elämä on tällaista mukavaa elämää, kun saa usein kohdata uusia asioita ja paikkoja, mutta myös usein hyvästellä. Hyvästelyt tietää aina jotakin uutta.

Sevilla ei näyttänyt suurkaupunkina yhtään kiinnostavalta. Meillä oli kuitenkin pysähdyttävä täyttämään ruokavarastoja ja ostamaan Prinsessalle 10v lahja. Harmiksemme kauppakeskuksessa oli suljettu eläinkauppa ja meidän piti tyytyä siihen mitä tavaratalosta löytyi. Ei sieltä löytynyt pinkkiä petiä, mutta ei lähdetty toista kauppaa etsimään.

Muori katselee puissa olevia lintuja ja Prinsessan ilme kertoo, että jotakin ne puhuu ja puuhastelee hänen selän takana.
Mikä oli se juttu, jonka ne laittoi piiloon, hän taitaa ihmetellä.

Meitä taas helli sininen taivas, aurinko ja Espanjan talvinen lämpö. Tämä kyllä kelpasi ja teki mielemme hyvin iloisiksi.


 Matkalla oli myös mukavan näköisiä maisemia. Monta kivan näköisessä paikassa olevaa kylää joita karavaanarimielellä olisi halunnut mennä tutkimaan ja kokemaan.


Ajelimme kuitenkin suunnitelmien mukaan Rondan kupeeseen leirintäalueelle, Camping El Sur. Leirintäalue oli siisti, mutta huono siitä, kun ei ollut paljoa näkyvyyttä ympärillä oleville kauniille maisemille ja Ronjan kaupunkiin.

Täällä olikin ystävä meitä vastassa. 

Tässä päivän ajoreitimme.



 10.1.2017: Aamujuttujen jälkeen lähdettiin kaupungille. Kävellen leirintäalueelta oli kaupungille matkaa 2-3 kilometriä riippuen mihin päin kaupunkia meni. Bussikin olisi kulkenut läheltä, mutta me kuntoilimme. Rinne ja porraskävelystä tuli hyvää kuntoilua lisää eli olimme taas kaupunkivaelluksella.


36 tuhannen asukkaan Ronda on yksi vanhimmista kaupungeista Euroopassa, joka on täynnä mennyttä vanhaa aikaa. Erikoisen kauniin kaupungista tekee se, että kaupunki on rakennettu Serranía de Rondan vuoriston rotkon reunalle. El Tajo -rotko ja rotkossa virtaava kirkasvetinen Río Guadalevín -joki, tekevät kaupungista aivan ainutlaatuisen. Harvassa kaupungissa kaupungin läpi kulkee 120 metriä syvä rotko, joka on vain 68 metriä leveä. Puente Nuevo - uusi silta, joka on rakennettu 1700-luvulla, yhdistää kaupungin vanhan ja uuden osan rotkon yli. Kaupunkia ympäröi kaunis kumpuileva laakso ja sen takana kauniina näkyvä vuoristo. Tämä on kerrassaan romanttisen ihana ympäristö vuorimaisemista ja kauneudesta pitävälle.


Kuvia valokuvatarinassa on muistakin paikoista, mutta myös näistä päänähtävyyspaikoista: Puerta de Almocábar - arabialaiset muurit ja kaupungin sisäänkäynti; Iglesia del Espíritu Santo -kirkon tornista ihasteltiin maisemia; La Ciudad - tutkittiin maurien rakentamaa vanhakaupunkia; San Miguel -arabialaiskortteli; Baños Arabes - arabialainen kylpylä oli hieno paikka, jossa nähtiin sekin missä vesi lämmitettiin ja miten se saatiin kylpylässä kiertämään; Fuente de los Ocho Caños -  vanha suihkulähde;  Jardines de Cuenca - ihanat puutarhat rotkon reunalla ja rinteellä; Felipe V Arch -kaari; Palacio del Marqués de Salvatierra - ovet oli suljettu; Casa del Rey Moron alla maahan kaivettu linnoitus ja vesivarasto 1300-luvun alusta, itse palatsi oli remontissa, mutta kannatti maanpinnalta laskeutua 60 metriä ja yli 200 porrasta alas romanttiseen paikkaan Guadalevín-joen rannalle; Puente Nuevo - uusi silta sekä Puente Viejo ja Puente Árabe -sillat; El Tajo rotko ja Río Guadalevín -joki.



 11.1.2017: Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan,..Tämä juhlapäivä alkoi suurilla tunteilla. Suurin onnen tuntein ja hetkin, mutta myös suurella kaipauksella ja ikävällä. Tämän päivän piti olla maailman ihanimpien sisarusten yhteinen kymppijuhlapäivä. Olin aika monesti Ramseksellekin tästä päivästä puhunut, kuinka te sitten Espanjassa kymmenen vuotta täytätte ja hän syvälle silmiin katsonut ja kähisten mulle vastanut, että niin tehdään. Elämä ei aina mene suunnitelmien mukaan. Tässä on aivan oma onnittelujuttu Prinsessallemme, 11.1.2017: KYMPPIJUHLAT. Olen höpsö kissamamma ja tapanani on aina näitä "iltatähtiä" onnitella niin, että otan kissan olkapäälle poski poskea vasten ja laulan sankarille onnittelulaulun samalla myös yhdessä tanssitaan. Minkä jälkeen aina nostan synttärisankarin täytettävien vuosien kerran ylös. Tämä hetki, että saan Prinsessalle laulaa ja nostaa hänet ylös kymmenen kertaa oli erittäin suuri hetki monestakin eri syystä. Yhdeksänä vuotena sain tämän ihanan yhteisen tapamme tehdä aina kahdesti peräkkäin.

Tässä kaverukset juhlivat ja vähän herkuttelevatkin. Kinaakin tuli juhlien lomassa vähän uudesta pedistä, kun Kunigatar meinasi sen itselleen omia.


Juhlien, aamupalan ja aamu järjestelyjen jälkeen me palvelusväki lähdimme kaupungille.

Ronda tunnetaan erikoisen kauniista sijainnista ja vanhasta historiastaan. Kaupungin sanotaan olevan härkätaistelun kotikaupunki. Rondaan on vuonna 1572 perustettu kuninkaallinen ratsastusakatemia, Real Maestranza de Caballería de Ronda. Täällä on saanut alkunsa espanjalainen härkätaisteluperinne. Vuonna 1785 valmistunut härkätaisteluareena, Plaza de Toros, on yksi Espanjan vanhimmista. Katsomoon mahtuu viisi tuhatta katsojaa. Itse en oikein tätä härkätaisteluperinnettä arvosta, mutta tämä oli ehdottomasti näkemisen arvoinen kokonaisuus, mm. nähdä hieno vanha kuninkaallinen maneesi kattokruunuineen, siistit hevosten pesupaikat, härkien jykevät karsinat sekä mistä ja miten he kulkivat härkätaisteluareenalle, museo, areenan pieni kappeli.

Kallista täällä on rakkaan Tessun kakkia.

Tänään kierreltiin toisella puolen kaupunkia. Kuvia mm. näistä paikoista: Santa Maria la Mayor - kaunis kirkko, Convento de Santo Domingo - vanhassa luostarissa katselimme mm. taidenäyttelyä, Plaza del Socorro -aukio, Plaza Duquesa de Parcent - Parcentin herttuattaren aukio, Real Maestranza de Caballería de Ronda - kuninkaallinen ratsastusakatemia, Plaza de Toros - härkätaisteluareena, Mirador de Aldehuelan ja Balcón del Coñon näköalatasanteet, Alameda del tajo -puisto, El Parador de Ronda - Espanjan kuuluisin näköalatasanne sekä tietysti myös näimme nämä eiliset paikat: Puente Nuevo - uusi silta, El Tajo rotko ja Río Guadalevín -joki.


Jos edellistä kohdettamme El Rocíota ympäristöineen pidin erittäin viehättävänä ja tunnelmallisena maalaispikkukaupunkina, niin tämä Ronda historiallisineen paikkoineen ja ympärillä olevineen maisemineen on kerrassaan romanttinen paikka. Täällä oli kaupunkitunnelma turisteineen. Ei minusta sitä aitoa espanjalaista tunnelmaa kuitenkaan.

Kiitos romanttiset Ronda, Mieheni sekä Kisut!

Seuraavassa jaksossa olemme luonnossa ja kauniissa vuorimaisemissa.

Ei kommentteja: