torstai 13. joulukuuta 2018

1.12.2018: TEGERNSEELLÄ

Kolmen kylän joulumarkkinaristeilyllä.


Olimme katselleet muutamat joulumarkkinapaikat meidän neljän päivän lomalle. Monilla paikoilla markkinat olivat vain kahtena kolmena viikonloppuna, niin kuin täälläkin. Jossain markkinat alkoivat vasta viikon päästä, kun taas isommissa kaupungeissa kestävät kuukauden verran.

Kollaasikuvaa klikkaamalla kuva näkyy näytöllä isona.
Edellisiltana ajelimme Tegernsee-järven rannalle Rottach-Egerniin kaupungin keskustan parkkipaikalle yöksi. Järvellä emme olleet aiemmin käyneet. Kiersimme edellisiltana monet tyhjänä olevat parkkipaikat, joihin oli karavaanarin kiellettyä pysähtyä. Jopa kaupungin laidalla urheilukentän vieressä isolla parkkipaikalla oli kieltokyltit. Tällä kaupungin parkkipaikalla ei ollut kieltokylttejä, joten viihdyimme paikassa sitten kaksi yötä. Eikä ihme ettei täällä muita karavaanareita kahden päivän aikana näkynyt.

Rottach-Egern-kylässä asuu viisi ja puolituhatta asukasta. Täällä pörisivät vähän tehokaammat autot useasti ja näyteikkunoiden hintalaput kertoivat, etteivät kaupat mitään rättikauppoja ole. Useampi nainen mennä tepsutteli aito turkki niskassa. Täällä ei kaivattu köyhiä karavaanarimatkailijoita.


Yön ja aamupäivän vesisade lakkasi sopivasti eikä illan aikana enää satanut.


Joulumarkkinat alkoivat kolmessa kylässä, Rottach-Egernissä, Bad Wiesseella ja Tegernseellä iltapäivällä kahdelta ja kestivät iltaseitsemään. Tässä muutama kuva Rottach-Egernistä rannalta.


Me ostimmekin heti aluksi 20 euron hintaiset liput (10e per hlö), jolla pääsi tekemään jouluisen järvikierroksen.


Lähdettiin Rottach-Egernin rannasta veneajelulle.


Ihmettelimme, miten emme ole aiemmin tälle kauniille Alppijärvelle tulleet. Ehkä syy oli siinä, kun täällä ei ollut matkaparkkeja matkailuautoille. Ainoastaan yksi leirintäalue järven ympärillä, eikä sekään järven rannalla.


Ja niin saavuimme vajaan viiden tuhannen asukkaan Bad Wiesseen jouluun.


Nämä markkinat olivat näistä kolmesta pienimmät.




Meillä oli hirvittävä nälkä ja hotkimme vatsoihimme kuvan sämpylät ja kierrenisut. Niillä täyttyi vatsa, niin ettei seuraavilla markkinoilla suihimme laitettu mitään. Ainoastaan "kotikylän" markkinoilta pienet italialaiset pizzat.


Alppitorvikin täällä soi.


Kolme laivaa kiersi järvellä markkinoilta toiselle ja tupaten täynnä. Jonoon mentyämme emme ensimmäiseen rannalle tuulevaan laivaan mahtuneet vaan oli odoteltava seuraavaa.


Risteilimme vajaan neljän tuhannen asukkaan Tegernsee-kylään. Olimme jo edellisiltana nähneet yöpaikkaa etsiessämme, että tämäkin kylä näytti mukavalta.


Täällä joulumarkkinapaikka oli romanttisesti linnan pihamaalla, Schlossbrennerei.


Nämä joulumarkkinat näistä kolmesta olivat mukavimman näköisesti laitetut.


Pfarrkirche Tegernsee


Tunnelma oli mukavan jouluinen.





Ja takaisin risteilimme Rottach-Egerniin.


Kivan näköiseltä näyttivät myyntkojut järveltäkin päin.


Näillä kaikilla kolmella markkinoilla oli nuotio.


Kaikenlaista myytävää oli yllin kyllin.


Kivan näköiseltä näyttivät talot pimeälläkin Rottach-Egern-kylässä.


Tämä joulumarkkinapäivä oli mukava ja erilainen joulumarkkinakokemus.


Soleil 

Ei kommentteja: