tiistai 17. maaliskuuta 2020

15.3.2020: Kevät on

Laulavat meille iloisesti puissa tiltaltit ja muut pikkulinnut sunnuntaikävelyretkellä luoden ympärille iloisen tunnelman, vaikka eletään poikkeustilassa taistelussa näkymätöntä nopeasti leviävää virusta vastaan.


Olipa mukava kuunnella tästä puusta kuuluvia ääniä. Äänet tulivat aterioimassa olevasta runsaslukuisesta mehiläisparvesta. Keltaisia perhosiakin lenteli vähän joka paikassa. Lämmintä oli varjossa viitisentoista astetta. Auringossa niin ihanan keväisen lämmintä.


Maat sulkevat taistelussa koronavirusta vastaan rajoja ja otetaan käyttöön tässä poikkeustilassa erityisiä toimia. Täällä Saksassa on kehotettu ihmisiä olemaan kotona jo toista kuukautta. Viruksen leviämistä ei voida enää estää, mutta sen kulkemista voi jokainen ihminen omilla toimillakin hidastaa.

Olemme suojelleet itseämme ja muita kanssaihmisiä. Koskaan kun ei voi tietää vaikka sitä virusta kantaisi ja tahtomattaan levittelisi. Me on viimeksi käyty shoppailemassa vaatekaupoissa tammikuussa, 25.1 Metzingenissä, 24-26.1.2020: Viikonloppureissulla Metzingenissä.




Osa tämän kävelyn kätköistä löytyi helposti, mutta muutamia joutui etsimään jonkin aikaa.


Tämä oli vähän haastava, kun Mies joutui kiipeämään puuhun.




Turvallisin mielin täällä ollaan, vaikka erityisesti Italian tilanne huolettaa. Sekä oma tilaanteeni vähän, kun talvisin ja keväisin on allergaioireita eikä elimistö ole vielä palautunut kunnolla viime kesän hermokipupirulaisen jäljiltä, hermovauriota se jätti ja pientä kipuilua. Kuinka kävisi, jos ärhäkkä virus pesiytyisi kehooni. Olisiko se kyllin voimakas taistelemaan virusta vastaan. Luottavainen olen, sillä Saksassa on hyvä terveydenhoito. Jospa se tehohoitopaikka löytyisi kaikille sitä tarvitseville.




Joku saksalainen asiantuntija sanoi, että 60 miljoonan ihmisen Italiassa on 5000 tehohoitopaikkaa. 80 miljoonan asukkaan Saksassa tehohoitopaikkoja on 30 000. Jostain kuulin, että tänne olisi viikonloppuna tilattu kymmenentuhatta uutta hengityskonetta lisää. Suomessa terveyden- ja hyvinvointilaitoksen mukaan tehohoitopaikkoja on 7-8 kpl 100 tuhatta asukasta kohden.








Perjantaina tuli tieto, että Baijerin- ja Baden-Württembergin ja osaksi muutkin osavaltiot sulkevat kaikki koulunsa ja päiväkodit pääsiäisloman loppuun asti eli 18.4. asti. Kyllä täällä alkaa olla myös kaikki muutkin paikat kiinni.

Pääsiäisestä alkaen kevät on monien juhlapyhien takia täällä jo vilkasta loma-aikaa. Koululaisilla on pääsiäisen aikaan ja kesäkuun alussa kahden viikon lomat ennen kesälomia, mutta kuinkas käy nyt. Kaikki joutuvat varmaan olemaan kuukausia kotona. Meilläkin mökkiauto joutuu seisomaan kotipihassa.


Pääsemmeköhän erityistoimien vuoksi ensi sunnuntaina kävelemään kotimetsiin. Sen tulevat päivät näyttää.






Tällä reilun seitsemän kilometrin kävelyretkellä keräsimme uuden päiväennätyksen geokätköjä. Edellisen ennätyksen rikoimme yhdellä kätköllä. Uusi ennätys on nyt kaksikymmentä.


Täällä metsässä oli monin paikoin runsaasti myrskyn kaatamia puita.














Ulkonaliikkumiskieltoa täällä etelä-Saksassa odotellaan hiljaisessa taistelussa tätä näkymätöntä virusta vastaan.


©Soleil

8 kommenttia:

Risa kirjoitti...

Kauniita kevätkuvia. Kurja juttu tämä korona. Mieheni on 75 vuotta ja täällä Suomessa määrättiin kaikki yli 70-vuotiaat karanteeniin koteihinsa. Täällä nyt sitten ollaan oltu. Minulla on onneksi käännöstöitä niin, ettei aika tule pitkäksi. Ruoka alkaa loppumaan. Tytär lupasi maanantaina hakea meille ruokaa.
Mukavaa viikonloppua ja iloisia kätkölöytöjä!

Aijukka kirjoitti...

Täällä Suomessa viisi teholla nyt, mutta huippu todennäköisesti vasta toukokuun alussa. Vajaan viikon on koululaiset olleet kotikouluissaan. On tämä käsittämätöntä. Maailma ei ei ole enää koskaan entisenlainen.Toistaiseksi tilanne täällä kotiympyräossä rauhallinen.

Soleil kirjoitti...

Kiitos Risa!
On tämä outoa sotaa näkymätöntä virusta vastaan ja se miten voimakkaasti eri keinoin täällä Saksassa valmistaudutaan tulevaan. Hyvä niin.
Eilen Baijeri päätti ensimmäisenä osavaltioista osittaisesta ulkonaliikkumiskiellosta. Kaksi kuukautta ja viimeiset kaksi viikkoa vielä enemmän on ihmisiä kehotettu pysymään koton. Se on näkynyt, mutta kaikki ei ajattele yhteistä etua. Tänään ei enää saa olla kuin ruokakaupat, apteekit ja sairaalat auki. Ihmiset saa vielä ulkoilla, mutta ainoastaan yksin ja perhekunnittain. Ei muiden ihmisten kanssa eikä kylässä saa käydä.
Huomenna pitävät osavaltioiden johto ja Angela Merkel nettipalaverin siitä pitääkö pistää käytäntöön ankarampi ulkonaliikkumiskielto. Täällä halutaan viimeiseen asti välttää ulkonaliikkumiskieltoa. Jos se kestäisi viikkoja ja kuukausia sillä olisi vaikutusta lapsiin. Tänään on näytön paikka täällä, jos ne kurittomatkin kansalaiset pysyvät puistoista pois, niin tuo voidaan välttää ja mekin päästä kävelyretkelle lähi metsiin.
Toivon, sinne mukavia kotikaranteerihetkiä ja terveyttä!

Soleil kirjoitti...

Aijukka, kun näkee kuvia kuinka täällä isoihin messuhalleihin ja hoteleihin rakennetaan lisäsairaaloita sekä puolustusvoimat kokoaa kenttäsairaaloita tuntuu käsittämätöntä. Vielä kun sanovat, että pian ne on täynnä ihmisiä. Voiko tuo olla edes totta mihin valmistaudutaan. Pianko meidänkin ohi ajavat armeijan autot kuljettaen ruumisarkkuja kuten jo tehdään Italiassa.
Illalla sanottiin tvssä, että jos viruksen kulkea ei hidasteta voimakkailla toimilla, niin täällä on kahden viikon päästä 180 tuhatta tartunnan saanutta.
Turvallisin ja luottavaisin mielin täällä olemme. Saksassa on erittäin hyvä terveydenhoito. Rauhallista on täältäkin. Kukkaloisto puissa ja pensaissa on aukeamassa. Meillä on jo ollut useampi kahdenkymmenen asteen lämpöinen päivä, mutta tänään on satanut vettä ja räntää ja on vain viisi lämmintä.
Saa nähdä kuinka pitkään joudumme olemaan kotiympyröissä emmekä pääse reissuun. Ei mene yhdessä viikossa ja kuukaudessa ohi.

Aijukka kirjoitti...

Juu, ei mene. Menee useita kuukausia. Mutta nautitaan auringosta ja luonnosta. Siellä olettte jo kesän kynnyksellä ja kätköilyä voitte jatkaa! Hienoa! Meillä on tuo mökki ja merelle mahtuu kävelemään:) Täällä tänään tulee lisärajoituksia, koska ihmiset eivät tajua pysyä aloillaan. Huh-huh!

Risa kirjoitti...

Teimme tänään pitkän patikoinnin lähimetsässä, Karhuvuorella, kun tuntui, että on päästävä liikkumaan. Pelottaa, jos tämäkin joudutaan kieltämään. Emme kuitenkaan tavanneet metsässä ketään.
Onneksi meillä rivitalon pihalla voi hieman liikkua.
Tänään tai huomenna pitäisi ratketa, tuleeko ulkona liikkumiskielto. Täällä nyt 700 tartunnan saaneita. Kaikki lähti siitä, että Italian lomaltaan palaavat tartuttivat muita.
Mikä onni, ettemme tänä vuonna varanneet matkaa minnekään.
Toivotaan ja rukoillaan, että taudin leviäminen saadaan loppumaan. Tämä tuntuu aivan uskomattomalle.
Olen muuten lapsena ollut karanteenissa tulirokon vuoksi.
Onneksi aurinko paistaa nyt.
Ehkä aloitan tässä vielä uuden blogin pidon.
Mukavaa viikkoa kaikesta huolimatta.

Soleil kirjoitti...

Aijukka, juuri tulimme pieneltä kävelyretkeltä. Ihana, kun ei tullut täyttä ulkonaliikkumiskieltoa. Tästä läheltä ja kotimetsistä olemme kätköt kyllä keränneet. Voi muutama löytyä kauempaa. Autoilla johonkin vähän kauemmas ei nyt saa. Autolla saa vain töihin, ruokakauppaan ja lääkäriin kulkea.
Toivon, että siellä ihmiset ymmärtävät asian vakaavuuden. Mukavia mökkiretkiä sinne!

Tämä blogger on outo, kun en saa ilmoitusta sähköpostilla, että tänne on viesti jätetty.

Soleil kirjoitti...

Risa, jospa saatte tekin lähimetsissä kulkea. Talvilomat ympäri Eurooppaa nopeuttivat viruksen leviämistä etelä-Tirolin alueelta. Ei leviämistä olisi varmasti voinut estää, kun ihmiset matkustelevat. Uskomaton juttu miten nopeasti virus levisi ympäriinsä Maailmalla. Nyt virus on leviämässä köyhiin maihin ja siitä ei hyvä seuraa.
Viime kesän vuorten valloitus haaveet menivät pilalle suurien selkä ongelmieni takia. Nyt olimme toukokuussa ajatelleet tehdä 3-4 viikon reissun aivan uusiin maihin ja seuduille, mutta ne suunnitelmat on saanut jättää. Olemme puhuneet, että sitten vasta, kun on turvallinen rokote kehitetty niin on vasta turvallista lähteä edes naapurimaihin. Haaveilen, että jos sitä syysakussa edes kotivuorille saisi lähteä. Positiivinen asia on se, että kuljemme kesää koti. Mukavaa viikon jatkoa sinnekin!