keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

8.3.2020: Metsässä pakosalla

Koronavirus on vaikuttanut jo meidänkin elämään ja kulkemisiin, mutta tällaisilla metsäretkillä sitä tuskin saa itselleen tuliaisena mukaan.


Tuo korona on saanut kaiken sekaisin, mutta tuo on asia, joka on otettava vakavasti ja toiset ihmiset huomioiden. Aika näyttää miten tauti leviää tulevien viikkojen ja kuukausien aikana. 


Meidänkin kulkemisiin asia on jo vaikuttanut. Jätimme Stuttgartin Retro Classics -autonäyttelyyn menemättä. Tänään sunnuntaina olisi Münchenissä suosikkojoukkueella kotipeli ja meillä oli liput peliin, mutta liput saimme onneksi myytyä eteenpäin. Kaupoissa emme ole viimeiseen kuukauteen huvikseen shoppailemassa käyneet, vaan ainoastaan pakosta ruokakaupassa. Halvaksi tulee tämä elämä. Ruokakaupassa on ollut havaittavissa, kuinka ihmiset välttelevät toisiaan ja ovat hiljaisempia. Jossain hyllyn välissä, kun mies yski niin heti sitä ajatteli, että kauemmas pitää mennä.

Italia olisi saanut sulkea rajansa aikaisemmin. Joka paikkaan Euroopassa tauti on levinnyt juuri Italiasta. Viime viikonloppu Italiassa saattoi olla kohtalokas. Pohjois-Italiassa ihmisten kuultua, että alueita eristetään, niin ihmiset lähtivät etelämmäs runsain joukoin "turvaan" sukulaisten luo. Samalla he levittivät virusta aivan uusille alueille Italiassa. Eivät ottaneet asiaa tarpeeksi vakavasti. Surullista on ollut lukea netistä, kuinka Italiassa sairaalat ovat täynnä ja ollaan tilanteessa, kuinka sairaalahenkilökunta joutuu tekemään valintoja siitä kellä on suurimmat mahdollisuudet selvitä taudista. Entäs viikon päästä? Ihmisiä on menehtynyt jo nyt aivan liikaa. Tulevat viikot näyttää tuleeko Italiasta suurempi epidemia-alue kuin Kiinan Wuhan.


Viime viikot koko Euroopassa ovat olleet vilkasta talviloma-aikaa. Illalla sanottiin televisiossa, että 30 tuhatta saksalaista on motissa Italiassa. Meilläpäinkin on kouluja ja päiväkoteja suljettuna. Viime viikon perjantaina Saksassa luokiteltiin etelä-Tiroli riskialueeksi, joten kaikki siellä lomailleet joutuvat olemaan kotikaranteenissa ja pitämään kotitoimistoa kaksi viikkoa.


Meidänkin lomasuunnitelmiin koronavirus on vaikuttanut. Alkukesän 3-4 viikon lomasuunnitelmat, etelä-Italia/Sisilia tai Albania/Romania tai Englanti/Irlanti, olemme jo aikalailla siirtäneet hamaan tulevaisuuteen. Tuskin tämä tilanne on vielä rauhoittunut kahden kuukauden päästä. Parempi pysyä kotimaassa puskaparkkeillen luontopaikoissa. Riski saada virus metsissä on pienempi kuin sieltä missä ihmisiä on enemmän. Luotan myös saksalaiseen terveydenhoitoon noita lomasuunnitelmamaita enemmän.


Niin lähdimme sunnuntaikävelyretkelle näihin kuvien maisemiin. Täälläkin oli aikaisemmin myrskytuuli roskittanut metsiä ja kaatanut joitakin puita.








Pääsiäispupuja oli täälläkin metsissä jo lähtövalmiina jakamaan pihoille suklaamunia. :)


























Keräsimme matkalla 15 geokätköä. Kaikki kätköt olivat aivan liian helposti löydettävissä.


Kun yhdeksän vuotta sitten muutimme Saksaan, oli kevät myös tuolloin aikaisessa, mutta ei ihan näin varhain. Pihoissa koristekirsikkapuut paikoin jo kukkivat sekä muut pensaat. Puistoissa on krookukset olleet kukassa jo toista kuukautta. Pian on tulppaanitkin kukassa.


Koskaan ei tiedä kenen kohdalle koronavirus tulee, mutta toivon kaikille onnea ja onnekkaita reittejä tuon viheliään viruksen kanssa.


"Elämässä nousee seinät välillä vastaan.
Älä pysähdy, vaan etsi vaihtoehtoja.
Vaihtoehtoja on, jos itse päätät niin ja hyväksyt muutoksen."
- Paula- 


"Elä nyt,
elä tulevaisuudessa,
vain elämällä voit olla onnellinen,
näe aurinko,
pilvisinäkin päivinä,
nauti lumihiutaleista,
nauti vesisateesta,
opi suhtautumaan toisiin ihmisiin,
opi eläimiltä.

Katsele luontoa,
katsele ihmisiä,
opi luonnosta elämään,
elämä on oppimista,
elämä on taistelua pahaa vastaan."
- leaorvokki-


Tulevana viikonloppuna haaveilemme lähtevämme mökkiautolla yhdelle lintupaikalle, mutta olemme jo heittäneet ilmoille ajatuksen pitäisikö sittenkin pysy kotona.

©Soleil

Ps. Joululomakuvien läpikäyminen etenee pikkuhiljaa hiirikäsioireiden takia.

Tänään 11.3.2020 tätä kirjoittaessa ulkona on mukavasti 17,2 astetta lämmintä.

Ei kommentteja: