sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

20.7.2013, AUTOJA JA SHOPPAILUA 13 TUNNIN PÄIVÄRETKELLÄ

Ihanat ilmat ovat jatkuneet koko tämänkin viikon, koko viime kuukausi on ollut lopulle kolmenkymmenen asteen lämmintä ja niin lupaa seuraavat kymmenen päivän sääennuste edelleen samanlaisten kelien jatkuvan. Mukava kun on lämmintä. Yöllä ilma on jäähtynyt vähän alle kahteenkymmeneen. Ikkunat raollaan, ei ole ollut liian lämmin nukkuakaan. Suuri lomakausi täällä on alkamassa. Saksassa vilkkain loma kuukausi on elokuu.  Koululaisten lomat vähän vaihtelevat eri osavaltioittain. Koululaisilla on noin kuusi viikkoa lomaa nyt. Saksalaisessa koulussa lomia on usein ja myös vanhemmat pitävät lomiaan paljon sen mukaan jaksoissa. Viimeisin viikonloma on koululaisilla on ollut kesäkuun alussa. En asiaa tarkasti tunne mutta pääpirteittäin täällä on kerran kahdessa kuukaudessa pitempi loma. Joululoma on Joulusta loppiaiseen myös. Olen kuullut, että suomalaisperheet tykkäävät tästä jaksotetusta koulun käynnistä enempi kuin Suomen lomajärjestelmästä.

Tässä näkyy vain hyvin pieni osa liikkeen myytävistä vaunuista ja autoista.
Jäimme viettämään kotiviikonloppua vaikka mökkiautollakin olisi voinut reissuun lähteä. Lähdimme heti lauantai aamuna Sulzemoosiin ja sinne asuntovaunu, -autoja tarvike liikkeeseen. Liike on suuri, satoja vaunuja ja autoja. Vuokraa myös vaunuja ja autoja.

Katselimme ihan huviksemme autoja, isoja ja hienojahan siellä on ja kalliitakin. Parkkipaikalla on myös stellplatz sähköpaikkoineen. Kävimme tarvikekaupasta ostamassa wc-kapseleita ja pesuaineita.

 Jatkoimme matkaa Ingolstadtiin. Matkalla oli liikennettä mukavasti, välillä enemmän ja vähemmän. 
Kun Suomen reissulla toukokuussa saavuimme laivalla Vuosaareen ja lähdimme siitä ajelemaan, oli pian tunneli jossa ei tullut yhtään autoa vastaan. Meistä tuntui tuo hyvin oudolta, aivan kun olisi tullut aavekaupunkiin. Eikä liikennettä Helsingin ja Tampereen välillä paljoa ollut. Äkkiä se ihminen tottuu uudenlaiseen elämään. Taas kun palasimme laivalla Saksaan ja lähdimme ajelemaan Travemundesta kotiin päin, baana tuntui niin kotoisalta kun oli muitakin liikkellä.

Tuli taas tässäkin ajellessa mieleen, että on kotoisan mukavaa liikennettä joka sujuu hyvässä järjestyksessä. hyvin paljon ajelemme mökkiautolla niitä pieniä teitä maaseudulla.

Ajoimme Ingolstadt Villageen. Minä tykkään ja rakastan kierrellä ja katella tämmöisissä paikoissa, nautin tästä tunnelmasta. On mukava istahtaa kahville ja syömään. Aina jotakin tarttuu käteenkin.

Sen voin kyllä kertoa, etten tiedä muotimerkkien päälle juuri mitään, olen maalainen ja maalta lähtöisin.  En ole edes koskaan arvostanut jotakin merkki vaatteita ja hajuvesiä.

Haluaisitko jalkaasi nämä kengät? Minä en. ;)
 Yhtä hyviä ja jopa parempia vaatteita, kenkiä löytää merkittömänä. Tässä hyvä esimerkki siitä. Jokin aika sitten halusin välttämättä mieheni ostavan itselle Calvin KlEin bokserit kun  David Beckhamkin niitä käyttää ja kun vielä olivat tarjouksessakin. Maksoivat kappale noin 15 euroa, kahdet mies niitä osti. Kahden pesun ja kuivausrummussa kuivauksen jälkeen ne olivat nukkaisen näköiset, mukamas merkkituotteet joiden pitäisi hyviä olla. Eipä ole ihmekkään, että jalkapallotähti joutuu joka päivä vaihtamaan uudet kalsarit. 
Parivuotta aiemmin, jo Suomesta ostetut, joita on pesty paljon ovat paremman näköiset sekä 5 euroa maksaneet merkittömät.

Ostan ennen sen Saksassa valmistetun mitään sanomattoman merkkisen puseron jonka saan 10-20 euron hintaa ja on jopa hyvän laatunen. Saan samalla rahalla monta paitaa mitä yksi merkki paita maksaisi.  Tietysti monesti löytää edullista merkki vaateistakin.

 Nyt mies jopa kehotti ostamaan yhden mustan mukavan näköisen ja tuntuisen nahkaisen käsilaukun, johon ihastuin. En edes muista mikä merkki oli kyseessä, joku outo merkki minulle.  Merkkilaukku se kuitenkin oli sieltä halvimmasta päästä, siinä liikkeessä. Laukun normaali hinta oli 200e ja nyt sen olisi saanut 99 eurolla. Pyörittelin sitä kädessäni ja ihastelin mutta tulin siihen tulokseen etten osta, kun saan hyvän laukun kuitenkin merkittömän puoleen hintaan tästä.  Samoin pyörittelin käsissäni ja käytin useamman kerran päässäni  Calvin Klein aurinkolaseja, hinta niillä oli 159 euroa. Jokin aika sitten tuli televisiossa ohjelmaa jossa vertailtiin eri aurinkolaseja ja siinä tultiin siihen tulokseen ettei merkkilasit ole välttämättä sen parempia ja että merkittömätkin aurinko lasit voivat olla yhtä hyvät. Taas laitoin pois ja ajattelin, että puoleen hintaan tästä saan hyvät polaroidut lasit niin kuin minulla nytkin on mutta ovat jo vähän kuluneet yli kahden vuoden käytön jälkeen.

 Ingolstadt Village oli oikein mukava paikka, kävely katu jonka molemmin puolin kauppoja, noin 120. Suosittelen kyllä käymään. Aikamme kierreltyä  ja aika useassa kaupassa käytyämme jatkoimme matkaa muutaman kilometrin päähän Audin museoon.

Jos vertaan Audin museota Porschen, Mersun ja Bemarin museoihin niin se on pienin. Kuitenkin isompi paikka kuin Italiassa Ferrarin museo, siellä ei ollut kuin kymmenkunta ferraria ja muutama kilpa-auto.

Audin museoon oli pääsymaksukin vain  2 euroa joten hinnassa oli huomioitu kyllä museon pienuus.

  Oli siellä hienoja autoja 20 ja 30 luvulta.




 Näillä pyörillä ei olisi mukava ajella.


 Oli siellä muutama mopokin.





 Kyllä on 80-luvulla autojen ulkonäkö surkea.

Tämä r8 on hieno mutta en pidä tämän hintasta autoa ollenkaan järkevänä hankintana.

 Saksassa r8 perushinta on 165.900 euroa ja Suomessa yli 300.000 euroa.

Tässä a8 sisältä. Tämän perushybridi auton hinta oli 77.700 euroa.

 Ehdimme vielä tuttuun Olympia Einkaufszentrumiin, katselemaan ja kiertelemään. Kauppaksekus oli auki kahdeksaan.

kotimatkalla mies intoutui hyvällä ja vähäliikenteisellä autobaanalla ajamaan pienen hetken kovaa. Normaali vauhti baanalla on meillä pikkuautolla sellaista 160. Tuo on vauhti jolloin vasentakaistaa menee paljon autoja ohi. Tietysti silloin kun rajoituksia on jostain syystä niin ajetaan aivan niiden mukaan. Saksassa ne tiet joissa on vapaarajoitus on niin hyviä, että kovaa ajaminen on turvallista.  
Katsoin mittaria ja se näytti 220 vauhtia. minua alkoi jo pelottamaan vaikkei vauhti oikeasti kovalta tuntunutkaan mutta se mittari näytti pahalta ja käskin ukkokultani vähän kaasujalkaa keventämään. ;)

Mukavaa ensi viikkoa! :)

Soleil 

Ei kommentteja: