tiistai 22. heinäkuuta 2014

18-20.7.2014, LAISKOTELLEN BLAICHACHISSA

18.7.2014, perjantai: Kolme viikonloppua on mökkiauto seistä töröttänyt kotipihassa. Taitaapi olla kolmas kerta tälle vuodelle, kun näin on päässyt hullusti käymään. No, jalkapalloa oli tosi mukavaa seurata kotisohvalta. Olemmehan me kuitenkin päiväretkiä tehneet viikonloppuisin jalkapallon katselemisen lomassa. Niinkuin mekin, niin halusi jo mökkiautokin tielle huristelemaan etteivät jarrut ruostu kiinni. Niinkuin aina sanon, että se on niin mukava juhlahetki, kun mökkiauto pihasta kurvaa matkalle, niin se oli nytkin. Ne alkukesän useat arkipyhät ja pitkät viikonloput ovat takanapäin. Eli aina normaali viikonloppuna menemme vain aivan lähelle.



Blaichachin pikkukaupungin kupeeseen pienelle mukavalle stellplatzille, Alpen-Rundblick Mobil Campingille, keskelle luontoa menimme, joki, järvi, pellot, metsät ja vuoret ympärillä sekä lukemattomien vaellus- ja pyöräilyreittien äärelle.


19.7.2014,lauantai: Niinkuin aina, niin nytkin, kun palvelijat nousevat  aamulla sängystä, valtaavat Kissat sänkymme ja alkavat unille. Heillähän on aamuyö ikkunasta kyyläilyn, syömisen ja leikin aikaa aina. Päivä on mökkiautossa nukkumista varten.



Meillä oli suunnitelmia muutama ja erityisesti valloittaa Grünten-vuoren huippu ja 1738 metrin korkeus. Vaikka nyppylä näyttää pieneltä kuvassa on korkeusnousua ylöspäin huipulle reitistä riippuen joko reilu kilometri tai vähän vähemmän ja käveltävää kilometritolkulla. Meidän tarkoitus oli nousta tämä helpompi Klettersteig jossa ei varusteita tarvitse, mutta reitillä kulkee kuitenkin turvakettinki ja nousua tulee 660 metriä. Näiltä sivuilta löytyy Allgäun alueen vaellusreittejä sekä kaikkea muuta alueelta lisää, sekä näiltä.


Ilma oli ollut viikon helteinen ja lupasi viikonlopulle vielä lämpimämpää. Jotenkin tuntui raskaalta ajatus lähteä tunneiksi hikoilemaan tässä lämmössä tuonne rinteille. Grüntenin huipulle ei nyt hissikään ollut toiminnassa. Toisella puolellamme oli luonnonpuistoalueMittagberg ja sen huippu 1451 metrin korkeudessa, jonne olisi hissillä päässyt, sekä sen yläalueilla upeissa maisemissa vaellusreittejä. Olimme vetelän laiskoja ja päätimme lähteä vain pyöräilemään. :)


Siellä se Grünten-vuori.



Iller-joen rannoilla pyöräilimme. Täällä oli aika runsaasti meloten reissaajia.


Shoppailuksihan se meni. Kerran aiemmin olemme käyneet tässä urheilutarvike outlet-myymälässä Sonthofenissa.


Ja niin suuntasimme tutustumaan tarkemmin Sonthofenin kaupunkiin. Kaupunki on yksi Allgäun alueen suosituimmista matkailukaupungeista kulttuurin, nähtävyyksien ja luonnon takia.


Kaupungissa on reilu 20 tuhatta asukasta. Asuttu täällä on jo 600-luvulla. Juna tänne Alppien juurelle on kulkenut vuodesta 1873.




22.7 oli alkamassa Alpen Festivalit, mutta nyt jo kaupunki oli markkina-aluetta ja kolme eri esiintymislavaa jossa soi kansanmusiikki.


Täällä ei puuristikkotaloja ollut mutta näitä Alppi-Saksalle tyypillisiä koristeellisia taloja.


Pienenä se kitaran soitto ja esiintyminen aloitetaan.



Toinen esiintymislava.



Täällä kaupungintalon edustalla oli jos minkälaista pientä kojua ja puuhaa. Lapset jopa aikuisten ohjauksessa rakentivat erilaisia pieniä elektroniikkavempaimia ja aivan oikeita juotinasemia käyttivät työssään.


Oli urheilunäytöksiä ja urheiluseuroilla myyntikojuja.


Täällä kolmas esiintymislava. Ihastelin kansanmusiikki-iskelmä esitystä ja tunnelmaa taas mikä oli kaupunkia kierellessä tullut. Tuttu saksalainen laulu, jonka esittäjät eivät aivan parhaita olleet, mieheni mielestä. 
Taas minut valtasi se hyvin tutuksi jo tullut tunne, kiitollisuus ja ilo,
 että saan kokea ja elää täällä uudessa kotimaassani.





Aina on erityinen huoli helteellä näistä karvaisista-karavaanareista ja vötkistelijöistä. Entäs jos ilmastointilaite menee pois päältä,.. No, mökkiauto vaikka päivän seisoo auringonpaisteessa kaihtimet alhaalla, ei sinne nouse lämpö kuin mitä ulkona on, mutta entäs jos nouseekin. Tässä heidän nukkumistyylejä, kun kameran kanssa ikuistin hetkiä. Jätkä ei edes vaivautunut silmiään raottamaan, vaan vähän asentoa vaihtoi. Kissoista näki, kuinka he olivat mielissään kotimökkiautossa.



20.7.2014,sunnuntai: Ajelimme kotimatkalla tämän tutun pienen mutkatien, Jochpass.





Pohdiskelimme, kuinka täälläkin kauniissa laaksossa ja rinteillä on polkuja paljon tallusteltavana.






Seurasimme kuinka tässä sai perhe koulutusta klettersteigiin.


Hyvin kiinnitetyiltä portaat ja turvavaijeri näyttivät olevan. Olen vasta tänne muutettua kuullut tällaisia reittejä vuorenrinteillä olevan. Näitä on Alppien rinteillä paljon, eritasoisia ja aivan lapsillekin ja aloittelijoille tarkoitettuja. Itävallassa jopa yli kuusisataa eri reittiä, vaellusreittien lisäksi.



Jonkin ajan kuluttua he menivät tuolla seinämässä noilla pienillä askelmilla ja kallionkielekkeen polulla.


Ihailin suuresti heidän rohkeutta ja mietin olisiko minusta moiseen.


Oudon näköisiä mopoja. Suosikkini tuo monivärinen.


Mennessä eikä aiemmin nyt tulomatkalla ollut ruuhkia, kunnes sitten ruuhkautui. Prinsessa on innokas liikenteen seuraaja hiljaisessa vauhdissa ja nytkin silmä tarkkana seuraa liikennettä ja tapahtumia.


Ei näytä uusi ja hieno Jaguar kestävän ajoa hiljaa ja helteessä, vaan on heittänyt nesteet tielle. Jaguar F-Type S:n hinta Suomessa on noin 138 tuhatta - ja Saksassa noin 86 tuhatta euroa.


Syy ruuhkaan selvisi. Törttöillyt naiskuljettaja mersun keula rytyssä. Edestä lähti bemari juuri liikkeelle minkä oikea takanurkka oli saanut pienen kosketuksen.


Vaikka laiskoja vötkistelijöitä olimme oli taas niin ihana helleviikonloppu. 
Kiitos!

Soleil

Ei kommentteja: