maanantai 14. heinäkuuta 2014

SAKSA ON JALKAPALLON MAAILMANMESTARI 2014!!!

ONNEA MAAJOUKKUE, ONNEA SAKSA JA ONNEA JOKAINEN SAKSALAINEN! Alles Gute! :)

Neljä tähteä on nyt teidän, 1954, 1974, 1990 ja 2014 voitoista. Nauttikaa, iloitkaa ja juhlikaa!



Finaalipeli antoi suuren jännitysnäytelmän kotisohvallakin. Emmekä ainoat olleet Saksassa kotisohvilla jännittäjät, sillä noin 34 miljoonaa muutakin katsoi. Maaliin pallon potkaisu ei meinannut onnistua keneltäkään. Päitä hakattiin yhteen ja veri lensi. Suosikkipalaajani Müller nousi useasti kentän nurmikolta ja maalin tekeminen ei häneltäkään nyt onnistunut. Kunnes jatkoajan viimeisillä minuuteilla vaihtopelaajat sen tekivät, upeata ja ONNEA! Hyvä näin, ettei peli mennyt rankkaripotkuihin. Joukkue oli viettänyt aikaa yhdessä 55 päivää. Olivat käyneet jopa tutustumassa paikalliseen kouluun, tehneet muutakin kuin jalkapalloon liittyvää. Voittohumussa mukana kentällä oli joidenkin pelaajien lapsia, vaimoja ja naisystäviä.


Berliinissä oli jo kolme tuntia ennen pelin alkua täynnä yksi alue ja siellä puoli miljoonaa ihmistä katsomassa peliä. Yöllä puoli kahdelta musiikki sieltä hiljeni mutta ihmisiä kerrottiin olevan paikalla vielä parisataa tuhatta. Voi vain arvailla millaista on ollut kaikkialla Saksassa pelin loputtua. Ihmiset ovat avoimesti näyttäneet voiton ilon ja riemun, autojen summerit ovat soineet,.. raketit ovat paukkuneet, kun rakettien pauke oli melkoinen koti parvekkeellemmekin.


Tämä pelin seuraaminen alku- ja loppujuttuineen, oli kahdeksan tunnin nautinto ja elämys kotisohvalla, emmekä lähetystä Brasiliasta edes loppuun katsoneet. Vaan kahden lopulla yöllä lopetimme, kun livenä näytettiin erästä Saksan maajoukkuepelaajaa, kun hän poikansa kanssa kentällä pelasi jalkapalloa, pelaajia ja valmentajaa haastateltiin yms. asiaan liittyvää. Tv:ssä jopa aamulla näytettiin, kuinka ilmassa olevassa lentokoneessakin riemuittiin.

Kiitos tälle maalle ja teille jokaiselle, näistä hienoista kokemuksista mitä olemme saaneet mukananne elää, seuraten ja ihmetellä tätä kaikkea tähän liittyvää. Se on ollut suuren suurta rikkautta. Se aiemmin lomamatkoilla näkemä on ollut vain pieni osa tästä kaikesta. Jo se miten tv:ssä on kaikkea tähän liittyvää tullut ja tietysti se, että kävimme vähän katsomassa tunnelmaa keskikokoisessa saksalaisessa kaupungissa aiemmin. Tänne jotakin tästä huumasta kirjoitin ja tunnelmia tässä vähän Brasilia pelistä.

Me suomalaiset karavaanarit maailmalla olemme nauttineet tästä kaikesta suurin sydämin, jopa karvaisetkin karavaanarit parhailla kotikatsomopaikoilla, pöydällä tv:n edestä tai palvelijan sylistä. Yhteinen intohimomme on myös jalkapallo.


Mukava on ollut elää tätä MM-kisojen aikaa, täällä uudessa kotimaassa. 
 Mukava on myös päästä taas mökkiautolla reissuille. :)


Soleil

Ei kommentteja: