perjantai 9. tammikuuta 2015

JOITAKIN AJATUKSIA MENNEESTÄ VUODESTA

Tällä kauniilla ja tutulla runonpätkällä aloitan muistelun menneestä vuodesta ajatellen meidän karavaanarireissujamme.

Jokainen päivä on uusi seikkailu,
aika kokeilla siipiään
ja ottaa vastaan uudet haasteet,
jotka johtavat yhä suurempiin asioihin...
Sillä jokainen päivä on kuin lahja,
lupaus, joka on annettu sinulle.
Jos elät päiväsi rikkaasti,
täysin rinnoin, niin
jokainen vuosi on edellistä onnellisempi.
- tuntematon-


Olen niin kiitollinen menneestä vuodesta. Muutama reissu on vuoden aikana tehty ja kiireettömästi. Olemme viettäneet 97 yötä mökkiautossamme eli yli kolme kuukautta. Enempikin olisimme voineet olla. Minusta tuntuu, että olen nauttinut vuoden aikana elämän hetkistä enemmän kuin koskaan aiemmin. Osannut elää niin tässä päivässä ja hetkessä. Oppinut iloitsemaan pienistä arkipäiväisistä asioista niin silloin saa myös iloita tosi usein. On saatu nähdä ja kokea upeita asioita ja maisemia lisää. Vietetty enemmän aikaa rakkaissa Alppi-maisemissa. Tuohan oli jo toiveeni vuosi sitten. Maailmassa ei taida olla mitään kauniimpaa kuin Alpit, niin minä luulen. ;) Nuo kauniit vuorimaisemat tuovat niin paljon iloa ja onnellisuutta elämään. Voi kuinka useasti olenkaan sanonut vuoden aikana, ihana elämä, voi miten ihanaa, voi miten kaunista, nautitaan tästä,..

Tänä vuona karavaanareiden matkat suuntautuivat Itävaltaan, Sveitsiin, Italiaan, Ranskaan ja Espanjaan. Monta tuttua maata odottaa vuosien jälkeen käymistä, mutta niiden vuoro tulee aikanaan. Se suuri haave matkasta kauemmaksi maailmalla jäi tekemättä, kun emme raski näitä karavaisia-karavaanareita jättää matkasta pois, mutta sekin aika koittaa joskus. Meillä on lähelläkin, niin paljon katseltavaa ja upeita paikkoja.

Kun ajattelen vuoden reissujamme ja sitä mikä on ollut paras reissu, niin en voi tuohon vastata, niitä on niin monta, jokainen omalla tavallaan. Kyllä osa on tuossa alhaalla. Muutamassa blogissa olen törmännyt  matkailun aakkoset 2014 -listaan. Meidän listasta tuli tämmöinen. Muutama kirjain tuolta puuttuu. Aika paljon näköjään on aikaa vietetty vuorilla ja järvillä. :)

 ALTMÜHLSEE, mukavaa järviseutua Saksassa.

BELLAGIO, mielestäni yksi Italian hienoimmista alueista.

CINQUE TERRE, viisi maata - viisi ainutlaatuista kylää Italiassa.

DOLOMIITIT, aivan mahtavan loman vietimme täällä yhdestä Euroopan ja koko maailman yhdestä upeimmissa vuorimaisemissa. Tämä reissu teki meihin suuren vaikutuksen.
- Osa 1: Matka Dolomiiteille

ESPANJA, vuosi aloitettiin ja lopetettiin maan "talvessa". Kun kerran talvimatkailee maahan, taitaa siitä tulla tapa. Tämän talven reissutarina on vielä alkutekijöissään.
JOULULOMA 21.12 - 5.1.2014 ESPANJASSA

FÜSSEN, meille niin rakasta seutua.
TALVINEN VIIKONLOPPU ALPPIENJUURELLA

GRAINAU, ehdottomasti  yksi vuoden parhaista viikonlopuista. Olimme vasta olleet upealla Dolomiittien lomalla, mutta kuinka kaunista on kotonakin, ihastuva huokaus. Pitkän tien olin kulkenut, mutta minä tein sen! Aivan upea kävely upeassa kanjonissa. Joka kerta, kun katson tuon valokuvaelokuvan, tulee kyynel silmään. Tuo on vuoden onnistunein valokuvaelokuva, ainakin kun itse pystyn siihen laittamaan mukaan ne upeat tunteet tuosta vaelluksesta.
SUURIA HETKIÄ KOTOMAAN KORKEIMMAN VUOREN HUIPULLA
HEIDENHEIM AN DER BRENZ, niin ihana talvinen päiväretki
TALVINEN LAUANTAIRETKI

INNSBRUCK, keväinen viikonloppu maaliskuun alussa Itävallassa.
TALVINEN VIIKONLOPPU ALPPIENRINTEILLÄ ITÄVALLASSA

JALKAPALLOA, mahtava kokemus.
ENSIMMÄISEN KERRAN BUNDESLIIGAN PELISSÄ

KEMPTEN, tässäkin saksalaisessa pikku kaupungissa on paljon nähtävää ja kävelykatuja.
KULLAN KIMALLUSTA KEMPTENISSÄ

LUDWIGSBURG, miten saksalaisessa pienessä kaupungissa voikaan olla näin kauniita linnoja.
LUDWIGSBURGIN LINNOJEN SALIEN JA PUISTOJEN TUNNELMISSA

MOSEL-LAAKSO, tänne on aina ikävä ja onhan seutu Saksan suosituinta matkailualuetta.
Reissusta juttu

NEUFFENIN-LINNA, linnalta näkee pitkälle ympäristöön ja ikimuistoinen haukka esitys nähtiin.


SVEITSI, Bern-Lauterbrunnen, upean 10 päivän Pääsiäisloman vietimme. Ajelimme elämämme hienoimman kahden tunnin junamatkan Euroopan huipulle.
PÄÄSIÄISLOMA - 1.OSA

TREUCHTLINGEN, mentiin vaan sokkona jonnekin ja nähtävää aina löytyy.
STELLPLATZ VIIKONLOPPU

UPEINTA SEUTUA KOTOMAASSA SAKSASSA on Berchtesgadenin alue!

VAL DI FASSA, meidän näkemistä laaksoista Italian Dolomiiteilla hienoin. Kerrassaan upeita päiviä. Ikävä ja kaipaus näihin maisemiin on kokoajan.

WOLFGANG-järvellä, Itävallassa mukavissa maisemissa ja höyryjunalla nousu vuorelle.
WOLFGANG-JÄRVELLÄ JA SCHAFBERGIN-VUORELLA

ZEINISBACH-JÄRVI, tämä pitkä viikonloppureissu oli yksi vuoden upeimmista. Sanoin, että täällä oli vähän kuin olisi ollut etelä-Norjan vuorilla. Erityisesti päiväreissuista sumussa kävely oli paras, kun minä olin vaipua epätoivoon ja kun määränpäässä olimme emme nähneet mitään, mutta kuinka ihanasti sitten kävikään, saimme lahjan, hetken näimme alas laaksoon ja Silvretan mutkatielle.

ÖSTERREICH, Itävalta on meille hyvin rakas Alppimaa. Sinne kun menee tai reissusta tulee Itävallan läpi kotiin päin, niin Itävallassa on jo melkein tunne kuin kotona olisi.

Onnistuminen tarkoittaa sitä, että täytät omat
unelmasi, laulat omia laulujasi, tanssit omia
tanssejasi, luot asioita omalla sydämelläsi ja
nautit täysin siitä matkasta, ja luotat siihen,
että tapahtuipa mitä tahansa, se on OK.
-Elana Lindquist-

Nämä hienot matkat eivät olisi aina juhlaa ilman parasta matkaseuraa. Me on nähty niin paljon vuoden aikana uusia asioita ja ollut niitä ikimuistoisia hetkiä. Kiitos Mieheni! Kisut matkamme ilman teitä ei olisi yhtä mukavia, olette maailman parhaat karavaanari-Kissat! 

Toivon tälle vuodelle meille kaikille terveyttä ja ainakin yhtä mukavia reissuja!
Vielä enemmän voisimme viettää aikaa Alpeilla. :)

Kiitos kaikesta!

Soleil


Ps. Nyt sitten 3400 kuvan pariin ja tekemään jotakin juttua meidän ihanasta kolmen ja puolen viikon Joululomasta Espanjassa. 

Ei kommentteja: