torstai 28. toukokuuta 2015

ISÄNNÄLLÄ EI TARVINNUT PUHDISTAA IKKUNAA

Saimme taas osaksemme nopeaa ja ystävällistä saksalaista palvelua. :)


Helluntailomalta palaillessa huomasimme mökkiautomme kuskin puoleisessa alanurkassa halkeaman. Pysähdyimme katsomaan etulasia ja siellähän oli kiven isku. Pari senttiä kun olisi osunut alemmas niin ei olisi kuin kumireunukseen pieni jälki tullut. Meillä ei ollut mitään havaintoa milloin tuo oli tullut, mutta tuota halkeamaa ei aikaisemmin ollut.

Harmittelimme, että tästä taisi tulla kallis Helluntailoma. Puhuimme, ettei meillä ollut mitään tietoa kuuluuko Saksassa ja meidän vakuutuksessa tuulilasi vakuutukseen kiveniskuvahingossa. Suomessa tuo ei ole ainakaan kuulunut koskaan meidän kaskovakuutukseen. Uskoimme hyvään tuuriin ja eipä sitä olisi Suomessa tarvittukaan. Saksalaiselta kysyttäessä asia selvisi, että täällä lasit kuuluu osakaskoonkin.

Kotimatkalla tuo halkeama sisältäpäin katsottuna kirkkaan lasin alueella kasvoi 2/3 osaa.

Mieheni soitti vakuutusyhtiöön tiistai-iltana kahdeksan aikoihin. Keskiviikkoaamuna ennen kahdeksaa hänelle jo soitettiin vakuutusyhtiöstä, että lasi tullaan kotiin korjaamaan. Hetken päästä soitettiin lasifirmasta, että voimmeko auton tuoda heille torstaiaamuksi kahdeksaksi. Auto vietiin tänään kahdeksaksi lasifirmaan ja suoraa se ajettiin sisätiloihin lasin vaihtoon. Iltapäivällä neljän jälkeen käytiin mökkiauto hakemassa kotipihaan.

Oikein ystävällistä palvelua saimme osaksemme. Ikkunan vaihdolle annettiin myös kymmenen vuoden tiiviystakuu. Saimme liikkeestä seuraavaan kiveniskuun tarran ja ison suihkepullollisen ikkunanpuhdistusainetta. Liike laittoi myös uuden ympäristötarran ikkunan vänkärinpuoleiseen alanurkkaan, jonka olimme ajatelleet joutuvamme itse hankkimaan.

Pientä lisävaivaa tulee Itävallan ja Sveitsin moottoritie-vingnettien osalta, kun ne pitää uudet hankkia. Kannat ja kuittit ovat tallessa, joten lasiliikkeen todistuksella saa raja-asemilta uudet tarrat ilman maksua.

Isännällä ei tarvinnut vaivautua jatkovarsien kanssa puhdistamaan ikkunaa. Tarvitsi vain muovikorttia heilauttaa omavastuun, 150 euron, edestä puhtaan ikkunan saamiseksi. ;)

Soleil

Ei kommentteja: