lauantai 25. heinäkuuta 2015

19-22.7.2015, HUPI- JA HYÖTYREISSULLA WASSERBURGISSA

Lindaun kupeessa Bodenseen rannalla.


Emme saaneet mökkiautolle paikkaa Lindaun leirintäalueelta. Bodenseen rannalla on paljon leirintäalueita. Meille oli kuitenkin tärkeää saada paikka mahdollisimman läheltä Lindauta. Stellplatzille emme voineet mennä, kun tällä alueella ei ole, monesti kyllä on, sähköpaikkoja. Onneksemme Wasserburgista (Bodensee) reilu viisi kilometriä järvenrantaa itään päin saimme paikan pieneltä leirintäalueelta, Camping Eschbachilta.

Kuvia en Wasserburgista ottanut tällä reissulla, kun viime reissulla otin niitä pyöräreissullani ja ne kuvat löytyvät täältä jutusta. Täältä löytyy Luostari Hotellin nettisivut. Wasserburgissa on asukkaita noin kolme ja puoli tuhatta. Tämä pikku kaupunki kuitenkin tarjoaa turisteille hotelleissa, majataloissa sekä yksityismajoituksissa 1700 vuodepaikkaa. Tässä hyvät sivut joista löytyy mm. kävely- ja pyöräilyreittejä tältä alueelta, mutta muutakin. 

Ilmat ovat edelleen jatkuneet helteisen normaalina, jopa reilu kolmekymmentä varjossa päivälläkin ja yli kaksikymmentä yöllä. Kotimittari näytti yksi päivä +36 astetta, mikä on ennätyslämpö siinä.
Aina aikaisemmin lomareissulla vähän ihmettelin ikkunan takana olevia rullakaihtimia ja luukkuja ikkunoissa, mutta nyt olen ymmärtänyt niiden olemassaolon tärkeyden. Kuumasti porottava aurinko kun pääsisi sisälle paistamaan muuttuisi kivitalot sisältäkin lämpöä varaaviksi "takoiksi". Eli kotona on aina ainakin auringon puolelta ikkunoiden ulkopuolella olevat rullakaihtimet alhaalla. Eikä niitä kannata avata vasta, kun aurinko on laskenut ja ulkoilma alkanut vähän jäähtymään. Eli vietämme päivät kotona pimeässä tai hämärässä. ;)

Niin lähdin yksi aamu pyöräilemään leirintäalueelta. Pyöräilin hedelmä- ja viinitarhojen ohi, peltojen, maalaistalojen, mutta matkalla oli myös paljon vanhoja ja moderneja kauniita taloja järvinäkymällä. Katselin, kuinka hedelmät olivat kahdessa viikossa paljon lisää kasvaneet, viinirypääleet olivat jo noin sentin halkaisijaltaan. Pyöräilijöitä oli taas runsaasti liikenteessä, vaikkei kuvissa näykään. Täällä on aina myös runsaasti pyörillä matkailevia lomalaisia, aivan perheitä, runsain varustein matkalla. Tuo myös näkyy leirintäalueilla.


Tästä vanhasta puusta en saanut koko kuvaa vaikka menin tien toisella puolen, mutta talo esti menemästä kauemmas, vaan piti tyytyä lähikuvaan laatasta.

Nonnenhornin rannassa pysähdyin istuskelemaan matkalla ensimmäisen kerran.

Illalla oli kova ukkosmyrsy, mikä näkyi teillä ja puistoissa puista irronneina lehtinä ja oksina. Puistoissa oli siivojat työssään. Tässä puistossa kaksi nuorta miestä.

Jatkoin pyöräilyä. Kiirettä en pitänyt, kun ei ollut mihinkään kiire. Matkalla oli myös muutama leirintäalue.

Olemme jo kotiympyröissä ihmetelleet hyvin korkeiksi kasvaneita maisseja, niin ne olivat korkeita täälläkin. Kasvi on tykännyt lämpimistä ilmoista ja kasvattanut jo heinäkuussa yli kaksi metriset varret.

Pyörän jätin Langenargenin ranta-alueen reunalle parkkiin ja jatkoin matkaa kävellen. Matkaa tänne oli leirintäalueelta noin kymmenen kilometriä.

Tässä muutama kuva kaupungilta ja rannasta.








Langenargenissa kasvaa appelsiinejä. Bodenseen rannalla kasvaa palmujakin.







Ihana pieni talo ja pihapiiri.


Näköalapaikka ja sähköavusteisten pyörien latausasema. Ei tullut käytyä katsomassa olisiko tässä saanut sähköavusteisen pyörän ilmaiseksi ladata. Näitä latauspisteitä kun on henkilöautoille, niin niissä lataus on ainakin ilmaista.

Kavalierhaus. Oli kivan näköisiä pöytiä myös puistossa. 

Schloss Montfort








Ilma oli todella lämmin. Istahdin usein nauttimaan tunnelmasta ja maisemista.








Isoja olivat jo joutsenten poikaset. Laivoja saapui ja lähti satamasta.


Tässä olen jo paluumatkalla ja ihmettelin täällä veneilykerhon nostureita, rakennuksia ja suurta määrää, satoja, isoja ja hienoja purjeveneitä.

Tästä lähti kilon rasia kirsikoita mukaan, hinta oli 5 euroa ja nyt minulta löytyi tasaraha, jonka tuohon lippaaseen laitoin.

Tähän taloon on tuonut haikara uuden perheenjäsenen ja se kerrotaan muille näin.

Tässä pihalla on muutama hortensia-pensas. Tästä kukasta minulla tulee aina mieleen muisto vuodelta 1993, kun olimme Como-järvellä Italiassa automatkalla. Olin aiemmin nähnyt näitä kukkia vain ruukussa kasvavana sisäkukkana ja Comolla ne olivat ulkona maassa kasvavia isoja pensaita. :)

Muutama kuva vauhdista otettuna pihojen ja tienvarsien kukista.

Kukas se siellä tallustelee?


Kissoilla oli mökkiautossa mukavat oltavat, kun ilmastointilaite toi viileyttä.
Nautiskelijat, välillä kyylätään ulos näkymiä ja sitten levätään. :)

Mökkiauton edessä varjossa mittari näytti 31.1. Suunnittelin josko heittäisin jo talviturkin pois päältäni ja kävin sen viskaamassa Boodenseelle. Vesi oli niin lämmintä, ettei uiminen kovin paljoa vilvoittanut oloa.

Yksi aamu seurasin mökkiauton edestä näkyvällä rannalla, kun purjelautailijat harjoittelivat liikkeelle lähtöä ja kulkemista. Osalla tuo oli vaikean näköistä.

Kävin lähempänä Lindauta taas istumassa näiden suurten puiden varjossa.

Katselin taas samassa kohtaa kuin viimeksi koululaisryhmän lauttojen rakentamista. Tällä kertaa koululaiset olivat vanhempia koululaisia.

Lindaun kaupungin kupeessa mantereella oli lehmät laitumella.

Ja pyöräreitillä tuli hevoset vastaan.

Näkymä mökkiauton edestä järvelle. Siinä varjossa saattoi katsella takana näkyviä Alppeja. :)


Tällaista on karavaanari-kulkureiden elämä, oman elämänsä nautiskelijan. :)




Soleil

Ps. Tänään 25.7 on ilma vähän kylmentynyt ja ennusteiden mukaan ensi viikolla kylmenee reiluun kahteenkymmeneen lämpöasteeseen. Tuulee kovasti ja lämmintä on vain 25. Toivon kyllä helteiden jatkuvan.

6 kommenttia:

Mari Jalava kirjoitti...

Kaunista on!

Soleil kirjoitti...

Kiitos, Mari J ! :)
Niin on, uudessa ja niin rakkaassa kotimaassamme. Olemme myös hyvin kiitollisia tästä kaikesta.

Irmelin kirjoitti...

Hei! Kiva pyöräretki!
Mielenkiinnolla olen seurannut sääennusteita Zell am Seehen, viilenevää luvassa sielläkin. No, säähän on vaan asenne- ja vaatetuskysymys---KESÄHÄN nyt on!! :)

Soleil kirjoitti...

Hei Irmelin!
Niin se on pian elokuu ja reissusi lähestyy, mahtavaa. Näyttäisi ilmat ensi viikolla kylmenevän, mutta elokuun alussa taas nousevan kolmeenkymmeneen, hyvä niin. Toisaaltahan jos vuorilla liikkuu, niin vähän viileämpi keli on mukavampi, kun ei vaan sada. Ukkosia pitää vuorilla varoa. Aurinko tekee järvi ja vuori maisemista sitten entistä kauniimmat. Toivon kyllä lomallesi lämpöä ja aurinkoa paljon! :)

Pyöräretki oli kyllä mukava. Tuohon juttuun oli tarkoitus kirjoittaa, mutta se unohtui, että taas usein tuolla ja muillakin tuon reissun pyöräretkillä ihmettelin tätä ihmeellistä elämää, sitä että saa elää täällä, että siitä pikku-tytön unelmasta on tullut totta.

Ikimuistoista lomaa sinulle toivottelemme! :)

Irmelin kirjoitti...

Kiitos toivotuksista!
On se hienoo,että malttaa välillä oikein miettiä, mitä lahjoja elämä on antanut!
Minäkin etenen päivä kerrallaan kohti sitä minun unelmaa, toivottavasti riittää ikää ja terveyttä!
Mukavaa kesänjatkoa! Minä vilkuttelen sitten joltain vuorenhuipulta! :)

Soleil kirjoitti...

" Minäkin etenen päivä kerrallaan kohti sitä minun unelmaa"
Ajattele, pian se on jo totta. Hienoa!

Vilkuttelehan vuoren huipulta. Me vilkutellaan jonkun linnan pihalta. :)

Nauti maisemista ja hetkistä!