lauantai 18. heinäkuuta 2015

LENTÄEN LINDAUSTA BERCHTESGADENIIN

Tässä joitakin lauantai-illan joutavia ajatuksia. :)
Ylhäältä katsoen järvet, vuoret, linnat, luostarit ja kirkot näyttävät aivan toiset kasvonsa.
Lomakausi on koululaisilla alkamassa.

Königssee

Tässä mukava filmi, Germany from Above - Spectacular Route from Lindau to Berchtesgadenmuutamasta etelä-Saksan nähtävyyspaikasta ja kaupungista. Tuttuja paikkoja ja suosikkilinnojani tuolta muutama löytyy, mutta myös itsellekin aivan uusia paikkoja. Filmi on pääasiassa kuvattu pilvisellä ilmalla ja auringon paisteessa kaikki näyttäisi kauniimmalta. Itseäni harmitti miten esiteltiin Saksan upein vuoristoalue, suuri luonnonpuisto Nationalpark Berchtesgaden, joka vielä on UNESCOn biosfäärialue. Sumuinen harmaa ilma, eikä edes hieno Königssee näkynyt kuvissa. Esiteltiin vain yhtä mökkiä.

Schloss Linderhof

Lomakausi on alkamassa, vaikka minusta tuntuu, että täällä on aina lomia. Esim. pääsiäisen jälkeen on seuraavan kahden kuukauden aikana neljä pitkää viikonloppua. Täällä ei ole tapana pitää lomaa kuukausi kerrallan, vaan lomia pidetään pitkin vuotta. Tuohon tietysti vaikuttaa koululaisten lomat, joita täällä on joka toinen kuukausi viikon tai kahden loma. Esim. pääsiäisen jälkeen oli kaksi viikkoa ja taas kesäkuun alussa oli kaksi viikkoa koululaisilla lomaa. Lomat osavaltioittain vähän vaihtelevat. Täällähän jos lomapäiviä on 30 niin se on lomana kuusi viikkoa.

 Täällä on jo joissakin osavaltioissa alkanut koululaisten kesälomat, ensimmäisillä 29.6. Monessa alkaa juuri tänä viikonloppuna ja Baijerissa kahden viikon päästä. Elokuun alussa pari viikkoa on saksalaiskoululaiset kaikki sitten yhtäaikaa lomalla, kun taas 15.9. alkaen kaikki ovat taas koulussa.

  Tämä lomakausi tietää myös meille muutoksia reissuissa ja siinä minne  kuljemme. Aivan jo tavallisena viikonloppuna suurin osa vaikkapa Itävallan vuoristoteillä liikkuvista autoista ja moottoripyöristä on saksalaisia, mutta kun lomat alkavat niin saksalaiset lähtevät naapurimaihin lomalle ja autoja on sitten liikenteessä runsaasti.

Schloss Hohenschwangau ja  Schloss Neuschwanstein

 Viime elokuun viikonloppureissut teimme vain Saksan alueella ja emme törmänneet ruuhkiin. Ajelimme pienemmillä ja tyhjillä teillä, lomakausi näkyi reissuillamme tuolloin vain leirintäalueilla, jotka olivat täynnä lapsiperheitä, kun muulloin tuo menee paljolti niin, että reissussa on eläkeläiset ja me.

Lomakausi on jo näkynyt meidän kahdella viime reissuilla, entistä enemmän hollantilaisia autoja liikenteessä sekä saksalaispariskuntia enemmän reissun päällä. Ruuhkia ainakaan meidän reiteillä ei ole vielä ollut. Tästä lähtien on leirintäalueilta varattava paikka. Saksasta jostakin voi hyvällä tuurilla paikan saada ilman varausta, mutta esim. 2-3 yön varauksia ei välttämättä edes oteta, kun tulijoita on pitemmäksikin aikaa.

Schloss Sigmaringen

Eli saa nähdä kuinka nyt meidän käy ja osaammeko retkemme suunnitella yhtä hyvällä tuurilla kuin viime elokussa. Paras taitaa olla tehdä vain lähireissuja. Vuorille on turha elokuun aikana mennä, tiet Münhenistä Salzburgiin (pahin), Garmisch-Partenkircheniin, Füsseniin ja Lindauhun päin ovat varmasti ruuhkaisia. Toisaalta elokuun lopussa tilanne alkaa jo rauhoittumaan, koko lomaa perheet eivät ole reissussa, osa on jo aloittanut koulunsa ja osa alkaa valmistautumaan koulun alkuun.

Jos joku nyt tai elokuussa kulkee täälläpäin, Itävallassa ja Italiassa niin liikentessä on ruuhkia ja ihmisiä on paljon normaalia enemmän liikkellä. Jo huhti-kesäkuun pitkinä viikonloppuina tuo näkyy. Tietyöt tekevät useimmin liikenneruuhkia, kun autoja on paljon liikentessä kolmella kaistalla yhteen suuntaan ja siitä otetaan vaikka vain yksi kaista pois, niin se tietää jo ruuhkaa, stauta. Myös isojen moottoriteiden liittymät, kun vaikkapa kolmelle kaistalle tulee oikealta kaksi kaistallista lisää autoja. Nuo staut voivat tulla hyvin yhtäkkiä, jonka koin vasta Münchenin lentokentällä päin. Ja täällä kun stau tulee niin pitää jarruvaloin ja hätävilkuin varoittaa takana tulevia.

Mutta nyt ruuhkista lentämään lintusten lailla Lindausta Berchtesgadeniin. :)


 Soleil

2 kommenttia:

Mari Jalava kirjoitti...

Me olemme lähdössä omalle reissullemme juuri kuun vaihteessa (henkilöautolla) Pääasiassa reissaamme Pohjois-Saksassa ja Belgiassa. Saa nähdä, pitääkö valita pienempiä teitä.
Blogissani olisi muuten haaste teille.
http://sikseskiva.blogspot.fi/

Soleil kirjoitti...

Kiitos paljon saamastani huomiosta ja tästä ensimmäisestä saamastani haasteesta! :)

Blogini on vähän erilainen matkablogi, jossa vähän kerron tästä odotetusta ja mukavasta uudesta elämänjaksosta. Katsotaan osaanko ottaa haasteesi vastaan, keksinkö uusia kysymyksiä ja tiedänkö ketä haastaisin. :)

Varmasti pohjois-Saksassa on tavallista runsaammin lomalaisia liikkeellä elokuun alussa, kun kaikki saksalaiskoululaiset ovat yhtä aikaa lomalla. Saksalaisille kotomaan merenranta ja Syltin saari ovat suosittuja lomailukohteita. Hampurin seutu on tavallisestikin Saksan suurin ruuhka-alue. Lauantaisin ja sunnuntaisin on rekoilla ajokielto, nyt loma aikaan, mikä helpottaa viikonlopun ruuhkia. Meille nuo ruuhkat tuntuvat kotoisilta, mutta aika harvoin niitä reiteillämme vastaan tulee.

Alkuviikosta olimme reissussa emmekä kohdanneet ruuhkia. Liikenteessä oli tavallista enemmän hollantilaisautoja sekä belgialaisia.

Kyllä baanalta kannattaa poiketa pienemmille teille, sieltä kun näkee ja kokee paljon enemmän.

Tässä saman tekemiä mainosfilmiä joistakin kohteista pohjois- Saksasta, kuin tuo Lindausta Berchtesgadeniin tehty.

Toivotan näillä tunnelmilla mukavaa reissua sinulle ja teille! :)

https://www.youtube.com/watch?v=wBVNr-xoeTE&index=4&list=PLXD21_OtYuSv2fQBIYA-ryLGeFiW7TE0M

https://www.youtube.com/watch?v=qdDVl9wuEGw

https://www.youtube.com/watch?v=5NI_vpm1SGA&index=1&list=PLXD21_OtYuSv2fQBIYA-ryLGeFiW7TE0M