keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

UUSIA ASUKKAITA JA RAKKAUTTA ILMASSA

Nämä röyhkeät rauhan ja rakkauden symbolit rakensivat kodin parvekkeellemme lupaa kysymättä. :)


Vajaa kolme viikkoa sitten ihmettelin Prinsessa-kissamme puuhia. Hän kurkotteli alaparvekkeelta verkkoa vasten yläparvekkeelle päin ja juttelikin jotakin. Ajattelin siellä vain jonkun öttiäisen lentelevän. Samaan aikaan ihmettelin myös, kun alaparvekkeelle oli ilmestynyt sammalenpalasia ja muutama pieni oksa. Ajettelin voimakkaan ukkoskuuron ne siihen jostain lennättäneen. Samoihin aikoihin, kun makuuhuoneemme yläparvekkeelle menevä "kippi-ikkunaovi" oli yön raollaan. Heräsin aamuyöllä ujerrukseen, joka tuntui kuuluvan aika läheltä. Aamulla herätessämme Kissamme olivat makuuhuoneen pitkien verhojen takana ja katselivat ikkunasta ylöspäin. Ihmettelin mitähän mielenkiintoista siellä nyt näkyy. No, siellähän oli kyyhkyspariskunta pesän rakennuspuuhissaan. Kissoilla oli asiaa, suuri uutinen meille palvelijoille kerrottavana.


Olin kyllä vähän tuohkeissani tuosta rakastavaisten pesän rakennuspuuhasta, että tuohon tulevat hempeilemään ja sotkemaan. Minä vein parvekkeelle kissapatsaita, kilisevän roikottimen ja kissapehmolelunkin pyykkitelineeseen roikkumaan. Pelottelinkin kaihdinta nostamalla ja laskemalla, mutta lennähtivät vain pois ja heti kohta takaisin lentivät pesäänsä. Kissatkin tapittivat silmät pyöreinä muutaman päivän ikkunassa, luulisi nyt niidenkin saavan kyyhkypariskunnan muuttamaan aikeitaan, mihin paikkaan kodin rakentavat lapsukaisilleen. Prinsessamme jutteli ja sätkätti heille. Ilmeisesti kertoi, että saatte te siihen pesän tehdä. Me katsomme vain teitä, emmekä teidän pikkutipejä syö suihimme.

Minä kyllästyin pelotteluun, keräsin pelokkeet pois, kun niistä ei tuntunut mitään hyötyäkään olevan. Annoin heidän rauhassa jatkaa kuhertelujaan. On aikaa kulunut jo reilu kaksi viikkoa, kun siinä on toinen vanhemmista koko ajan istunut. Kun kurkkaa verhon takaa tai käy parvekkeella niin ei edes lähde pois, katsoo vain, niin kuin tuossa kuvassakin, jonka aamulla otin.


Haudonta-aika kestää kyyhkysillä 16-18 päivää. Eilen ja tänään ovat kyyhkyt lennelleet enemmän ja myös kuulunut ääntelyä tavallista enemmän. Myös pesässä näytetään välillä puuhavan jotakin istumisen sijasta. Eli onkohan kyyhkyspariskunta saanut jo perheenlisäystä vaan kääntelevätkö vielä vain munia?

Ovat olleet ainakin tähän asti siistejä asukkaita, mutta pelkään, että jos siihen porukka lisääntyy, niin kuinkahan sitten käy. Alkaako parvekkeella näkymään valkoisia jätösläjiä, toivottavasti ei.


Kissat ovat jo tottuneet parvekkeen uusiin asukkaisiin. Käyvät vain välillä kurkkaamassa verhon takaa, ollaanko naapurissa kotona.

Kyyhkysten sanotaan olevan rakkauden vertauskuva. Kuulemma, kaksi kyyhkystä merkitsee sopusointuista suhdetta ja seesteistä avioliittoa. Mukava, kun nämä tulivat meille alivuokralaisiksi, he tietävät vaan hyvää. :) 


Soleil

2 kommenttia:

Nomadish kirjoitti...

Ihana pariskunta! Minä olen seuraillut nyt jo muutamien viikkojen ajan yhden yksinäisen kyyhkysen taukoa, kun se joka ilta tulee istumaan toviksi sähkökaapeliin juuri ennen auringonlaskua.

Soleil kirjoitti...

Ei ole kyllä näiden puuhailusta vielä tietoa ovatko saaneet perheenlisäystä. :)
Viikonlopun olimme reissussa. Aamulla Kissat tuijottivat ikkunan takaa pesässä istujaa, että ystävä on kotona.