maanantai 23. huhtikuuta 2018

22.4.2018: KESÄ ON !

Kun jo useampana päivänä on lämpömittari rikkonut hellerajan.



Viikossa on luonto vihertynyt ja kukkalistoa puhjennut, mutta myös alkanut jo osa lakastumaan. Ihanien mangoliapuiden kukintaloisto alkaa olla jo takanapäin.

Lauantaina, kun palailimme kauppareissulta kotiin näytti auton mittari yli 28 lämpöastetta, kun kotimittari näytti tämän vuoden lämpöennätystä, +29.1.


Sunnuntaiajelulle otettiin pyörät mukaan. Ajeltiin vähän etelämmäs ihan saksalaisittain. Vaikka kotinurkiltakin joka paikassa lähtee ulkoilureittejä, niin täällä on tapana ihmisillä ajella vähän eri maisemiin ja kulmille ulkoilemaan. Selvästi huomasi, ettei täällä pyöräreitin varrella ollutkaan niin vihreän vehreätä, kuin mitä oli sunnuntaina aivan kotinurkilla. Puiden lehdet olivat puolta pienemmät ja kukkaloistokaan ei ollut niin runsasta.


Tässä sitten muutama kuva aivan pyörän kyydistä vauhdista otettuna. Lintuja en tällä pyöräretkellä kuvannut emmekä myöskään yhtään geokätköä etsineet.
















































Äkkiä laskettuna huristelimme ainakin kymmenen kylän ohi. Matkaa tälle sunnuntaipyöräretkelle tuli 45 kilometriä ja reilu 500 nousumetriä. Hyvä pieni kunnonkohotustreeni, kun suurimman osan matkaa oli vielä vastatuuli.


Nämä nappisilmät ovat nauttineet myös siitä, kun ilma ovat olleet kesäisen lämpimät. Kaikki olivat apulaisina laittamassa parvekkeelle tekokukkia. Aamuisin heti ovat vailla pääsyä parvekkeelle, kun taas illalla pimeästä ja lämpimästä illasta heitä pitää monet kerrat käskeä jo sisälle tulemaan. Rajoitan kuitenkin tuota ulkoiluintoa lämpimämpään iltapäivän aikaan, että munuaiset ja sydämet kestäisivät kesän lämmön.


Soleil  

Ei kommentteja: