perjantai 21. syyskuuta 2018

6-9.9.2018: HONKIEN HUMINAA ITÄVALLASSA

Dreaming of You,..


7.9.2018: Ajelimme edellisiltana tutulle Camping Sennalpelle Plansee-järven rannalle Itävallan puolelle. Illalla, yöllä ja aamupäivän sateli, vaikka ei sääennusteiden mukaan olisi enää tänään pitänyt edes sataa. Taivaskin itki.

Iltapäivästä sateen loputtua, vaikka pilvet roikkuivatkin alhaalla, lähdimme pyöräretkelle Saksan puolelle.


Kuljimme halki metsän sekä Schellenbach ja Neuweidbach -jokivarsia pitkin. Joet ovat rajajokia Saksan ja Itävallan välillä.






Käytiin kaupassa Grainaussa.


Noustiin ylös Eibsee-järvelle ja Saksan korkeimman Zugspitze -vuoren juurelle.


Ihastelimme uutta hissiasemaa ja vuorelle nousevaa uutta isoa hissiä, Seilbahn Zugspitzeä.




Takaisin pyöräiltiin osan matkaa eri reittiä.






Tässä reittimme, jolle matkaa kertyi vajaat 52 kilometriä ja 620 nousumetriä.


8.9.2018: Aamu valkeni aurinkoisena ja lämpimänä. Laittauduimme ja lähdimme pienelle vaellusretkelle honkien huminoita kuuntelemaan.

Reitti kulki pääasiassa metsässä, alle 1700 metrin korkeuksissa on metsää, mutta puiden välistä ja jyrkänteen reunoilta oli välillä hienot maisemat Plansee-järvelle ja aina Zugspitze-vuorelle asti. Tässä muutama pystykuva matkalta.


















Karttaohjelmalla tehty reitti antoi matkaksi 7km 680 nousumetrillä.


Kun taas älykelloni kertoi, että matkaa kertyi 6.45 kilometriä 720 nousumetrillä.


Schönjöchl-niittyhuippu oli 1661 metrin korkeudessa ja kun noustiin järven päästä 977 metrin korkeudelta, niin nousua tuli kahden kilometrin matkalla 684 metriä. Alku tuosta oli aika jyrkkää, mutta loppupuolella reittiä oli vielä jyrkempää.

8.9.2018: Schönjöchl - Plansee



9.9.2018Aamu valkeni jälleen lämpimän aurinkoisena.




Olemme varmasti kymmeniä kertoja ajelleet Oberjochin laskettelukeskuksien ohi, mutta emme koskaan juuri tässä Bergbahnen Hindelang-Oberjoch hissiaseman kohdalla pysähtyneet. Tien toisella puolella oleva Moorhütte on aina talvellakin ihmisiä täynnä pihaa myöten. Nyt pysähdyimme katsomaan ja maistamaan millainen paikka on ja millaista ruokaa täällä tarjoillaan. Oli paikka nytkin lähes täynnä ja livemusiikki soi. Herkullista oli kauriin maksa pottujen kera, aivan suussa sulavan pehmyttä. 


Johan näissä maisemissa kelpasikin istuskella, vaikka päätie menikin edestä.


Soleil  

Ei kommentteja: