sunnuntai 17. tammikuuta 2016

TALVINEN SUNNUNTAIKÄVELY

Metsässä "pumpulipalloja".


Perjantaina 15.1.2016 lumi tuli kotikyläämme, vaikkei sitä ole toivottukaan.
Joulun aikahan täällä oli ollut lämmintä, vuorillakin lähes lumetonta suuressa osassa Alppeja. Lunta oli lomamme loppuvaiheessa vähän satanut, mutta kun kotiin tulimme maa oli sula. Ainoastaan joissakin varjopaikoissa oli lunta vähän näkyvissä.

6.1. kun kotiin tulimme, niin jossakin näimme, että karnevaaliaika on alkanut. Niin oli kotikylässämmekin.


Nauhat, joissa erivärisiä ja kokoisia kangaspaloja, on ripustettu kotikylämme pääkadulle.


Aamupäivä oli epävakaista säätä, välillä satoi ja paistoi. Niin oli koko tämän kävelynkin.


Kun taaksepäin kuvan otti, niin edessäpäin hetken kuluttua aurinko paistoi.



Joku oli hiihtänyt.



Pellolla pyrytti lunta. On hyvä, kun on merkityllä vaellusreitillä, mitä ei aurata, näin pitkät ja paksut kepakot laitettu kaiken varalta. :)


Vaellusreitillä oli useammassa kohdassa tehty metsätöitä. Puihin oli vedetty punaisia viivoja ja ilmeisesti olivat merkkejä, mitkä puut pitää kaataa.


Naapurikylässä aurinko paistoi ja oli lämmintä. Täällähän pitää jalkakäytäviltä talojen kohdalta asukkaiden itse tehdä lumityöt ja huolehtia suolauksesta, niitä ei kunta tee. Täällä oli kolme miestä ahkerana. Ilmeisesti näistä oli kaksi talonmiehiä, kun autossa oli peräkontti auki ja siellä kaikkea siivoukseen liittyvää rompetta. Mekin huolehdimme oman kodin edestä jalkakäytävästä.  Viime talvena Mieheni joutui kaksi kertaa käyttämään lumilapiota lumitöihin, muulloin harjalla ja suolalla sai vähäsen lumen pois. Täällä kun ei maa jäädy, niin vähänen lumi sataessaan sulaa monesti samantien pois. Aurinko paistaa myös niin lämpimästi, että se paistaessa se sulattaa lumen teiltä ja kävelyväyliltä nopeasti. Liukkaita ja loskakelejä on hyvin vähän tai ei joka vuosi ollenkaan.





 Hyvät on kävelymaastot kotiseudun metsissä.


Tässä lähde. Vesi tulee vasemmalta maan sisästä ja valuu tätä kautta alas rinnettä.


Pumpulimetsä.



Lunta sataa ja aurinko paistaa.


Ottaessani tätä kuvaa, Mieheni näkee kauempana polun poikki kävelevän ketun. Aivan asutuksen lähellä. Ja jatkettaessa kävelyä jonkun puun juuresta minut säikäytti lentoon lähtevä koppelo tai joku teeri. Kotipihassa juoksee sitten näädät. Korvessa täällä aivan asutaan. :)


Hyvä on kyläläisillä mäenlasku paikka. Nuoretkin ovat kelkalla menossa mäkeä laskemaan. Alpeillahan laskettelurinteillä on omat reitit joissa lasketaan noilla puukelkoilla. Niin kuin jokainen vastaan tulija, niin myös yhdestä pihassa olevat kanatkin meitä tervehtivät.


Kävely kesti reilut kaksi tuntia. Voi sanoa, että vaelluskausi on aloitettu. Tuli myös testattua uudet ulkoiluhousut, jotka osoittautuivat hyviksi. Lämmintä oli 0-+3 välillä ja kun aurinko paistoi oli urheilukerrastopaita ja t-paita kesäulkoilutakin kanssa liian lämmin.

Ensi viikolle lupaa pakkasta. Kotimittari on nyt alimman lämmön näyttänyt, nollan. Kotimittarin ennätyskylmintä oli toisena talvena -14, toissa talvena -1.5 ja viime talvena -3 astetta. Toivottavasti ei ennätyskylmää tule. Toivottavasti tässä oli talvemme lumisateet ja pyryt.

Soleil

Ei kommentteja: