lauantai 19. marraskuuta 2016

12.11.2016: PORSCHE MUSEUM

On se vaan niin upea! Rakkaani mielestä automakuni on liian kallis.
Myös onnellinen tarina ruosteisesta Porschesta.



Lähdettiin päiväretkelle Stuttgartiin, kun ihan oikeatakin asiaa oli Caravan-kauppaan ja Decathlonin urheilukauppaan. Porsche-museossa olemme käyneet kaksi kertaa aiemmin, mutta ainahan upeita autoja on mukava katsella.

Verrattuna Mersun ja Bemarin museoihin tämä Porschen museo on pieni. Museossa on reilut 80 autoa tämän kulkureitin varrella.


Oikeastaan meillä oli tänne museoon asiaa ja mielessä Porsche 911 Nummer 57. Seurasimme reilu pari vuotta sitten televisiosta ohjelmaa, jossa ihmiset ovat keränneet jos minkälaista tavaraa elämänsä aikana ja velkaantuneet. Jollakin oli jos minkälaista rihkamaa lattiasta kattoon täynnä. Jollakin oli aivan vuokrattuna kaikenmaailman törylle isot tilat. Joko perilliset tai itse velkaantunut, joka ei omia sotkujaan saanut järjestykseen, sai sitten televisioryhmän apuun, joka järjesti tavarat ja töryt pois miehineen ja koneineen. Tavaroista otettiin talteen kaikki mikä voitiin myydä. Monesti ne olivat pelkkää kaatopaikkatavaraa. Pitivät porukalla erilaisia kirpputoreja ja myyjäisiä. Eri alojen harrastajia tilattiin tavaroita katsomaan, josko joku ostaisi jotakin. Aika hyvin rahaa saatiinkin monesti kasaan, että asianomaisen velkataakasta saatiin edes osa maksettua, joskus kokonaankin. Ohjelmassa oli surkeita ihmiskohtaloita siitä miten ihminen voikaan keräillä törkyä jokapaikan täyteen, niin ettei tilaa edes sängylle juuri jää ja vaimokin on talosta lähtenyt.


Porsche juttuun liittyi yksi mukava tarina.

70-vuotias eläkeläinen oli elämänsä aikana kerännyt 19 autoa. Hänellä oli vuokralla kiinteistö, joissa niitä ruosteläjiä säilytti. Hänellä oli tarkoitus ollut autot entisöidä, mutta terveydellisistä syistä ei tuohon pystynyt. Taloudellisen ja terveystilanteen takia joutui luopumaan työkaluistaan ja autoistaan. Televisioryhmä tuli apuun. Tyttären perhe oli hänet siihen ilmoittanut.

Pölyn ja lian seassa oli kaksi todella ruosteista Porschea, joita tulivat sitten kaksi asiantuntijaa Porsche-museosta katsomaan. Autot kiinnostivat kovasti heitä ja erityisesti autoista huonompikuntoinen. Autot kuljetettiin Porsche-museon insinöörien tutkittavaksi. Selvisi, että toinen autoista oli erityisen arvokas. Auto oli Porsche 911(901)-sarjasta numero 57.

Eläkeläisvaarille järjestettiin Porsche-museolla mukava myyntitilaisuus. Hän mm. sai ajaa jollain vähän vastaavalla 911:lla. Kyllä olin onnellinen hänen puolestaan, millainen onni hänellä oli autokeräilyn suhteen. Hänen tapauksessaan autoharrastukseen laitettu raha ei mennyt hukkaan, vaikka hänen keräilyautonsa eivät niin hienoilta näyttäneet. Hän sai pahasti ruostuneesta harvinaisesta Porsche-löydöstä 107 000 euroa ja siitä toisesta, joka oli paljon paremmassa kunnossa, 14 500.

Menimme museoon katsomaan, joko auto on siellä esillä, mutta ei vielä ollut. Nyt jälkeenpäin netistä katsottuna entisöintityö on vielä kesken. Hintaa sille tulee noin 250 tuhatta euroa. Katseltavaa museossa silti oli.   


Tämä oli kyllä ehdoton suosikkini.



Vietin auton ympärillä kierrellen ja kuvaillen aikaa. Haitolla olivat venäjänkieltä puhuvat nuoret miehet, jotka eivät ymmärtäneet sitä, että ei sitä tarvitse nokka kiinni autossa olla, kun joku haluaisi kuvata autoa eikä heitä.




Odotellen ja katsellen muutaman kuvan sain otettua.


Mieheni mielestä tykästyin liian kalliiseen autoon.


Kuvia tässä museosta ja muistakin autoista.

12.11.2016: PORSCHE MUSEUM



Soleil

Ei kommentteja: