tiistai 29. marraskuuta 2016

25-27.11.2016: BODENSEELLÄ

Palmuja ja Joulumarkkinoita.


Meidän ehdoton suosikkikaupunki Bodenseen rannalla on vajaan kuuden tuhannen asukkaan Meersburg. Olen monena vuotena haaveillut kaupungissa käyvämme Joulumarkkinoilla, mutta aina kun olen katsonut milloin markkinat ovat, niin ne ovat jo menneet, kun ovat vain pari päivän pituiset. Nyt olimme jo hyvissä ajoin liikkeellä tämän asian kanssa, eivätkä markkinat ohi vilahtaneet.

Niin pakkasimme romppeet mökkiautoon viikonlopun reissua varten ja hyppäsimme kyytiin. Kurvailimme kaupungin kupeeseen stellplatzille yöpymään kahdeksi yöksi.

Meersburgista voi autolautalla kulkea Bodenseen yli Konstanziin. Täältä myös kulkevat pienet matkustajalaivat ihanalle kukkasaarelle, Insel Mainaulle. Meillä olikin saaressa aikomus käydä uudemman kerran viime keväällä kevätkukinnan aikaan, mutta se jäi suuressa surussamme.

Mikä sitten tekeekään tästä meille niin mieluisan paikan käydä? Täällä on kauniita puuristikkotaloja, mutta niitähän on täällä vähän joka kylässä. Aivan rakkaassa kotikylässämmekin ja melkein aivan naapurissakin. 


Rantakatu Seepromenade. Tätä on aina niin mukava kävellä. Järvi siinä vieressä ja yleensä ranta on täynnä iloista elämää. Nyt oli hiljaista. Ravintolatkin vasta availivat oviaan.

Järvellä oli paljon purjeveneitä. Lintubongauksia mm. silkkiuikkuja, merimetsoja ja tukkasotkia.

Näkymät ovat laiturilta järvelle aivan Sveitsiin ja Itävaltaan asti sekä rantaa pitkin kumpaankin suuntaan, lisäksi ylös viiniviljelysten yli kaupungille ja siellä olevalle kahdelle linnalle. Jotenkin tämä kaupunki on niin mukava sijainniltaan.

Nyt pilvisestä säästä huolimatta oli lämmintä vajaat kymmenen astetta. Harmiksemme järvi oli sumussa emmekä Alppeja saaneet ihastella rannalla istuskellessamme.


Rannasta seuraava katu on Unterstadtstraße, jonka varrella on kauppoja, ravintoloita ja hotelleja. Kauniita saksalaisia rakennuksia on aina mukava katsella.


Rannasta voi kävelyreittiä pitkin nousta joko viiniviljelysten kupeesta uudelle linnalle (Neues Schloss) tai puiston läpi Burg Meersburgille. Viehättäviä molemmat reitit. Me noustiin tällä kertaa Burg Meersburgille.


Burg Meersburg on Saksan vanhin asutettu linna, jota on alettu rakentamaan jo 630-luvulla.


Vaikka olemme monet kerrat kaupungissa käyneet, niin tämä linna meillä on jäänyt käymättä. Nyt korjasimme tämän puutteen pois. Linnassa sai itsekseen kierrellä ja katsella. Kuvia otin paljon, mutta tässä vain niistä muutama.


Useissa huoneissa tuoksui hyvin voimakas homeen haju, vanha kun on, mutta linnan vanhassa keittiössä tuoksui terva. Keskellä olevan kuvan liedestä terva tuoksui voimakkaimmin. Mukava tutustumiskohdehan tämä oli ja linnan sillalta ja pihoilta hyvät näkymät kaupunkiin ja järvelle.


Neues Schlossin -museo ja taidegalleriat jätimme vieläkin käymättä. On hyvä syy tulla uudestaan. Tässä muutama kuva vielä kaupungilta.


Tämä vaan on jotenkin, niin mukavan söpö rauhallinen pikkukaupunki rinteessä järven rannalla.


Höllgasselta ja Vorburggasselta sitten löytyivät pienet Joulumarkkinat.


Maistelimme Currywurstia sämpylällä ja Crepes-letut. Lapset soittivat mukavia joulusävelmiä, pojat puhallinsoittimilla ja tytöt huiluilla. Pukkikin nähtiin ja sehän toi lisää joulutunnelmaa. :) 

Nämä Joulumarkkinat ihanassa Meersburgissa olivat kyllä pienoinen pettymys. Eli toisen kerran ei kannata Meersburgiin mennä Joulumarkkinoiden takia, muuten kyllä kannattaa. Mieheni laski, että 16 kojua olisi vain ollut. Joulutilpehööritarjonta oli varsin pientä, mitkä oli kyllä hyvin äkkiä katseltu ja moneen kertaan markkinat läpi kävelty.

Koti ja mökkiauto olivat jo jouluisina ja nämä ensimmäiset tämän joulunajan joulumarkkinat lisäsivät kyllä jouluista tunnelmaa, vaikka pienet olivatkin.

Soleil

Ps. Sunnuntain joulumarkkinat olivat jo suuremmat ja jouluisammat. 

Ei kommentteja: