Pienessä linnakaupungissa sekä ainutlaatuisissa vuorimaisemissa.
2.11.2018: Niin meidän oli jätettävä mukava Elbejoen rantapaikkatontti ja Königsteinin kylä. Olimme jo vähän edellispäivinä selvitelleet, että saako alumiinisen kaasupullon vaihdettua täyteen alumiinipulloon näillä kulmilla. Leirintäalueen respassakin luulivat, että onnistuu vain Pirnassa, niin ajelimme Pirnaan rautakauppaan ja siellä vaihto onnistui. Lisäksi tankattiin mökkiauton tankki täyteen dieseliä ja käytiin ruokakaupassa.
Jonka jälkeen ajelimme uuteen tutustumiskohteeseen. Reilun kolmentuhannen asukkaan linnakaupunkiin Hohnsteiniin. Päätiekään ei kylässä ollut yhdeltä kohtaa kuin linja-auton levyinen.
Yöt olivat kylmentyneet viiden kuuden asteen lämpöisiksi ja olivat pimenevien iltojen kanssa saaneet kauniin ja värikkään ruskaloiston aikaiseksi. Tuuli oli jo pudotellut runsaasti lehtiä maahankin. Kuinka kirkasta olisikaan ollut jos aurinko olisi paistanut.
Teimme kaupungilla ja linnassa kävelyretken. Linnalla oli eläkeläisten bileet meneillään tai sitten vain lomalaisten. Kuului olevan live-laulajakin paikan päällä. Linnan kahvilan kahvi ei ollut hyvää. Oli niin laimeata, että maistui vain vedelle ja maidolle. Aikaisemmin näillä seuduilla eikä myöhemminkään tuollaista vesilitkua saatu.
Maalaiskaupunki ja linna olivat kauniilla paikalla 140 metriä Polenz-laakson yläpuolella. Rotkomainen laakso kiinnosti polkuineen, mutta jäi tällä kertaa tutkimatta. Kaunis oli kylä.
2.11.2018: Hohnstein & Burg Hohnstein
Ajelimme ruskaiseen metsään turistinähtävyys Basteinin parkkipaikalle yöksi, Basteistraßelle. Tupsukorva-Tytöt olivat innoissaan kun leirintäaluepäivien jälkeen näkivät enemmän ihmisiä ja autoja. Päivälle tuli ajokilometrejä vajaat viisikymmentä kilometriä.
3.11.2018: Yö oli hiljainen. Parkkipaikalla yöpyi myös englantilainen karavaanari. Joku pakettiautokin saattoi olla retkiauto.
Saksin Sveitsin (Sächsische Schweiz - Saxon Switzerland) kansallispuiston suosituin turistikohde on Bastein hiekkakivimuodostelmat. Nämä jyrkät kalliot ovat muodostuneet yli miljoona vuotta sitten veden eroosiosta. Saksin Sveitsin alueella on yli tuhat vuorenhuippua, hiekkakivitornia. Täällä Basteissa vuorenhuippuja on reilusti eniten. Kalliomuodostelmat nousevat Elbe-joesta 195 metrin korkeuteen. Königsteinin linna-alueella oltiin 250 metrin korkeudella.
1200-luvulla on rakennettu hiekkakivitornien päälle keskiaikainen linna. Linna oli olemassa aina vuoteen 1469 asti. 1824 rakenettiin puusilta. Nykyinen hiekkakivestä rakennettu Bastei-silta, Basteibrücke, on rakennettu 1851. Sillasta en laittanut yhtään kuvaa tähän juttuun, mutta kuvatarinasta niitä löytyy ja monelta eri kulmalta. Matkailukohde Bastei on ollut yli 200 vuotta.
Saksin Sveitsin kansallispuistosta oli esittelytaulut kymmenellä eri kielellä, mutta ei suomella. Sisäänpääsymaksua ei ole koko puiston alueella ei edes täällä Basteissa. Ainoastaan vanhanlinnan alueen tiluksille on kahden euron maksu. Nyt kun alueella oli remonttitöitä, niin pääsi puoleen hintaan.
Suuri toiveeni oli tietysti ollut sään suhteen, että aurinko olisi paistanut ja taivas olisi ollut sininen, mutta ei tämä töhnäsääkään tunnelmaa pilannut. Usvaisuus vähän hälvenikin päivän aikana.
Nämä kaksi kuvaa Elbelle ovat hotellin takaa näköalapaikan vierestä. Kuvassa näkyvä näköalatasanne Elben päällä oli suljettuna. Olikohan vaara, että se sortuu? Minua viehättävät puun alta otetut kuvat. Niissä on aina jotain salaperäisyyttä. Näissä kuvissa vielä usvaisuutta ja väriä.
Näitä kuluneita portaita en olisi kovin mielelään lähtenyt nousemaan, jos ne olisi ollut kulkureitin varrella.
Kapea Amselsee-järvi.
Amselfallin romanttinen vesiputous. Täällä oli myös pieni luontokeskus Amselfallbaude-majatalon yhteydessä.
Järveltä noustiin taas muutama porrasaskelma halki kapeiden kallioiden.
Meidän eväitten syöntipaikassa tuolla ympyrän keskellä ei ollut turistitungosta. Vain kolme muuta pariskuntaa. Suurin osa ihmisistä käy hotellin takana, sillalla ja vanhalla linna-alueella luullen, että sieltä on kauneimmat näköalat. Mielestäni parhaat näkymät oli juuri tuolta meidän eväitten syöntipaikalta, josta näkyi mukavasti tämän erikoislaatuisen maiseman kanssa alhaalla myös vasemmalla Elbe-joki.
Meillä oli vielä palattava paluumatkalla hotellialueelle, kun yksi näköalapaikka jäi alkumatkasta epähuomiossa käymättä. Ihmisiä oli iltapäivästä tungokseen asti, aivan tien täydeltä, kun parkkipaikalle palasimme. Linja-autojakin puolikymmentä. Kuinka täällä on tungos elokuussa ja alkukesän pitkinä viikonloppuina, kun puisto houkuttelee vuosittain yli kaksi miljoonaa kävijää.
3.11.2018: Bastei
Tälle Bastei-vaellusretkelle tuli mittaa 7.2 kilometriä 395 nousumetrillä.
Hienoa oli päivä näissä maisemissa. Matkamme jatkuu,..
Soleil
Ps. Reissulla laitoin tänne blogiin muutamia hämäriä kuva-aiheita, joista ei selviä missä olimme aikamme viettäneet.
- RAJALLA
- RUSKA
- VARJOKUVIA
- PENKKEJÄ
- KUKKIA
- PORTAITA
- PUITA
- TUPSUKORVAT
Reissun juttuosat:
26.10-11.11.2018 Ruskaretki: 1.Osa, Sateessa alkumatka
26.10-11.11.2018 Ruskaretki: 2.Osa, Upeita kohteita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti