torstai 15. lokakuuta 2020

1-13.9.2020 Metsäretki, 4.Osa: Kiireettömiä päiviä Mustassametsässä

Vaellusretki turvelammelle, yö yli kilometrin korkeudella sekä hieno kanjonikierros.

5.9.2020: Heräsimme aurinkoiseen aamuun Todtnaun Wohnmobilstellplatzilla. Monta kohdetta oli mielessä. Olimme jo päättäneet, ettemme koko Mustanmetsän aluetta kierrä tällä reissulla läpi, vaan keskitymme enemmän vain eteläiseen Mustaanmetsään, Südschwarzwaldin alueeseen. Tämän metsäretken aikana ei kerkiä kuitenkaan kaikkea kokemaan ja näkemään, niin kierretään osa alueen nähtävyyskohteista. Samalla tehdään tulevia vuosia varten pieni kartoitus siitä mitä missäkin on ja mihin alueeseen myöhemmin haluamme paremmin tutustua. Sääkin vaikutti meidän kohdesuunnitelmiin.

Kuvasta klikkaamalla kuva näkyy suurempana näytöllä.

Vuorihullulle nämä Mustanmetsän vuoret eivät tunnu oikeilta vuorilta, kun ne kallioiset vuoret täältä puuttuvat, mutta hienolta täällä näytti silti. Olin jopa yllättynyt näistä mutkateistä. Kurvailu ja ylemmäs nouseminen saa aina  vuorihullun mielen iloiseksi.

Niin kurvittelimme mökkiautolla ja nousimme reilusta kolmestasadasta metristä vajaa 11 kilometriä ja reilut 700 nousumetriä.


Olimme Sirnitzpassolla 1079 metrin korkeudella parkkipaikalla mukavissa Kleines Wiesental -näkymissäWanderparkplatz Kreuzweg. Tähän jäimme myös seuraavaksi yöksi nukkumaan.


Tässä ajoreitti.


Isolta parkkipaikalta lähti ulkoilureittejä joka suuntaan. Vieressä oli myös makkaranpaistopaikka.

Halusimme nähdä keskellä tummien kuusimetsien pienen idyllisen järven - lammen, joka on suosittu retkikohde. Järvi on 915 metrin korkeudessa. Pituutta järvellä on 325 metriä, leveyttä 200 metriä ja syvyyttä syvimmillään 7 metriä. Järven pinta-ala on 3,1 hehtaaria. Järven toisen puolen rannan peittää kelluva turvesaari. Toisella puolella taas on puunrungoilla rajattu uimapaikka.


Lähdimme pienelle vaellusretkelle Nonnenmattweiher-järvelle. Emme tallustelleet suorinta tietä järvelle, vaan nousimme metsän halki näköalapaikalle järveä katselemaan.


Nousu ja pieni lasku näköalapaikalle oli oikein mukava, kun oli vähän matkaa kapeaa ja jyrkkää polkua. Ei ole kuvan polku.


 Istuskelimme useammassa paikassa penkillä ja kivellä lammen ympärillä. Järven vesi oli turpeen tummaksi värjäämää.


Lähellä järveä oli viehättävä hirsimökki, Fischerhütte, jossa olisi saanut Schwarzwaldin erikoisuuksia. Mainostivat purotaimenta päivän ruokana, mutta sen herkunkin jätimme tänä korona-aikana väliin.

5.9.2020: Nonnenmattweiher Kleines Wiesental



Tässä älykellon tekemä reitti.


Olimme jälleen saaneet nähdä ja kokea hienoa Mustanmetsän luontoa. Ilmakin oli ollut ihanan lämpöinen. Järvikierroksen jälkeen katselimme maisemia aidan vierustalta. Mukavasti näkyi vasemmalla oleva Belchen-vuori, jonka ajattelimme seuraavana päivänä valloittaa.

Emme saaneet pimeän tultua tähtitaivasta katsella, kun taivas täyttyi pilvistä. Parkkipaikalla yöpyi meidän lisäksi toistakymmentä muuta autokuntaa.


6.9.2020: Aamulla passomaisemat olivat aivan sumussa. Ennen matkan jatkumista oli maisema vähän selkiytynyt, mutta vuoren valloituksen sai tältä päivältä unohtaa.


Pilvisenä päivänä oli hyvä mennä alemmas ja rotkoon. Ajelimme tuttujen maisemien halki uuteen tutustumiskohteeseen.
 

Tässä ajareitti yhteen Schwarzwaldin kuuluisimmista ja kauneimmista rotkoista, Ravennaschlucht.


Parkkipaikan vieressä kohisi Rotbach. Lähdimme katselemaan. Jopa tienvarrella Ravennan rotkoon on nähtävää. Oli vanha sahan, myllyn ja köysitehtaan pihapiiri sekä vanha historiallinen silta.


Rotkon alussa on lisäksi historiallinen pihapiiri, jossa on mm. vanha tullirakennus, vanha kartano, kappeli, mylly, käkikellokauppa, lasinpuhalluspaja, museo sekä kauppoja, ruokapaikkoja ja hotelli. Jokivarressa oli lisäksi kaksi eri myllyä.

Ravennan rotko on Höllentalin kapea sivulaakso, jonka läpi virtaa Ravenna-joki. 


Rotkon ylittää 224 metriä pitkä ja 36 metriä korkea Ravennan silta,  Ravennabrücke.


Kuljimme vajaan kahden kilometrin matkan tätä villiä ja vapaata Ravenna-jokivartta pitkin. Matkalla oli romanttisia siltoja ja portaikkoja. Matkalla oli monia kauniita vesiputouksia, joista korkein on 16 metrinen, Großer Ravenna-Fall.
 

Kiersimme harjun ja mukavan jyrkän metsäpolun kautta takaisin. Olimme ajatelleet paluumatkalla laittaa maskit naamalle ja käydä ostamassa kaupoista jotakin paikallista, mutta juuri varttituntia aiemmin olivat kaupat menneet kiinni.

Istuimme pihalle odottamaan käkikellotalon esitystä, jonka jälkeen matkamme jatkui.



6.9.2020: Ravennaschlucht




Tässä hieno Ravennan rotkon reitti.


Ajelimme Hinterzarten-kylän kupeeseen parkkipaikalle yöksi. Hintaa 24 tunnin parkkeerauksella oli kuusi euroa.


Tässä lyhyt ajoreitti.


Hienoja kiireettömiä luontopäiviä olivat nämä.

Metsäretki jatkuu,..

©Soleil

Aikaisemmat tämän reissun jutut:

1-13.9.2020 Metsäretki, 1.Osa: Terveiset

Metsänpeikot ovat palanneet retkeltään kotiin "suuresta ja synkästä" Mustanmetsän retkeltään mukanaan monta koettua kokemusta ja näkymää rikkaampana.


1-13.9.2020 Metsäretki, 2.Osa: Schwarzwaldin Grand Canyonilla

Wutachschluchtin kanjonilla kompuroimassa. Villin Wutach-joen jokilaaksossa ja sen sivukanjonin Lotenbachklammin vesiputouksilla sekä ikimetsien maisemissa.


- 1-13.9.2020 Metsäretki, 3.Osa: Ihastuttavia vesiputouksia ja panoraamamaisemia

Maailma on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan, sanoi Muumipappa.


Ei kommentteja: