keskiviikko 13. marraskuuta 2013

MUSIIKKI MUISTELOITA

Muistikirja aina kerron sinulle upeista maisemista ja niistä vuorista, kuinka nautin niistä mutta on niitä muitakin asioita paljon, mistä nautin ja tykkään tai olen saanut nyt uudessa kotimaassani aivan uuden ulottuvuuden ja näkemyksen asiaan.

Yksi asia on musiikki, makuni siitä ja elämykseni musiikista on laajentunut valtavasti. Minulla on varmasti yli kymmenen suurta saksalaista ja itävaltalaista suosikkiesiintyjää, on laulajia, viulistia ja huilistia. Rakastan jopa saksalaista ja itävaltalaista kansanmusiikkia. Suuri rikkaus on katsella ja kuunnella perjantai- ja lauantai-illan viihdeohjelmia. Ohjelmien ilo ja positiivisuus on niin tarttuvaa, kaikki ovat mukana ja kaikki mukaan otetaan. Esitykset ovat korkeatasoisia ja monesti niissä on vierailevia tähtiä ulkomailta asti. Lapsiakin on monesti mukana, lämpimällä ja kauniilla tavalla. En lakkaa ihmettelemästä sitä miten upeasti esiintymislava on teemojen mukaan monesti koristeltu. On metsät ja purot tehty yms. Voi, miten odotankaan niitä Jouluohjelmia taas ja vaikkapa Joululeipomoa ja tätä laulua, niin mukava uusi Joululaulu minulle.

Muistikirjani, haluan sinulle kertoa, mikä saksalainen kappale radiosta oli se mihin ensimmäisenä täällä tykästyin. Tämä tuntui soivan jatkuvasti. Tässä kappale yhteisesityksenä suuren suosikkilaulajani omasta showstaan, jossa he tämän yhdessä esittävät. Myös tämän nais-laulajan kappaleet tulivat heti minulle hyvin tutuiksi radiosta ja tv:stä. Hän on upea ja monipuolinen taiteilija, suuri persoona ja tähti täällä. Tähän hänen kappaleensa, ensimmäisenä tykästyin. Tämä on hänen aika vanha kappaleensa.

Yksi kappale joka jäi soimaan päähäni myös ja soi myös jatkuvasti alkuaikoina täällä radiossa. On myös yhtenä vuonna ollut Saksan suosituin soitettu kappale radiossa, on tämä. En tiennyt edes sen olevan suomalaisen yhtyeen kappaleen, enkä minä tietämätön tiennyt tästä yhtyeestäkään mitään. Suomessahan tämä yhtye ei ole kovin suosittu, täällä Saksassa yhtye on taas hyvin suosittu. Laulaja on tuomarina tällä hetkellä tv:stä tulevassa, The Voice of Germany - ohjelmassa. Mukavasti puhuu Saksaa ja Englantia siinä sekaisin, mukavasti suomalaisittain.

Tämä ei ole suosikki musiikkiani ollenkaan. Nämä Herrat esitti tätä biisiään, alku aikoinamme joka ohjelmassa, niin ainakin tuntui. Kuitenkin tästä tykättiin niin paljon, että jos tämä alkoi soida, oli pakko rynnätä tv:n eteen tai radiota laittaa isommalle. Saksan Matti ja Teppo? :)


Aina nämä kappaleet kuuluessa, tulee mieleen alku ajat uudessa kotimassa - tyytyväisyyttä ja suurta iloa. Onhan tuossa Saksan Matin ja Tepon laulussa niin mukavat sanatkin.
Voi uusi kotimaani, kuinka paljon oletkaan antanut minulle uusia elämyksiä ja kokemuksia! Kiitos! 

Soleil  

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ajatella mikä rikkaus! Kaksi erilaista kulttuuria! Ja musiikkin todella on meille niin elintärkeää suorastaan ;)
-Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

Soleil kirjoitti...

Kiitos Helena ja mukava kun kirjoittelet! :)
Tässä sinulle paljastan yhden itävaltalaisen suosikkilaulajan. Myös tämä esitys eri versioina näkyi alkuaikoinamme paljon tv:ssä ja tähän minäkin tykästyin, tämmöistä mukavaa rokkaavaa kansanmusiikkia. Minuun ainakin tuo ohjelman ilo ja riemu tarttuu.
http://www.youtube.com/watch?v=bjBwQnOy1Rs
Tässä mukavia kantrimusiikin sikermiä, kahden suosikkini esittämänä. Nauti, toivottavasti pidät?
http://www.youtube.com/watch?v=Mnag_b4n8Hg
-Soleil-