torstai 4. syyskuuta 2014

SAKSALAISIAKO KARAVAANAREITA?

Taas on yksi mukava lisäaskel otettu uutta kotimaatamme kohti. 


Olemme vuodesta 1987 asti automatkailleet. Henkilöautolla kuljettiin ensin, iso kahden huoneen teltta mukana ja suksiboksi täynnä tavaraa. Tuolloin myös joskus olimme mökeissä ja motelleissa yötä ympäri Eurooppaa. Aina se oli hauskaa ja kuukausi kului aivan liian nopeasti ja Suomeen oli loman jälkeen kurjaa palata.


Sitten rupesimme ajattelemaan, kuinka mahtavaa olisi laittaa asuntoauto. Kaikki tarpeellinen kulkisi mukana, wc:kin ja oma peti. Ajattelimme myös kuinka meidän perheen harrastukset ja vapaa-aika olisi sovittaa paljon paremmin. Niin sitten hankimme keväällä 2000 ensimmäisen asuntoautomme. Asia tuntui hyvin mukavalta. Asunto-auto antoi moneen tilanteeseen, siihen arkeenkin, suurta vapautta ja mahdollisti asioiden tekemisen helpommin. Vaikka joku lapsosistamme totesi kesäkuussa 2000 ensimmäisellä asuntoautomatkallamme etelä-Euroopassa, että henkilöautolla reissaaminen olisi mukavampaa, kun joskus saa mennä motellissa valmiiseen aamiaispöytään.


Tuolloin 2000 minä liityin Suomen karavaanareihin. Tämä liittyminen ei meinannut mitään kummempaa meille, että haluaisimme hakeutua tuohon ryhmään. Kerran olemme vain yöpyneet jäsenalueella. Jäsenyys kyllä toi tiettyjä etuja, jostain sai jostakin pieniä alennuksia.

Meille karavaanarius on aina merkinnyt omaa vapautta kulkea, oma pieni vapaa-ajankoti on mukana. Nykyisessä elämäntilanteessa, kun karvaisia perheenjäseniä on, antaa mahdollisuuden matkailla ja tehdä paljon sitä mitä haluamme ja rakastamme. Ilman asuntoautoa olisimme kodissamme vankeina.


Tämä Suomen karavaanareihin kuuluminen ja 15. vuosi jää viimeiseksi, jo keväällä maksoin laskun myöhässä, kun ajatus jäsenyyden lopettamisesta oli niin vahvana. Miksi kuuluisin, kun emme etujakaan voi käyttää. Eikä täällä keski-Euroopassa tuota jäsenkorttia ole noteerattu millään tavalla.

 

Tuli luonnollinen hetki siirtyä saksalaiseen järjestöön. Meidän ADACilta tilattu kolme vuotta voimassa ollut kansainvälinen leirintäkortin voimassa oloaika loppui, eikä sitä voinut heidän kauttaan enää uusia vaan ainoastaan saksalaisen karavaanarijärjestön. Tietysti se olisi onnistunut suomalaisenkin järjestön kautta.

En edes muista miksi aikanaan minä liityin suomalaiseen järjestöön, ettei se ollut mieheni.
Nyt saksalaiseen saattoi liittyä kumpikin ja samaan hintaan.


Taas saimme ihmetellä tätä saksalaista tehokuutta, miten täällä asiat hoidetaan sujuvasti ja nopeasti. Netissä täytimme jäsenhakemuksen sekä kansainvälisen leirintäkortin hakemuksen. Posti toin kahden vuorokauden päästä kortit ja läjän papereita kotiin. Miten näin nopea toiminta voi olla mahdollista? Jäsenkortissa kummankin nimet. Lehti tulee kerran kuussa. Suomalainen jäsennumero on ollut 91tuhatta ja jotakin, nyt saksalainen numero yli kolme miljoonaa.


Nyt me sitten olemme ulkosuomalaisia saksalaisia karavaanareita. :) 
Mieheni on iloinnut asiasta, että hän on nyt viidentoista vuoden jälkeen vasta karavaanari. ;)

Olemme omia polkujamme kulkevia matkailijoita. Mökkiauto mahdollistaa elämäntapamme.

5.2.2011 vietimme toista viikonloppua uudessa kotimaassa ja
 lähdimme katsomaan miltä lumiset Alpit näyttävät. 
Ilma oli lämmin lähes 20 lämmintä ja 
lumi suli lämpimässä auringon paisteessa. 
Tämä lumosi ja vei sydämemme Alpeille. 


Soleil


2 kommenttia:

Nomadish kirjoitti...

Tervehdys (saksalaisille) karavaanareille! Olen ollut itsekin jäsen vuodesta 2008 alkaen ja nyt jäänee viimeiseksi jäsenvuodeksi juuri näiden (pienenevien) etujen vuoksi. Asun asuntoautossani läpi vuoden ja Suomessa olen käynyt viimeisen viiden vuoden aikana kerran kesässä. Alennus on aiemmin ollut mukava auton hinnasta Finnlinesilla, nyt se jää vain 10% koko matkan hinnasta (koiran osuudesta 96 e ei saa mitään). Ja siis näitä muita etujahan ei ole meille, jotka olemme muualla kuin Suomessa tien päällä. Onnittelut saksalaisesta jäsenyydestä :) ja hyviä matkoja tien päälle!

Soleil kirjoitti...


Kiitos paljon! Tuntui mukavalle kuulla, tervehdys saksalaisille karavaanareille. :)
Niin, tuo alennus laivoilla on ollut ihan hyvä asia. Kyllä meille paljon reissaaville ja blogia kirjoittaville karavaanareille saisivat Suomen karavaanarit antaa ilmaisen jäsenyyden. Kyllähän me Suomeen päin annamme paljon matkakohdevinkkejä. :) :)
Harmittaa, kun emme ole jo aiemmin liittyneet saksalaisiin karvaanareihin. Kortti näyttää olevan hyvä kortti, kun saa alennusta jopa täällä Italiassa. :)
Upealla matkalla olet tai oikeastaan mukavaa elämää elät Koirasi kanssa, hienoa! Toivotan teille uusia ja upeita elämyksiä matkallanne! Tiedä vaikka joskus törmäämme tien päällä. :)