maanantai 9. maaliskuuta 2015

NIIN KAUNIS MAAILMA ON YMPÄRILLÄMME

PIENI VUORIKIERROS, kauniita ja mukavia muistoja.

Viikonloppuna karavaanarit kokivat ja elivät yhden elämyksen elämässään vasta toisen kerran ja siitä tulee juttua myöhemmin. Meille on tullut ihana kevät ja kukkaset on alkanut kukkimaan. Mittari näytti eilen varjossa auringon puolella 18 ja varjon puolella 13.


Päivän ja viikon haluan aloittaa katselemalla näitä kauniita Dolomiitti-vuoriston kuvia. Erityisesti tätä valokuvaelokuvaa, Pieni vuorikierros, kun ajelemme busseilla ja hisseillä sekä kävelemme päivän. Tämä on yksi suosikkini.  Vietimme tässä ihanassa Campitello di Fassa - kylässä tämän reissun viimeistä päivää ja katselimme upeita Dolomiitteja tältä kulmalta, päivän aikana kylläkin useammalta eri suunnalta. Taas halusi imeä itseensä kaikki auringon säteet ja kauniit vuorimaisemanäkymät, ne muistot, joita voi myöhemmin muistella ja niistä saada paljon positiivista energiaa arjen hetkiin. Joka kerta, kun tämän katson niin aivan herkistyn. Viulun vingutus aivan repii sydämestä asti lisää mukavia ajatuksia. Kauniit vuoret ja alppiniityt, niin kaunis maailma on ympärillämme. Jokaisen ihmisen pitäisi pysähtyä, ainakin hetkeksi, aistimaan ja ihastelemaan. :)



Soleil  :)

9 kommenttia:

Irmelin kirjoitti...

Ihania maisemia!! Lähtöpäivä lähenee!! Mukavaa kevättä teille sinne, talvi ja lumet on voitettu! :)

Soleil kirjoitti...

Ihanaa, kun lähtöpäiväsi lähenee, minne sitten menetkin!! :) :) Loma ja reissut ovat elämän parhautta. :)
Kiitos ja mukavaa kevättä sinnekin sekä reissun suunnitteluja!
Meidän talvihan oli ennätys pitkä, kun lumi pysyi kuukauden verran massa. Yöllä kävi 0-5 astetta pakkasen puolella, mutta lumi ei sulanut, kun aurinko pysytteli pilven takana. Jotenkin tuntuu, että kevät on nyt myöhässä. Olemme kokeneet pääsiäisen, että oli jo täysi kesä ja toisen kun räntää satoi. Saa nähdä tehdäänkö tänä kesänä vapun aikoihin ensimäistä heinäsatoa. Äkkiä kesää tulee jos lämmintä pitää. Tänään taitaa tulla lämpimin päivä ja aurinko paistaa. :)

Nomadish kirjoitti...

Ooohhhhh così bella !!!!!! Ja upea kappale!

Soleil kirjoitti...

Kiva kun tykkäsit kappaleestakin. Oi, Dolomiitit ovat niin lumoavan kauniit! :)

Irmelin kirjoitti...

Zell am Seehen suuntaan tänä vuonna! :)
Mitäs mieltä olette, kannattaisiko pitemmille lomille ajaa oma auto sinne vai onko julkinen liikenne kattava/edullinen Saksassa tai Itävallassa?

Soleil kirjoitti...

Tuo on hienoa seutua ja koko ajan meidänkin mielessä, mutta emme ole vielä kerinneet tuonne. Tammikuussa 2012 Bischofshofenin mäkiviikon kilpailusta oli aikomus mennä tuonne päin, mutta se reissu muutettiin, kun lunta tuli koko Itävallassa ja erityisesti vuorilla metrejä parissa päivässä.

Nyt on kiire, vastaan tuohon kysymykseen ensi viikolla paremmalla ajalla. :)

Soleil kirjoitti...

Automatkailua vuodesta 1987 harrastaneena, ajattelen sen auton antavan lomalle enemmän vapautta ja mahdollisuuksia. Omaan autoon saa mukaan kotoa myös kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta. Omalla autolla tullen tänne etelään näkee ja kokee paljon enemmän, mutta matkaan menee aikaa sitten enemmän kuin lentäen tullen. Yksi vaihto on tietysti vuokrata auto paikan päältä.

Hintatasosta sanoisin, että Saksassa on halvempaa kuin Itävallassa. Kuitenkin Itävallassa on halvempaa kuin Suomessa.

Olen aika vähän käyttänyt julkista liikennettä täällä, mutta paljon kehuja kuulut, muutamia kertoja olen lähijunalla ja bussilla vain kulkenut. Linja-autolla on kuljettu monessa maassa leirintäalueelta kaupunkiin tai nähtävyyspaikkaan.

Deutsche Bahnan sivut ovat tässä ja tuolta löytyy monenlaisia lippuja juniin ja jopa busseihin.

http://www.bahn.de/p_en/view/index.shtml

Esim. Länder-Tickets/päivälippu Baijeri-osavaltiossa maksaa kakkosluokassa vain yhdelle 23 euroa ja kahdelle 28 euroa. Eli on käytettävänä lähes kaikki osavaltion paikallisjunat, bussit, metrot ja raitsikat. Pikajunat eivät kuulu tähän lippuun. Joku sanoi, että tällä lipulla pääsee myös Itävallan puolelle Salzburgiin, mutta tuota tietoa en kyllä sivuilta löytänyt.

http://www.bahn.de/p_en/view/offers/national/regional/laender-tickets/bavaria-ticket.shtml

Koko Saksan alueen päivälippu maksaa junaan 44 euroa. Minusta Saksassa on hyvin kattava junaverkosto. Ihmiset käyttävät junia täällä paljon, niin kuin työmatka kulkemisessa kimppakyytejä. Meiltäkin päin pääsee junalla moneen suuntaan. Olemmekin puhuneet, että lähtisimme kokeilemaan päivää junassa ja muissa julkisissa kulkuneuvoissa, mutta sinä pieni pulma, kun mahdollisuuksia on niin paljon minne menee. Ei ole niin kuin Suomessa etelästä pohjoiseen vain kaksi reittiä junalla.

Deutsche Bahnalla pääsee myös muihin maihin.

http://www.bahn.de/p_en/view/offers/international/europaspezial/europa-spezial.shtml?dbkanal_007=L01_S02_D002_KIN0001_at3-esp_LZ001

Itävallan - Österreichische Bundesbahnen.

http://www.oebb.at/en/index.jsp

Hyvin usein saamme leirintäalueelta ilmoittautumisen yhteydessä kortin Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä ja pohjois-Italiassa. Kortilla saa kulkea paikallisissa busseissa ilman sekä lisäksi saa pieniä alennuksia nähtävyyspaikkoihin, ravintiloihin ja kylpylöihin yms. Olen ymmärtänyt, että majatalot ja hotellitkin antavat näitä kortteja. Zell am See-Kaprun Card 2015, näytti olevan, mutta ei kertonut noista bussi matkoista ovatko ilmaisia.

Eli oma auto on aina oma, vuokra-autollakin pääsee hyvin kulkemaan, mutta hyvät ja kattavat ovat Saksassa ja Itävallassa julkisen liikenteen kulkumahdollisuudet. :)

Irmelin kirjoitti...

Moi!
kiitoksia kattavasta vastauksesta kyselyyn, olit nähnyt paljon vaivaa!
Pistän harkintaan tuon oman auton tuomisen ainakin jollekin reissulle.
Olin näet mainoksen uhri, "Autoillen laivalla Saksaan"...ja mainoksessa siintää tietysti Alpit taka-alalla!
:)

Soleil kirjoitti...

Ole hyvä vain. :)
Mukavia reissusuunnitteluja sinne vaan!