torstai 6. elokuuta 2015

MITÄHÄN NAAPURISSA PUUHAILLAAN?

Porukalla täällä verhojen raosta kyylätään näitä uusia naapureita. :)

Aikaisempaa juttua näistä naapureista löytyy täältä.


Niin mainioita naapureita, kyyhkyläisiä, nämä ovat kyllä. Eikä kuhertelevainen herrasväki antaudu yhteiskuvaan. Seuraavalla kerralla otan kuvan ikkunan läpi. Jotakin naapurissa kuitenkin tuntuu tapahtuvan. Enää siellä ei istuta jatkuvasti paikallaan vaan puuhataan jotakin. Vaikkei ääntä kuulu niin suu näyttää liikkuvan. Tästä olenkin ajatellut, että onko siellä ruokintatyöt jo meneillään. Kyyhkyt kun ruokkivat poikasia kuvun pintasolujen muodostamalla maidolla.

Kyyhkynen lisääntyy ympäri vuoden, mutta pääasiassa kuitenkin kesäaikaan. Munia munitaan kaksi. Vanhemmat kumpikin osallistuvat haudontaan, joka kestää 16-18 päivää. Vastuullisina vanhempina myös he yhdessä hoitavat  lapsosensa, jotka oppivat lentämään 3-5 viikon ikäisinä.


Taitavat olla kuhertelut naapurissa jo takanapäin ja alkanut arkinen aherrus lapsosten kanssa.

Tekisi kyllä mieli hakea kellarista tikkaat ja kiivetä kurkkaamaan mitä pesässä näkyy. Annan kuitenkin naapureiden olla rauhassa, kun eivät ole vielä parvekettakaan sotkeneet. Jospa sieltä pian kurkkisi uteliaita pörröisiä pieniä päitä. :)


Soleil

Ps. Helteet ovat jatkuneet vähän viileämmän viime viikon jälkeen. Saa nähdä rikkoutuuko lämpöennätys kotimittarissa, mikä on 36 astetta. Luvattu on jopa 40 astetta etelä-Saksan alueelle. Me karavaanarit kyllä tykkäämme tästä lämpimästä ilmasta, tämmöistä voisi olla ympäri vuoden. Saa nähdä milloin kerkiämme lomiamme pitämään. Taitavat jäädä loppuvuoteen ja aikaan, kun vuorilla jo lunta sataa. :)

Ei kommentteja: