maanantai 31. elokuuta 2015

NIIN NE NAAPURIT LÄHTI

Jatkan vielä näistä meidän naapuri-Tipeistä. :)


20.8.2015: Eilen ne vielä istuivat pesässä, mutta tänään on lähdetty tutkimaan jo maailmaa. Ei edes minun meno parvekkeella tai Kissojen katselu ikkunan takaa saanut heitä kiirehtimään turvaan kotipesään.


21.8.2015: Tänään ovat entistä rohkeampia, tepastelevat parvekkeen katoksen toisella puolella.


24.8.2015: Olimme viikonlopun reissussa ja kotimatkalla olikin jo nämä Tipit mielessä, että ovatko naapurit jo lähteneet pois. Olivat vielä kotona sunnuntai-iltana kaikki.

Jos kaihdin on ollut yön alhaalla, niin herättyämme, on Kissoilta käynyt aina käsky, että kaihdin ylös, he haluavat katsella naapureita. Tänään olikin ihmettelemistä, kun toinen sisaruksista ei ollutkaan aamulla pesässä. Tässä Nuorimmainen juttelee kovasti, tavallista enemmän, parvekkeella yksin olevalle Tipille. Ilmeisesti Nuorimmainenkin ihmettelee toisen kyyhkyn poissaoloa tai sitten sanoo, että ethän sinä lähde mihinkään.

Kauempaa kuuluu kyyhkyjen ääniä. Menen parvekkeelle katsomaan mistä äänet kuuluvat ja näkyykö toista sisarusta. Toinen sisaruksista ja toinen vanhemmista ovat naapurin antennissa.

Kerkiän ottamaan vain tämän yhden kuvan, kun tämäkin pyrähtää lentoon.

 Lento näytti aika huteralta, ensilennolta. Siivet raapivat naapurin seinää, mutta pääsi kuitenkin naapurin ullakkoikkunalle istumaan. Siinä se istui muutaman tunnin. Aivan kuin olisi kerännyt voimia lentääkseen takaisin kotiin. Illalla oli taas perhe normaaliin tapaan koossa kotona.


26.8.2015: Tänään on illasta ollut kovat lentoharjoitukset pihapiirissämme. Istumme porukalla parvekkeella ja katselemme tätä näytöstä. Vanhemmatkin siinä Tipeille mallia näyttivät ja ohjeita huutelivat. Lentonäytöksessä tulee pienejä huteja. Alakerran parvekkeen verkoon siivet muutaman kerran osuvat illan aikana, kun toisen poikasen lento menee vähän pieleen kotipesälle lentäessä.
Kissoilla on myös vauhti päällä. Juoksevat parvekkeen laidasta toiselle laidalle katsomassa näiden teini-Tipien puuhia ja harjoituksia. 
Tässä ainoassa epäselvässä kuvassa, tarkennus meni vähän pieleen, Prinsessamme vaanii ja sätkättää aidan kaiteella istuvalle teini-Tipille. Prinsessamme onkin aina alemmalta parvekkeelta kovasti jutellut kurnutellen näille naapureille joskus myös ihmisille.
 Kyyhkyillä tuntuu olevan toisen naapurin pihalla puu jonne aina lentelevät ja siellä huutelevat. Illan pimetessä naapuri-Tipit ei enää tulekaan parvekkeen parrulle kotiin. Enkä ole enää tuon illan jälkeen nähnyt heidän käyneen kotipesällään.
Seuraavana aamuna ne olivat puussa. Lentämisen opettelu ja ääntelyt välillä ovat olleet villiä pihapiirissä, mutta päivä päivältä äänet ovat vain vähentyneet.  Juuri nyt ääni kuitenkin kuuluu.

Äkkiä ne kyllä kasvoivat ja mukavan muiston meille jälkeensä jättivät.

Soleil


Ei kommentteja: