torstai 6. lokakuuta 2016

6.10.2016: RAMSES,

Et ole ikiunessa, et ole poissa, olet tuhat tuulta puistikoissa, olet valon välke aallokossa, olet timantti hankien loistossa. Et jättänyt meitä, et ole hiljaa, olet lintujen laulu taivaalla, olet kuiskaus viljapellolla, olet henkäys rakkaittesi poskella.

Kaipaan kovasti niin pehmoisia ja isoja tassujasi.

Niin monta on merellä aallonharjaa, niin monta on taivaalla tähteä.
Enemmän minulla on kyyneleitä, kun sinun täytyi lähteä.
Kevät, kesä, syksy, talvi, alati vaihtuvat vuorollaan.
Lähtevät linnut, palaavat linnut, Sinä et palaa milloinkaan.
(Einari Vuorela)


Puoli vuotta mennyt tuosta kauheasta hetkestä, kun löysin pian iltaleikin jälkeen sinut elottomana, mutta vielä aivan lämpimänä lattialtamme. Suru ja suuri ikävän kaipaus on joka hetki vieläkin kovasti läsnä. Tämä on ollut yksi elämäni vaikeimmista jaksoista kulkea tätä elämän polkua eteenpäin iloisin ja positiivisin mielin. Sinun tuoma suuri ilo ja auringonvaloa kun on ikuisesti poissa. Viereltä on puuttunut se kaikista innokkain ja monitaitoisin kissa-apulainen kaikissa puuhissani. Hyvin usein Isännän kanssa joudumme surumielin toteamaan, että apulainen tässäkin asiassa puuttuu.

  Muistelut ihanuudestasi ja ainutlaatuisuudestasi, kun olit aktiivisena kissana palvelijoiden lähellä aina: apulaisena, makasit sylissä tai nukuit kainalossa. Nämä positiiviset muistot ovat kuitenkin enemmän arjessamme ja matkoillamme esillä. Puhumme ja muistelemme nauraen ja itkien sitä millainen rakkauspakkaus olit sinä YstäväRakas, Veli ja Eno meille kaikille.


Ystäväsikin ovat olleet aivan hukassa, kun heiltä puuttuu heille niin rakas ja tärkeä YstäväRakas näyttämästä suuntaa tekemisiin ja leikkeihin, vieläkin. Kun tulimme parivikkoa sitten reilun kahden viikon lomalta Muorisi ja Siskosi kiirehti heti yläkertaan ja paikkaan mihin matkasi päättyi. Kun tulimme viikonloppureissulta kolme päivää sitten kotiin, Siskosi meni heti katsomaan yläkertaan, että oletko tullut jo kotiin. Siskosi hyvin usein käy tuossa paikassa mihin matkasi päätyi oudon näköisenä istumassa ja mattoa haistelemassa. Vieläkin monesti ruokailu- ja leikkitilanteissa kaikki Tytöt katsovat ja odottavat, että etkö sinä tulekaan. Ei tämä ole meille helppoa aikaa ollut kellekään.


Kun on neljä kuvattavaa on vaikea saada kaikkien katsetta samaan suuntaan.


Monta kertaa päivässä kyynel silmässä muistelen meidän viimeistä päivääkin. Monesti itken itseni uneen näitä viimeisen yhteisen illan hetkiä ajatellessa. Sitä kun siivottiin ja imuroitiin yhdessä, pakattiin romppeita viikonlopun reissua varten. Sitä kun katsottiin televisiosta jalkapalloa yhdessä. Sinä lempipaikallasi makasit Isännän jalkojen päällä. Sitä kun ensimmäisen puoliajan loppupuolella tulit makaamaan hiirikäteni päälle ja katselemaan mitä kuvia läpi käyn tietokoneella. Pidin toisella kädella tassustasi silitellen kiinni, niin kuin aina. Muistan kuinka Isäntä houkutteli sinua lempipaikallesi, puhalsi sinua, mutta sinä vain lisäsit kehräystä ja makasit tyytyväisenä käteni päällä. Emme kukaan tienneet, että ne iltahetket jäisi viimeisiksi tuollaisiksi hetkiksi. Siitä lähdimme syömään kaikki iltapalaa. Te kissatkin lähdette aina, kun palvelijat lähtevät. Sinäkin kävit syömässä. Hymy nousee huulille, kun ajattelen kuinka tomerasti aina söit. Tuttuun tapaan jäit odottamaan minua, kun muut menivät jo yläkertaan. Meinasit mennä nukkumaan siihen pari päivää aiemmin saamaasi korilaatikkoon, mutta sanottuani sinulle, että etkai sinä alas jää nukkumaan, niin et mennyt. Yhdessä nousimme viimeisen kerran yläkertaan ja sinä pyysit oven päällä olevalla lempihuiskallasi viimeisen kerran iltaleikkiä. Ilo oli kaikilla tuossa viimeisessä yhteisessä iltaleikissä vahvasti läsnä. Muistat varmaan, kun vielä hetken leikin sinun ja Muorisi kanssa kahdestaan. Ja kaikki tuo oli vajaan tunnin päästä muistoa ihanista yhteisistä hetkistä.

Sait uuden muistomerkin lomareissullamme Pasterze Glacier jäätikön reunalle tai oikeammin paikkaan missä jäätikkö oli ollut, kun synnyit vuonna 2007. Nyt oli jäätikönreuna jo kaukana tuosta ajasta. Taustalla koristaa kauniisti Itävallan korkein vuori Grossglockner.



Katselin vanhoja kuvia ikävissäni ja sieltä otin muutamia talteen. Tässä niin söpö vauva-Ramses. Siskon ja kaikkien muiden sisarusten kanssa. Sinut olisimme halunneet jo kotiimme tällaisena pienenä ja söpönä pentuna, mutta kun sinut oli varattu jo toiseen paikkaan. Prinsessa-siskosi tuli ja sinäkin sitten yllättäen 11 kuukauden ikäisenä. Kiitollinen olen, kun saimme kummankin. Niin kuin tulit yllättäen meille, niin lähdit myös aivan yllättäen ja veit mukanasi niin paljon meiltä mukavaa elämää.

Muistathan kun puhuimme joskus siitä, että jos meille tulee joskus uroskissa, niin minkä kutsumanimen se saa. Teidän kaikkien tupsukorva sukulaisten oikea tai kutsumanimi liittyy hallitsijoihin. Jos meille joskus tulee uroskissa, niin siinä tulee elämään sinun muistosi. Ramses I poika oli Seti.


Sinun hyvyyttäsi ja elämän iloa en lakkaa koskaan ihmettelemästä. Sitä kuinka Kissa voi olla sinunlaisesi. Kuinka jaoit läheisillesi rakkautta ja huolehdit meistä kaikista. Jopa siitäkin, että kellari tulee reissusta tultuamme kotiin tarkistettua, ym. Tässä kaksi muistokuvaa. Sinulla oli kova huoli, jos joku ystävistäsi oli käynyt lääkärissä. Hoidit ja tarkistit Muoriasi, kun häneltä on poistettu hammaskiveä ja neljä pientä hammasta. Kuningattaresta sinulla oli kova huoli, kun hänet oli steriloitu ja sillä oli tuo häkkyrä päässä.


Se, että sinä rakastit ja huolehdit ystävistäsi sekä palvelijoistasi. Sinä sait meiltä myös paljon, erityisesti Kuningattareltasi, meiltä palvelijoiltasi huolenpitoa ja välittämistä. Sinuun myös kylässä tai hoidossa olevat ihastuivat. Halusivat sinun lähelle kainaloon.


Tämä puolivuotta on varmasti vaikeinta ollut Kuningattarellesi. Hän teki melkein kuusi vuotta kaiken kanssasi. Kävitte vessassakin lähes aina yhtä aikaa tai ainakin peräkanaa. Hän on itkenyt ja etsinyt kovasti enoaan, vielä viikonloppunakin. Hän ei etsi sinua siitä paikasta mihin matkasi päättyi, koska hän ei sinua siinä nähnyt. Hän oli käytävän päässä lipaston päällä, kun minä löysin sinut siitä lattialta. Muori oli vierelläsi silmät suurena ja sisko juoksi edestakaisin huoneesta huoneeseen levottomana. Sitä olen usein pohtinut, että olisiko sinut pitänyt hänelle näyttää.

Pitkä raskas matka on Kuningattaren kanssa kuljettu. Hän ei halunnut syliin ja lähti pois, kun häntä olisi silittänyt, menetti puhetaidonkin. Kutsui sinua ja itki paljon alakerrassa. Kuitenkin koko ajan paremmin täällä menee, kun ei ole muuta vaihtoehtoa, kun sinua enoa ei löydy mistään. Nyt kuudentena kuukautena on tullut edistymistä lisää. Hän tulee paljon viereeni ja komentaa, että rapsutuksia ja silityksiä. Nuolee kovasti kättäni, niin kuin te nuolitte ja pesitte toisianne. Tuntuu siskoltasi valloittavan aivan Isännänkin kokonaan. Kulkee myös perässäni katsomassa mitä puuhaillen.

Näitä teistä otettuja ainutlaatuisia hellyyskuvia meiltä löytyy satoja, kun nukutte ja hoidatte toisianne. Muistathan sinä kun Kuningattaresi heitti päätä taaksepäin ja inisi, eno lisää hoitamista ja sinä hoidit häntä suurella hellyydellä. Voi kuinka tyytyväinen Kuningatar aina olikaan. Hän menetti tuon kaiken sinun lähtösi jälkeen. Tuo kaikki on ollut suuri muutos Kuningattaren elämässä. Hänestä näkee, että hän kaipaa kovasti kissakaveria lähelle, mutta täti on sitä mieltä etteivät tytöt nuku lähekkäin. Saatikka nuoleskele toisiaan.

Eno oli maailman paras kaveri!

Tässä muutama muistokuva ajasta, kun Kuningatar ei ollut vielä meillä. Olet aika vasta tullut meille ja mustat-Tytöt utelaina katsovat selkäsi takaa sinun vesileikkiä. Muorisi oli sinun paras tyyny. Siskon kanssa hoksasitte, että tiskikone on mukava mökki myös.


Tässä juhlit 8-vuotis synttäreitä. Meillä oli suunnitelma, että upeiden sisarusten kymppijuhlia juhlitaan jossain uudessa maassa, mutta nyt Siskosi joutuu juhlimaan ne yksin.


 Jos huolehdit ja rakastit, niin sinä osasit myös kovasti nauttia elämästä monin eri tavoin. Tuotakin kissan tapaa ihmettelen kovasti.

Olit kova futaaja!

Tämä kirkas ja syvälle silmiin katsova katseesi. On niin ikävä tuota kaunista katsettasi. Olitte saaneet tuo tolpan juuri ja se oli kasattu. Sinä tietysti halusit heti kokeilla, että pääsetkö päälle istumaan. Et aivan onnistunut. Yksi monista sinun ihanista tavoista joita eivät muut kissamme tee oli se, että kun kumartui sinä hyppäsit hartioille. Mökkiautossa, kun puuhailin ja kumarruin, niin sinä käytit selkää siltana kulkemiseen. On yritetty siskollesi tuota opettaa, mutta ei hän ymmärrä asiaa.


Monta paikkaa näit, mutta niin monta paikkaa olisimme haluneet sinulle vielä näyttää ja yhdessä ne kokea.


Nämä 3.3.2016 otetut hempeily kuvat Muorisi kanssa jäivät suruksemme viimeisiksi. Paljon mietin, että oliko Muorisi sairastuminen lähtösi jälkeen sattumaa vaiko surun seurausta. Hän suri kyllä syvästi. Katseli maanantai-iltanakin kotiin tultuamme alakerrasta sinua.

Olen aiemmin jo kirjoittanut, kuinka Muorisi on muutaman kerran odottanut sinua illan verholeikkiin. Viime viikolla hän villinä makasi verhon alla selällään ja potki verhoa. Ihmettelin suuresti, kun ensi kertaa Siskosi leikki hänen kanssa aivan samalla tavalla kuin sinä leikit. Sisko juoksi Muorin luo ja siitä yhdessä vauhdilla kirmasivat käytävään. Olin kyllä aika hämmentynyt tuosta. 


Niin hieno tilanne yhteiskuva teistä upeista sisaruksista siskontyttönne kanssa, kun mökkiaton katolla juoksee pikkulintu ja te ryntäätte kattoikkunan raosta sitä katsomaan.



Olet poissa ja lennät lailla tuulen.
Et enään palaa, kyllä sen tiedämme.

Kiitos, kun luonamme olit pienen hetken! Teimme ja koimme sinun kanssasi niin monet ikimuistoiset hetket ja teimme niin monet retket. Vaikka pahalta tuntuu ja surettaa, sinä meille annoit niin paljon muisteltavaa.

Tämänkin Isännän ottaman kuvan joka on yksi rakkaimmista kuvista sinusta. Kuva kertoo sinun ihanasta veijariluonteestasi, pelleilijästä ja viihdyttäjästä. Katsoit noin taaksepäin. Heiti päätäsi alaspäin eteen vinoon veikeästi ja katsoit uudestaan taaksepäin noin ja äännähdit omalla tyypillisella kähinä äänelläsi. Lähdit tuosta sitten pelleillen juoksemaan tai heittäydyit lattialle kierimään ja pyörimään. Näytit kuinka ihana veijari olet. 



Muistamme sinua päivästä toiseen, hymyillen ja itkien! Olet aina sydämissämme ja kuljet kaikkialle mukana meidän ikiomana suojelusenkelinä!


Rakkaudella YstäväRakasta muistellen Muorisi, Prinsessa-siskosi, Kunigattaresi ja palvelijasi


Ps. Lopetan nyt näiden muistojuttujen kirjoittelun, ainakin näin kuukausittain. Puolen vuoden päästä ehkä kerron sulle mitä meille kuuluu. Sinun muistosi elää silti aina! Sinua on kannattanut tänne muistella vaikka olenkin paljon lukijoita ilmeisesti näillä surujutuilla menettänyt. Tuon huomasi hyvin jo kuukausia sitten. Joku lähti pois aivan lukijoiden joukosta. Ilmeisesti nämä ovat joidenkin mielestä lapsellisia juttuja, mutta minä en haluakaan koskaan aikuistua. Lapsen mielisenä elämä on mukavampaa ja maailma näyttää paljon kauniimmalta, surusta ja surullisista asioista huolimatta.

Ei kommentteja: