torstai 28. helmikuuta 2019

23.2.2019: Landsberg am Lech

Vajaan kolmenkymmenen tuhannen asukkaan historiallinen vanha kaupunki Romanttisen tien varrella Lech-joen rannalla.


Kaupungin muuri, monia torneja ja kirkkoja, mutkittelevia katuja, värikkäitä taloja, kauppoja ja kahviloita. Kaupungin sydän on pääaukio ja siinä hieno kaupungintalo.

Baijerin portti - Bavarian Gate - Bayertor

Ylhäälle Schloßbergin kukkulalle, jossa on jo asuttu pronssikaudella, on mm. Baijerin portti ja kaupunginmuseon, joka on suljettuna 2024 sakka remontin vuoksi.


 Ei me vieläkään loppiaisreissun jälkeen oltu opittu. Suuntasimme täällä italialaiseen ravintolaan syömään. Ajattelimme nyt saavamme kokonaisen pizzan tai edes pastaa, kun ihmiset sitä söivät ulkona ja sisällä. Eipäs saatu enää, kun juuri vähän aiemmin kahdelta oli alkanut iltapäivätauko, Mittagspause, sanoi vanha italialaisen näköinen paikan pitäjä. No, ruokaa kyllä saimme saksalaisesta ruokapaikasta.

Kahden viikon Italia-reissun jälkeen huomaa, kuinka on siistiä ja miten hyväkuntoisia ovat rakennukset Saksassa. Puhumattakaan kotoisasta tunnelmasta ja siitä kuinka suurella sydämellä rakastan näitä mukavia saksalaisia vanhoja kaupunkeja ja niiden rauhallista tunnelmaa.

Tässä muutama kuva noin kahdeksan kilometrin kaupunkikierrokselta.

23.2.2019: Landsberg am Lech



Soleil

Ps. Romanttinen tie, Romantische Straße, 29 paikkakuntaa, 460 km ja 66 vuotta.


Talven pakkasennätys kotimittarissa on -7,3. Helmikuu on ollut aurinkoinen ja lämmin.


Ei kommentteja: