tiistai 18. helmikuuta 2020

9.2.2020: Bad Hindelangissa talvivaellusreitillä

Bad Hindelangista Zillenbachtobelin läpi Steinköpfleen.



9.2.2020: Heräsimme aamulla puron solinaan ja aurinkoiseen säähän. Tuo virtaava vesi ja valkoinen maisema tuntui Kuningasta ihmetyttävän. Päivästä tulisi hieno päivä näissä maisemissa tällä säällä. 


Edellispäivän vuoriretki lumen keskelle oli mukava talvipäivä, 8.2.2020: Talvivaelluspäivä Schwarzenberghüttelle. Kuvia on enempi tässä alla kuvaesityksessä.


Olimme kotona suunnitelleet nousevamme tänään hissillä Hornbahn-Hindelangilla ylös ja kävelisimme alas. Hoksasimme paikan päällä, että reitti vajaan kuudensadan metrin laskumetreillä laskeutuu kukkulalta niin, että olisimme suuremman osan ajasta auringon säteistä varjon puolella. Muutimme suunnitelmaa ja lähdimme Bad Hindelang -kylän aurinkoiselle puolelle sunnuntaikävelylle.

Tavallista lämpimämpi talvisää ja vähälumisuus näkyi täälläkin. Laskettelurinteillä ei vielä lasketeltu. Tuohon vuoren juurelle varjopuolelle oli lumetettu hiihtolatu jossa oli muutama innokas hiihtäjä. Olisiko latu ollut kilometrin pituinen, kun sen mutkin kiersi.


Mökkiauton siirsimme stellplazilta parkkipaikalle ja lähdimme sunnuntaikävelylle.


Kuvat kertoo maisemista joista sunnuntaivaelluksella nautimme. Vaikkakin kuvissa maisemat eivät näytä yhtä hienolta kuin paikan päällä.


























































































Hirschbachtobel



















































Tälle talvivaellusreitille, joka tuntui helpolta, tuli pituutta 6,4 kilometriä 390 nousumetrillä. Hirschbergin huipulle olisi ollut noin 750 nousumetriä, joka tuntui tässä vaiheessa liian suurelta riskiltä minun selkää ajatellen. Riskejä ei uskalla ottaa.


Lämmintä oli noin viisitoista astetta, mutta auringossa penkillä istuessa tuulen suojassa metsässä vuorimaisemaa katsellen tuntui jopa lämpimämmältä. Hyönteiset lentelivät ja muurahaiset juoksivat lämpimässä rinteessä.

Hieno päivä ja talvinen pieni sunnuntaivaellus!


©Soleil

Ei kommentteja: