torstai 17. lokakuuta 2013

Haluan toivottaa kaikille taas, KAUNISTA PÄIVÄÄ!

Olen taitanut kertoakin jo aiemmin, että minä haluan aina etsiä eri tilanteisiin musiikkia, jopa kun käyn läpi reissukuviamme. Se tuo vain syvempää tunnetta niihin hetkiin ja tilanteisiin.
Saksalaisesta esityksestä, Kaunis päivä jonka laitoinkin tänne sivuille ennen reissuamme, on tullut suosikkini. Kaunis päivä, Saksaksi, sitä hyräilin joka päivä reissullamme ja se soi sisälläni. Päiväkin on mukava aloittaa positiivisesti, laulua kuunnellen.
Olenko minä liian positiivinen? Tapasin kerran 98-vuotiaan Rouvan, joka teki minuun syvän vaikutuksen. Hän iästään huolimatta oli kuin kuusikymppinen. Ompeli itselleen vaatteensa, siivosi ja valmisti ruokansa. Kysyin häneltä jotenkin näin, että mikä on teidän terveyden, pirteyden ja elämän iloisuuden salaisuus. Hän vastasi jotenkin näin minulle: Elämässä kun tulee niitä surullisiakin asioita, niin ne on osattava vain siivilöidä pois. Tämä elämän ohje on siitä lähtien kulkenut aarteena mukanani. Totta kai surulliset asiat pitää läpi käydä mutta niihin ei saa jäädä tarpomaan, ne on siivilöitävä vain sitten pois. 
 Alku viikosta löysin laulun eri sanoilla ja kuuluisan saksalaisen laulajan esittämänä. Hän on tämän laulun jo levyttänyt 1976, tämä hänen esityksensä  vuodelta 2009. Uusi suosikki lauluni, kaunis laulu.

“Ein schöner Tag Songtext:
Ein schöner Tag ward uns beschert, 
wie es nicht viele gibt, 
von reiner Freude ausgefüllt 
und Sorgen ungetrübt. 

Mit Liedern, die die Lerche singt, 
so fing der Morgen an, 
die Sonne schenkte gold'nen Glanz 
dem Tag, der dann begann. 

Ein schöner Tag voll Harmonie 
ist wie ein Edelstein, 
er strahlt dich an und ruft dir zu, 
heut' sollst du glücklich sein. 

Und was das Schicksal dir auch bringt, 
was immer kommen mag, 
es bleibt dir die Erinnerung 
an einen schönen Tag.”


Soleil  

Ei kommentteja: