keskiviikko 1. elokuuta 2018

29.7.2018: TAAS SUNNUNTAIPYÖRÄILY KOTINURKILLA

Kyllä näissä maisemissa kelpaa pyöräillä.


Lähes aina kaulassani roikkuu kamera kävely- ja pyöräreissuillamme. Ihan jo siltä varalta, että jos jossain istuskelisi joku uusi lintulaji. Punasotka ei ole uusi lintulaji vaan huomio kiinnittyi kaukana näkyviin pikkupäiden runsaaseen lukumäärään. Taitaapa olla tämä aivan ennätysnäkymä, että yhdellä emolla on 14 poikasta.


Perjantai-illaltana 29.7.2018 oli kuunpimennys. Meilläpäin kuun noususuunnassa taivas ei ollut aivan pilvetön, vaan kuun edessä liikkui vähän harsopilviä.






Alempana loisti kirkkaana mars.


29.7.2018 sunnuntaipyöräilyltä muutama kuva.




Pyöräilyreittimme kulki pääasiassa peltoteillä.












Sikiäväisiä ovat myös olleet tämä joutsenpariskunta.






Kristallinkirkasta on puron vesi.




Tässä ajeltiin yksityistä tietä, jolla oli autoilu kiellettyä.










Tämä se ihmetyttää vieläkin, että täällä maalla peltojen ympärillä on tienpientareelle laitettu tuollaiset laatoitukset. Monesti myös pienten peltoteiden varsilla, jossa ei saa kuin maajussit ajella, on sadevesikaivoja.




Ja tämä, että peltotie on betonitietä.














Nyt ei etsitty kuin kolme geokätköä.


Mittaa tälle pyöräretkelle tuli 48,5 kilometriä 480 nousumetrillä. Palatessamme kotimittari näytti 33 lämpöastetta.


Vaikka liikumme paljon kotimaisemissakin, viikollakin teimme pyöräretken, niin täällä on niin paljon reittivaihtoehtoja ympäriinsä, että tämäkin reissu sisälsi aika monta uutta pätkää. Säässä ja näissä maisemissa ei ole kyllä valittamista.

Siiri-kissan veriarvot ovat jonkin verran laskeneet. Oliko apu vain hetkellinen. Jotenkin minua pelottaa ja huolettaa, kuinka Siirin käy, kun ilmatkin jatkuvat niin lämpiminä. Ainakin seuraavat kymmenen päivää sää jatkuu reilussa kolmessakymmenessä lämpöasteessa ja etelästä on ennustettu tulevan vielä lämpimämpää ilmaa. Eilen ja tänään on ollut lopulle 36.


Soleil  

Ei kommentteja: