sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

5.4.2020: Pääsiäislomalla kotona

Onneksi ilona ympärillä on kukkuloita, metsiä, lampia ja peltoaukeamia. Hyvällä säällä Alpitkin näkyvät kotikyläämme.


Viime kesä meni pilalle selkäongelmien takia, kun viikkoihin en juuri pystynyt kävelemään. Reilu kaksi kuukautta kävelin kyynärsauvojen kanssa. Nyt tämä kesä, jopa loppuvuosi, menee piloille koronaviruksen takia. Ei täällä kuitenkaan vaivuta synkkyyteen. Loma kotonakin voi olla mukava.


Nythän poikkeusaikana ei saa autoilla kuin töihin, ruokakauppaan, apteekkiin ja lääkäriin. Ulkoilla saa vain kodin lähellä kahden henkilön kesken sekä perhekunnittain.


Joululoman jälkeen emme ole naapurimaissa käyneet. Viimeksi mökkiautolla tehty tämä reissu kuusi viikkoa sitten, 21-23.2.2020: Ylä-Tonavan luonnonpuistossa. Viimeksi olemme käyneet shoppailemassa vaatekaupoissa tammikuun lopussa tällä reissulla, 24-26.1.2020: Viikonloppureissulla Metzingenissä. Vaatekaupatkaan eivät ole olleet auki enää viikkoihin. Onneksi teimme lumisille vuorille tämän viikonloppureissun, 9.2.2020: Bad Hindelangissa talvivaellusreitillä Seuraavaan mökkiautoreissuun voi mennä aikaa. Ulkomaille ei taida edes uskaltaa lähteä ennenkuin on rokotus kehitetty ja sen saanut. Laitan tänne kuitenkin muistoksi kotimaisemista kuvia.

12.1.2020: Harmaasunnuntaipäivä

19.1.2020: Iloinen sunnuntaipäivä

Ruokakaupassa kävimme eilen lauantaina ja edellisen kerran 15 päivää aiemmin. Olimme kaupassa jo aamulla puoli kahdeksan aikaan. Oli aika hiljaista ja ne vähätkin ihmiset välttelivät ja kiertelivät toisia.


Kun pääsiäisloman joudumme nyt pitämään poikkeustilan takia kotona, niin verkotimme Kissojen takia yläparvekkeen. Kissatkin iloitsivat uudesta lisäulkoilupaikasta. Palvelijatkin olemme ratkaisusta tykänneet, sillä ylhäältä on paremmat näkymät lähikukkuloille ja hyvällä säällä näkyy vähän Alpitkin. Kannoimme mökkiautosta pihakalusteet. Nyt voimme cämpätä koko karavaanariporukalla kahdella kotiparvekkeella. :)


Ilma oli tänään noin kahdenkymmenen asteen lämpöinen ja tuleviksi kymmeneksi päiväksi ennustetaan sinistä taivasta ja lämpimämpää.


Muutama kuva tämän päivän reilun seitsemän kilometrin ja 160 nousumetrin kävelyltä.




Meillä on monessa eri suunnassa kotoa kävelymatkan päässä erilaisia kivoja metsiä, joissa kulkee polkuja.






Villimehiläisille hotelleja.






Yksi syy miksi nautin suuresti täällä Saksassa asumisesta on se, ettei minun tarvitse kaukana Suomesta usein kuulla ikäviä asioita. Olen niille asioille niin allerginen ja vihainen. Tänään ennen tätä kävelyretkeä minulle paatoksella puhelimen toisessa päässä taas paasattiin, kuten lähes joka puhelu, kuinka ihmiset ovat saaneet korkeammalta taholta rangaistuksena tämän koronaviruksen. Huh, huh, vihaan tuollaisia monenlaisia ääriajatteluja.


Onneksi on maailman rakkain paikka kotikylä, jonka maisemat ja metsät saavat mukavampaa ajatteltavaa. Tällainen huuhtikuun alun sää on myös suuri ilo.












Koronavirus positiivisia on meidän kotikulmilla 400 tuhannen asukkaan alueella tänään vähän päälle 700 ja viisi menehtynyttä. Eli ei vielä kovin paljoa. Täällä piti koronaviruksen huipun olla näihin aikoihin, mutta rajoitukset ovat tehonneet. Huippu pitäisi nyt tulla pääsiäisen jälkeen.


Lähes joka kävelyreissu näkyy pelloilla ratsastaja.
















Niin rakkaita metsiä.








Terveyttä!


©Soleil

Ei kommentteja: