tiistai 21. tammikuuta 2020

21.1.2020: Rakas Espanja

Pitäisi käydä menneen joululoman yli kahdeksaatuhatta kuvaa läpi, mutta eksyn katselemaan aikaisempia reissumuistoja kyynel silmässä. Minun Espanja on paljon muuta ja parempaa, kuin vain aurinkorannikko.


Luontomatkailijoille maa on antanut talvella mukavaa koettavaa vuorilla ja kivikoissa. On koettu rankkasateet myrskyineen ja lumipyryineen. On saatu bongailla upeita ja uljaita lintuja,..


Olen tämän alla olevan jutun julkaissut lokakuussa 2018. Kerännyt yhteen kaikki aikaisemmat Espanjan reissujutut.


Kaikki reissujutut löytyvät kyllä blogin etusivulta kohdasta, REISSUJUTUT MAITTAIN ja vuosittain. Saksan kohdalla on myös joitakin kävely- ja pyöräretkiä. Muita juttuja ei ole linkitetty tuohon Jutut Maittain -sivulle.

Kolme ensimmäistä Espanja-reissua on enemmän suuntautuneet aurinkorannikolle. Taas kaksi viimeisintä ovat olleet enemmän luontolomia ja suuntautuneet muuhun osaan Espanjassa. Olemme kuitenkin välillä käyneet tutustumassa historiallisiin kaupunkeihin, niin kuin kylpylöihin, kirkkoihin, synagogiin, moskeijoihin, palatseihin,.. Mitä enemmän tutustumme tähän muuhun Espanjaan sitä kiinnostavampi maa on meille. Huikeita hetkiä on ollut monia, mm. katsella satojen hanhikorppikotkien lentoa, nähdä luonnossa livenä espanjanilves,.. viimeisellä kolmen viikon kevätlomareissulla saimme kurkistaa vähän miltä näyttää vehreä pohjoisrannikko ja vuoristo. Oli huikeaa myös bongata erittäin uhanalainen lintulaji, pikkukorppikotka, ja vielä kaksin kappalein. No, olihan se kokemus lähteä myrskyä karkuun yöllä ja saada päällensä Saharan hiekat. :)


Juttuni eivät koskaan ole matkaopas, jossa suosittelisin lämpimästi jotain erityistä paikkaa, vaan ajattelen kaikkien kohteiden olevan näkemisen ja kokemisen arvoisia. Meillä ihmisillä on myös eri näkemykset asioista, nähdystä ja koetusta. Omille silmille upea paikka voi toiselle olla surkea tai toisinpäin. Meille surkealta tuntuva leirintäalue voi taas toiselle olla tosi hyvä. Hintatietojakin on aivan turha juttuihin laittaa, koska ne ovat muuttuvia asioita, aivan vuodenajoistakin johtuen. Niin leirintäalueiden hinnat kuin moottoritiemaksutkin jokainen löytää netistä. Meidän ajoreitit olen kyllä lähes joka juttuun ylös laittanut Saksan rajalta alkaen sekä yöpaikat niin leirintäalueilla, stellplatzilla/matkaparkissa niin kuin puskaparkissa järven- tai merenrannalla tai vain parkkipaikalla ovat myös jutuissa.

Jos vaan haluaa näitä katsella, niin kyllä täältä muutama käyntikohde löytyy. Ja aivan reittivaihtoehtoja reissuille. Me olemme tietysti matkaan lähteneet täältä Etelä-Saksasta. 


21.12.2013-5.1.2014



13.12.2014-6.1.2015















12.12.2015-6.1.2016









 

22.12.2016-22.1.2017, ESPANJA/PORTUGALI















16.3-8.4.2018, RANSKA/ESPANJA







16.3-8.4.2018 KevätLoma: 8.osa, SAHARAN HIEKKASATEESSA

Myös nämä pienet jutut liittyvät kevätlomaan:
ROSKIA RANNALLA
KARAVAANAREIDEN ELÄMYKSIÄ
GEOKÄTKÖILY
10.4.2018: KEVÄTLOMATERVEISET



Espanja on myös antanut meille 50-vuotis juhlapäivien pitopaikaksi upeat näyttämöt. ;)







Jotka ovat meidän molempien suosikkipaikkoja. Lisäksi Mieheni ehdoton suosikkipaikka on sadat hanhikorppikotkat  Parque Nacional de Monfragüe kansallispuistossa. Minun suosikkikaupunki on El Rocío pölyävineen hiekkakatuineen ja hevoskärryineen. Mukava olisi uudestaan myös käydä upeissa maisemissa vaikkapa El Castell de Guadalestissa ja monessa muussakin pikkukaupungissa.


Soleil

Ei kommentteja: